Над 26 000 винетки за хора с увреждания изтичат

Тоа съобщиха от АПИ
25 дек 2023 21:40, Стела Стоянова
7
Над 26 000 винетки за хора с увреждания изтичат
Снимка БГНЕС, архив

Над 126 000 безплатни винетки за хора с увреждания изтичат в първите месеци на 2024 г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Общият брой на безплатните винетки, предоставени на хора с увреждания, е над 212 000, като стойността им възлиза на 18.5 млн. лв.

Право на безплатна е-винетка имат лица с 50 на сто и над 50 на сто намалена работоспособност. Ползватели са и семействата, които отглеждат деца с трайни увреждания.

Препоръчително е заявленията за подновяването на безплатните винетки да бъдат подавани, когато наближи крайната дата на валидността им. Социалните служби обработват документите в 7-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: АПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През останалото време той си кара колата и не му дреме. Радостен че спестил пари и не платил нищо на държавата. Спира на центъра /безплатно на място за инвалиди/ щото не плаша синя зона и отива в някое заведение. През това време някой истински инвалид се чуди къде да спре. Да някой ден най накрая се въведе ред и такива селски тарикати да бъдат санкционирани най сурово
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма лошо да подновят винетките на хората,които действително са инвалиди. За съжаление към момента никой не усоя да се справи с лъжеинвалидите,на които к а няма нищо и само източват пари,от които могат да се възползват истинските инвалиди. Но иначе е пълно с народ знам много примери-той капитан, купил нова кола, регистрирал я на името на майка си-инвалид/пие и пуши като луда/за нисък данък и се хвали че получава безплатна винетка и инвалиден стикер. Жената се качва 3-4пъти в годината
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хвала абе то и пожарогасителите не ги проверявате, а пожарна по селата има нужда!
2
2
 
2
 
! Отговори
Боже, преди 4 месеца
Колко много мъка има по тая Земя!
1
10
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ НЯМАТ МЯСТО В МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ,ОСВЕН КАТО ПЪТНИЦИ БЕЗ ВОЛАН. НА ТАКИВА ВАРВАЕИ БЕЗ ОБЩВСТВЕННО СЪЗНАНИЕ НЕ ВИНЕТКИТЕ,А МОЗЪЦИТЕ ИМ СА ИЗТЕКЛИ!