Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен

В момента се намира в процедура по издаване на летателна годност,
127
Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен
Снимка: БГНЕС

Хеликоптерът е абсолютно изправен, в момента се намира в процедура по издаване на летателна годност, която е част от процеса по сертификация, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Никой няма да допусне до полет хеликоптер, който има представените проблеми. Тези проблеми са отстранени още на място", заяви министърът и допълни, че истината е коренно различна от представеното в разследването и по темата трябва да се говори с факти.

Още по темата
Той обясни, че на 26 и 27 февруари екип от България, с инженери от „България Хели Мед Сървиз“ и хора от здравеопазването, са заминали за Италия за окончателно техническо приемане преди прелитането на хеликоптера в България. В групата са били двама подготвени експерти, пилотът Васил Вълков и главният инженер Трайчо Трайков, допълни Гвоздейков.

Министърът уточни, че екипът е забелязал нередности, които са констатирани в протокол, като на този етап хеликоптерът е още в процес на контрол и незавършено финално производство.

"Италианската страна приема този протокол, приема забележките и започва отстраняване преди полета", каза още транспортният министър и обърна внимание, че по тази процедура се разписват най-малко осем инспектори.

"Как си представяте италианската въздухоплавателна администрация да издаде разрешение за полет на хеликоптер, който не е в летателна годност. Това е пълен абсурд", заяви той.

По думите му забележките са „изключително незначителни“.

Попитан има ли хеликоптерът „черна кутия“, министърът показа кутията в студиото. "Ето това снощи е свалено от хеликоптера. Лично наредих на инженерния екип да свали кутията от хеликоптера, за да ви я покажа, тъй като заглавията във всички медии са, че хеликоптерът няма "черна кутия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Иван.... преди 1 месец
Вярвате ли му ?
92
2
 
1
 
! Отговори
Значи преди 2 месеца
Все пак хеликоптера няма черна кутия!: "Попитан има ли хеликоптерът черна кутия, министърът показа кутията в студиото." На хеликоптера ли е? Не е!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ето това снощи е свалено от хеликоптера. Лично наредих на инженерния екип да свали кутията от хеликоптера, за да ви я покажа, тъй като заглавията във всички медии са, че хеликоптерът няма "черна кутия". Интересно от къде е взел тая "кутия" след като - " Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД. казва - "че италианците са отстранили всички проблеми без един - черната кутия " ???
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя хеликоптер прилича на вешето правителство, пиронков. Има го, но не върши това за което е купен/назначен.
89
1
 
7
 
! Отговори
Измамници преди 2 месеца
Поредната далавера на измамниците от ПП и ДБ!
88
0
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 месеца
Тук се пропуска една Важна Подробност - Хеликоптера беше докаран от Италия с Камион , лично го видях след Дупница . Хеликоптера НЕ Е Летял от Италия до България .Италия Никога не е издавала документ за Летене .
87
0
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
Да се повози Гвоздейков на него, и то да го сложат до вратата, която не се затваря.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С 300 км в час и не заключвала се врата и липса на уплътнения или дефектни и без оборудване, какво става.:)) това е от репортаж по БТВ, а още какво има те си знаят. Е кой ще смее с това чудо да лети.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой ще разследва ли министерството за закупуването на тоя хеликоптер и за бракуваните 40- годишни вагони?
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изправен е.... за снимки. За друго все още не става. Продължаваме Промяната!
83
2
 
3
 
! Отговори
Пилот преди 2 месеца
Хиликоптерът е въздушна линейка, а не за планиско спасяване. Транспортрането на болни е задължение на държавата. Спасяването на хора в планината не е задължение на държавата. Всеки планинар и скиор да бъде така добър да се разхожда или спуска в планината със застраховка при инцидент частна компания го транспортира до къде е необходимо. За пример спасителните операции на Еверест не се плащат от Непал или Индия.
82
0
 
3
 
! Отговори
ПП преди 2 месеца
Ментета са.... За пореден път го доказват.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гвоздейков е с типична физиономия на жълтопа.ветен партиен активист, сложен там да урежда ПП/ДБ с тлъсти комисионни.Оставка!
80
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Гвоздейков, по телевизията експерта каза че хеликоптера не може да лети. Липсват важни неща от оборудването. Да изправен е но не е подходящ за дейноста.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 89 Такава е държавата- всичко наопака, недобросъвестност, нехайство, небрежност, безотговорност по върховете.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гвоздейков да спре да се прави, че всичко е наред. Същата работа като БДЖ- преструват, че всичко е наред на мизерията им отгоре, пък пътниците са им виновни.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До абе- стига с тия руснаци бе знаеш ли какво щяха да ти дадат руснаците един автомат да ходиш да стреляш по хората.
76
0
 
9
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 месеца
Нали Баце даде срок до днес - кво става с кабинета, или Галка от Посолството му е свила перките ?!?
75
6
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
руснаците щяха да ни дадат трета употреба, и щеше да е по здрав от тая играчка!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
боже каква държава сме....