Студио Х: Нотариуса бил с първото си ЕГН при комисията "Кушлев"

Тайни клубове със златни карти имало още от времето на Татарчев
9 фев 2024 11:00, Петър Бойчев
18
Студио Х: Нотариуса бил с първото си ЕГН при комисията "Кушлев"
Снимка БГНЕС

Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност е отнела на Мартин Божанов-Нотариуса 430 хил. лв. за измами от 1996 г., тогава той е бил с първото си ЕГН. Това заяви пред БНТ проф. Стоян Кушлев, който създаде комисията и бе нейн първи председател. В продължение на три месеца, три екипа  преглеждали делата в периода от октомври до декември 2005 г.

"Хората бяха отделили 30-40 дела, трябваше да видим какво имущество имат, не съм познавал Божанов, но едно от тези дела, които образувахме бе срещу него, мина през всички инстанции и съдът постанови да му се отнемат 430 хил.  лв. за измами - обясни проф. Кушлев. - Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от всички служби дали има имоти. След нашата комисия, никой не го е безпокоил за нищо."

Запитан как след това е получил документ, че не е бил обект на разследване, Кушлев допусна, че при тях разследването е проведено в момент, когато е бил с първото си ЕГН, защото е било за "нещо от 1996 г.".

Според Кушлев смяната на ЕГН-то му е огромен пропуск и говори за корупция.

Запитан дали това не е човек, който си е сътрудничил със службите, професорът обясни, че е имало други "хора-клиенти на комисията", но някои служби са се опитвали да й влияят. На въпрос как магистрат може да ходи в частен клуб, той каза, че това е необяснимо.

"Имаше един ресторант на ул. "Белчев", с Иван Татарчев (бившият главен прокурор - бел. ред.) бяхме приятели, там имаше златни карти и срещу тях не се плащаше цялата консумация, а 60% - коментира той. - На мен ми предложиха, но аз отказах, а бях приятел с Татарчев. Проблемът е много голям."

"Иска се изключителна смелост и твърдост да устоиш на поста председател на тази комисия - обясни още той. - Премиерът Станишев ми каза, че благородно ми завижда. След една от заплахите срещу мен, жена ми намери писмо в бял плик, без адрес, до нея. Текстът бе горе-долу следният: "Драга, аз съм ваша близка, в определени кръгове чухме, че искат да ви запалят къщата, пазете се." Дадохме го на главния секретар на МВР Илия Илиев при Румен Петков. Назначаха ми охрана за 3 месеца, но не разкриха от кого идва заплахата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вземете имотите и парите на Мис-ГДБОП.
16
0
 
1
 
! Отговори
Enzo преди 3 месеца
Аз знам кмет който си смени пък имената....всичко си е наред!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АЗ МИСЛЯ ЧЕ УБИИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ НАГРАДЯТ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички прокурори в България да минат пред комисия ТЕЛК.За слухови и зрителни проблеми.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това всичко е вследствие на турското робовладелство по тези земи.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А каква заплата взимат в комисията ,,Кушлеви"...И аз искам там да работя.И при избори ще гласувам за работодателя си
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В едни други развити държави , на това му викат ,,мафия".У нас му казват ,,ОПГ"...От тук тръгват разнобоите...И разликите в стандарта на живот
10
1
 
11
 
! Отговори
Лукчо, преди 3 месеца
Ами просто си е купил чисто ЕГН.
9
1
 
6
 
! Отговори
До Лукчо преди 3 месеца
40години живял с една рождена дата,а после я сменил?
8
1
 
5
 
! Отговори
Лукчо преди 3 месеца
Като се е установило с доказателства,че е роден на друга дата ЕГН-то се сменя.Ааа,каква корупция?Грешката е била коригирана.
7
1
 
11
 
! Отговори
Нотариуса преди 3 месеца
Да не се е преродил,че има второ ЕГН?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Самият Кушлев е символ на корупция. Беше назначил цялата си рода в комисията и я беше превърнал в частна собственост. Тогава доста се тръбеше, но българина забравя. Сега и тоя се опитват да реабилитират.
5
0
 
19
 
! Отговори
Какво е преди 3 месеца
Първо ЕГН?А как се издава второ ЕГН?
4
2
 
12
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 3 месеца
После що 500 години сме стояли по турско робство.Карай си Лексуса , ама бил на 10 години и взет на стара .Мани 5 апартамента и 3 бона пенсия . Арабите , да идва да бачкат ,че нас ни мързи
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И като председател на комисията за корупция си трае за въпросния ресторант, вместо да поеме инициатива и да иска да бъде съсипан в зародиш. Смел и неподкупен ще да е бил.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кушлю е дърт комунист и пенция и заплата влачи :)))
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само 60% от консумацията на храни и напитки ли не се е плащала в някакъв ресторант на ул."Белчев" или се имат предвид и някакви други платени услуги?

Спонсорирани публикации