Двегодишно с шевове след инцидент в детски център

Според родителите в центъра дори не са обработили раната му
24 юли 2023 10:11, Стела Стоянова
6
Двегодишно с шевове след инцидент в детски център
Снимка БГНЕС

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център. За това сигнализираха родителите на Сашко. По думите им екипът не е извикал Спешна помощ и се е наложило те сами да заведат сина си в „Пирогов”, където са зашили раната му. Случаят е от 20 юли.

„Обадиха ми се по обед и ми казаха, че детето ми е паднало по стълбите и си е ударило окото. Разплаках се, обадих се на чичо му, защото баща му не беше в града. Отидохме да го вземем. Беше полузаспал, когато пристигнахме”, разказа пред Нова ТВ Миглена Любенова, майката на момченцето.

„В спешния център се установи, че раната не е била обработена. Никой не се е обадил на 112. Не ни обясниха как е станал инцидентът. Поискахме писмен отговор, но не получихме такъв. Това не е първият подобен случай. Предишният ден съобщиха на жена ми, че детето си е ударило окото в шкаф. Преди 2 месеца пък нашето дете беше обвинено, че е захапало друго дете. Срещнахме се с родителите му и разбрахме, че ръководството е представило различни версии на двете семейства”, обясни бащата на пострадалото дете Самуил Балачев.

От ръководството са категорични, че са оказали първа помощ на 2-годишния Сашко.

„Детският ни център има достатъчно персонал. Всички имат сертификат за първа долекарска помощ. Детето е при нас от март. Идва сравнително рядко. Инцидентът е станал по обед. Децата са били на двора. Детето, което е било зад Сашко, го е бутнал и той е залитнал и се е ударил в парапета на дървена ограда. Взехме всички мерки, раната беше промита и беше с лепенка. След това се обадих на майката”, твърди управителят на центъра Виргиния Тодорина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деца под 3г.не се оставят без придружител в детски центрове.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой издава разрешително за тези детски центрове, където се гледат деца от 1 до 8 г. възраст почасово до целодневно без медицинско лице, а само с хора изкарали курс в БЧК. Какви специалисти работят там ? Може ли без медицинско лице, кой отговаря за безопасността , наблюдение на здр. с-яние, симптоми на спешни и неотложни моменти при децата ? 10 педагогически лица не заменят един мед. специалист при децата.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моите спомени от детската градина са как госпожата ме бие, наказва и унижава. Правеше го с всички деца, имаше някаква нетърпимост към всички. Спомням си, че ме беше страх да кажа на майка ми как е минал деня, тъй като през ден ходеше да се кара с госпожата и след това тя си изкарваше злобата на мен. Един път бях наказана и бита, защото паднах и за да ми "обработят" раната, трябваше да използват последната останала кислородна вода (което вбеси допълнително госпожата). Ех, спомени...
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами редно е да съобщите името и адреса на детския център, мисля си че се намира на ул Росица нали? В противен случай застрашавате живота и здравето на малолетни като не оповестявате тази информация.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прословутата конвеенцийка не защитава момченцата от насилие! Тя е само за момиченцата и жените, защото само те са хора.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте си го у вас в буркан тогава бе сигнализаторите.