МС реши: Минималната заплата става 710 лв. от 1 април

Повишението е с 9,2% спрямо сегашния й размер
93
МС реши: Минималната заплата става 710 лв. от 1 април
Снимка: БГНЕС

Минималната работна заплата ще стане 710 лв. от 1 април 2022 г., реши правителството. Размерът й ще се повиши с 9,2% спрямо сегашната й стойност.

Още по темата
При определянето на новия й размер са отчетени реалните параметри на макроикономическата среда и възможностите на държавния бюджет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще допринесе за намаляване на бедността сред работещите и на неравенствата в разпределението на доходите.

Ръстът на най-ниското възнаграждение за труд ще повиши покупателната способност и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда, ще увеличи мотивацията на работната сила и ще намали нелоялната конкуренция, посочват от МС.

От 1 април 2022 г. минималната работна часова заплата ще бъде 4,29 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Не знаеш случката, не се обаждай. Аз плащам месечно четирицфрени данъци (понякога и пет) честно и почтено. Всеки срещу мен би следвало да е изряден платец. Не ми се навлиза в подробности. На грешен човек няма да попадна. Вадя пистолета и си заминава без да ми мигне окото. Но ми говорят мило и смирено, като опрем до НАП.
62
1
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
А плащаш ли авансово по банка?Щото аз така се боря с некоректните клиенти.
61
3
 
3
 
! Отговори
Палячо преди 2 години
Единия вика 3000 в склада докарвал.И бил ужасен че хората не искали да се образоват квалифицират.Видиш ли тате бил доктор ! Мама преподавател! Образовани и с квалификация и двамата ,но видиш ли нямали пари да го издържат. И той като общ работник им пращал по 1000лв да свържат двата крАя...Просто нз фантазия голяма
60
1
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Тоест, ти защитаваш сивия сектор? Браво, бе! Знаеш ли, той попадна на грешния човек. Всеки, който влезе да работи в моя дом и извърши услуга, ми дължи фактура. Аз така се боря със сивия сектор. Пари на ръка НЕ давам, работя само по банка или с картови разплащания. Така уча и децата си. И не, не съм написал аз долния коментар, но твърдо подкрепям, че пари на ръка без фактура не се дават на никого.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според болшинството коментиращи интелектуалци, тези с основно и средно образование трябва да *** от глад. Малка извадка от " интелектуалците " на България, които между другото пишат неграмотно.
58
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Харвадските шеги са добриОлиото и тока колко стават от сьщата дата
57
4
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Аз ако бях на мястото на тоя плочкаджията досега да съм ти ги изкъртил тия плочки и да съм ти счупил и главата! Такива като тебе дето обичате да се подигравате с труда на хората рано или късно си намирате майстора! Един път ще попаднеш на грешния човек и ще го запомниш за цял живот.
56
3
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Да го кажем така. Никъде по света с минимална не се живее добре. Никъде. Не стигат за нищо. Нито в САЩ, нито в Швейцария (там ще ровиш по кофите с минимална), нито в Швеция, нито във Великобритания.
55
5
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Умнико, строежа на пътищата го плащаме НИЕ с големите заплати и данъци. Капиш? А всякакви там земеделски работи са заменими от роботи и отдавна добрите земеделци имат такива. Хлябът- и той се прави от роботи. Друго има ли? Неслучайно взимаме на месец толкова, колкото ти за 2 години. Как да ги го обясня? Има причина да взимаме толкова. Както и добрите лекари и те да взимат много, добрите архитекти и т.н.. Ти си аутсайдер, примири се.
54
3
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Не ми приличаш на квалифициран. Те са умни, а ти бягаш от темата "Може ли човек да живее със 710 лв бруто на месец, без значение образованието."
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 48 Така така....ама ай пак си помисли кой кого храни! Дали ти храниш тоя дето пасе овце и рине тор или той теб храни"... Кой знае в кой кол център вдига по цял ден телефона и се е помислил за ИТ специалист... Мани ги тия те всичките се мислят, че са незаменими и могат всичко, пълни па ля чо в ци. А кой му носи хляб и храните по магазините ИТ-та сигурно, или градски дето си вози гъ з а сигурно ИТ го кара или тия дето строят пътища да си ходи на село сигурно пак са ИТ специалисти ??
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мед.сестрите реват, че вземат минимална, а вземат по 2500 с пътеките. Сами се хвалят.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвета ,за вашите три месаца власт тия пари се обезцениха ,нали г-н Василев )
50
7
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Естествено, че квалифицираните храним слугите. Ако ни нямаше, нямаше да има слуги. Има ни, трябват ни слуги. Мерси.
49
4
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Криви сметки. СРЗ е над 2000лв, барабар с тия 700к души, които ужким се осигуряват на минимална. Ей го на един нагъл плочкаджия, който изгоних от вилата, защото не ми даде фактура- осигурява се на минимална, ама взима над 10к месечно. От мен пари няма да види де. Дал съм го на НАП и ми се моли по 3 пъти на ден, ама аз няма какво да направя.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие луди ли сте да ходите в тоя продажен магазин, съучастник в измамата за ковидпандемията? Те още не пускат без маски. Аз им пожелавам фалит!
47
2
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Така така....ама ай пак си помисли кой кого храни! Дали ти храниш тоя дето пасе овце и рине тор или той теб храни? Тоя покрив над главата ти дали е построен от ИтСПецИалИстИ? А? как мислиш? Големи *** станахте и само боя ви оправя вас! Докато не ви загрее врата някой няма да се оправите.
46
0
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Много тъжно, ако мислиш така. Наистина много...
45
0
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Що не написаха скача минималната заплата? Само сметки и борчове скачат, а заплатите се вдигат... Кога ще ме събудят с новината заплатата ти скочи с 200 % , едва ли ще е в тоя живот или в тая разграбена и унищожена държава... Смешни политици, смешни заплати, смешни пенсии, смешно правосъдие, всичко е смях...
44
7
 
6
 
! Отговори
do 46 преди 2 години
Много ясно, че над 1000лв. изкарваме с измама. Особено в ИТ сектора, където вече студент на 20 взима 3500, а хората с опит стигат до колосални суми. Страшни измами са там, да знаеш! С тая разлика, че те храним точно тия с високите заплати и огромните удръжки. За справка- сумарните удръжки от моята заплата са над 3000лв. месечно. Така че, наглецо, вместо да се замислиш защо ринеш дъното, вземи се образовай или си го рини без да говориш празни приказки как само измамници изкарвали нормални пари.