Превозвачи готвят протест заради ТОЛ таксите

Използват ни като маша да оправдаят инфлацията, каза Владимир Майсторов
29 дек 2022 13:38, Анисия Иванова
22

Сдружението на малките превозвачи в България готви национален протест. Собствениците на фирми с до 5 камиона заплашиха да блокират с ТИР-ове всички гранични пунктове, ако държавата увеличи ТОЛ таксите за тежкотоварните автомобили от 2023 г.

"Искаме да защитим професията си и да работим нормално. Днес ще бъде проведено гласуване, с което да се вземе окончателно решение дали ТОЛ таксите ще бъдат увеличени. Ако те останат в настоящия си вариант, нямаме причина да протестираме", заяви Владимир Майсторов от Сдружение "Аз имам камион" в ефира на "България сутрин".

По думите му от организацията подготвят декларация, която да изпратят до правителството. В нея ще бъдат включени основни проблеми - не приеха България в Шенген, опашките по границите, лошата инфраструктура и пропускането на сектора в Плана за възстановяване и устойчивост.

"Проблемите са натрупвани с години и никой не може да излезе и да каже как си представя транспортния сектор след 5 години у нас. Идват министри, които служат на заплата от днес за утре и това е - никой не го интересува този човек, който е изтеглил кредит", настоя Майсторов.

Пред Bulgaria ON AIR той припомни, че при предходното увеличение на ТОЛ таксите от сдружението отново са организирали протести.

"Сега се говори за едно отлагане, което може да ни даде глътка въздух. Разбирам ТОЛ таксите да бъдат увеличавани, ако има новопостроени пътища или икономически растеж. В случая това просто е заложено", поясни събеседникът, като допълни, че на "хората от цялата страна вече им е писнало".

Майсторов посочи, че най-лесното решение за превозвачите би било да повишат цените на услугите си.

"Когато ние вдигнем с 5% цената на нашата услуга, в магазина всичко се вдига с 50. Използвани сме като маша, с която се оправдават за високата инфлация", обобщи той. .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
мадрид преди 1 година
Още едно доказателство, че в тази държава живеят предимно не*щастници и бкл*ци. Нали трябва да можеш да си купиш стоките в магазина бе *** и да не ревеш, като ти кажат, че кило месо е 40лв. Като урежат така транспорта вие ще ревете после. Пълни де*или останаха в тази държава. 1 коментар няма до тук адекватен и покрепящ казаното от дребните превозвачи С ДО 5 камиона, които се опитват да оцелеят. Заслужавате си мизерията. Останете си бедни, останете си прости!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка нормална държава има бариери и всеки плаща според изминатото разстояние и типа на превозното средство , така е справедливо караш повече плащаш повече
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не ходят да протестират в чужбина? Там плащат и не се оплакват.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такси, ще плащате кожудери., 20 години ядахте яко мангизи от хората сега ще плащате. Смешници !
10
3
 
12
 
! Отговори
И аз искам преди 1 година
Да карам по равни пътища и да не правя предница по два пъти в годината. Всеки иска по-висок стандарт в тая държава и ще се научи да си плаща. Това че мръсната, крадлива Тиква ви пусна гювеч преди 3г, за да гласувате за него, не означава, че трябва да трошите и без тва калпаво построените и ремонтирани пътища от фирмите около мародерите от ГРОБ и Пеевски. Протестирайте в Банкя и Сараите. Тези дoлHи иззедници , квази европолитици съсипаха държавата.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се увеличат. Няма как да има здрави пътища щом ги разбивате с камионите си и не плащате за това. Подкрепям многократно увеличение
8
1
 
17
 
! Отговори
да се увеличат преди 1 година
Таксите за тирове да се увеличат още Тройно. Те съсипват пътищата. Системно нарушават закона и возят над допустимото тегло. А хилядите турски тирове??? И те ли да минават без пари? Нали турците ви конкерират бе???
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНО след "управлението "на жалкия фигурант остане поне един българин по тази територия!
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Категорично да им качат таксите поне двойно и тотална ЗАБРАНА да се движат по светлата част на деня. Айде у лево! Всеки иска безплатно да мине. няма ги тия.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лиляна Павлова за пътните такси и цените: Като не искате да плащате такси, карайте само в градовете.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да им се вдигнат. И без това част от пътищата тях са безплатни, а за леките коли - платени. Няма логика да си развиват бизнеса чрез пътищата, а да не искат да плащат за тях. За някои видове ППС-та таксата е 2 стотинки за км. Който не може да плати 2 стотинкиза км ами да затваря! На автобусите също да вдигнат таксите, че с 1-2 стотинки на км е даже обида към тях.
3
1
 
21
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Значи ние, обикновените шофьори на леки коли трябва вече много години да си плащаме винетки като попове, а частниците , чиито камиони трошат пътищата - не, защото...не им било изгодно. После, що били кофти пътищата. Нулево ДДС за този , за онзи, само пълни данъци за работещите наемници. Е, откъде хубави пътища, корави пенсии, безплатни учебници, голяма заплата за държавни служители? От милиардни заеми, дето ще ги плащат внуците ли?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им вдигат таксите. Така ще се насърчи местното производство, а не да карат от 2500км треторазредни храни, отпaдъка на ЕС...