Нови зарядни станции за електрически лодки в Бургас

Освен тях ще бъдат монтирани и соларни панели
21 мар 2024 16:52, Инна Ангелова
10
Нови зарядни станции за електрически лодки в Бургас
Снимка: БГНЕС

С нови четири зарядни станции за електрически лодки за удобно и бързо зареждане е оборудван пристанът в квартал “Крайморие” в Бургас.

Две станции са монтирани на кея, а другите до офис сградата на обекта. Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за морско дело и рибарство и републиканския бюджет.

Освен зарядните станции за електрически лодки, са монтирани и соларни панели за топла вода за хората, които посещават кея. Това съобщиха за БТА от общинския пресцентър. Те допълниха, че  чрез внедряването на иновативните технологии Община Бургас изпълнява своята политика за намаляването на въглеродните емисии в атмосферата като част от мерките за опазване на околната среда.

На лодкостоянката в "Крайморие" е осигурено и водолазно оборудване, предназначено за поддържане на подводните съоръжения и почистване на морското дъно от отпадъци. Пристанът разполага със специална кофа за автоматично захващане на плаващите отпадъци в неговата акватория. Осигурен е и допълнителен понтон, чрез който се увеличава капацитетът на пристана за прием на плавателни съдове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Местен преди 1 месец
Каква страхотна новина.Благодаря Ви dnes.bgВсички ,които живеят далеч от морето,може и да ахх-нат от радост и надежда
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само едно запитване да направя ако може. Лодкостоянките ще бъдат ли безплатни за електрически лодки както сдинята зона за колите или ще се дере на общо основание. Защото ако се дере защо да си купувам електрическа лодка?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Които са го гласували това да бъдат качени на електрически самолет!
4
0
 
1
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Ко? НЕ! Първо да махнат тинята и водораслите от така нареченато пристанище. И да удълбаят фаватера щото е вече на на 2 метра дълбочина. Маса пара беше изхарчена за тоя локва, и една велоалея дето ходи от Бургас до гробището на Сарафово.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е нагло крадене на обществени средства. Дори да се появят тия електрически лодки, този дето е имал парите да си купи такава лодка да се грижи как ще я зарежда. За какво по дяволите се влагат обществени средства за да се поддържа някоя скъпа играчка на някой достатъчно богат да си я купи!?!!!!! Много ми е интересно след 1 година да се види, колко пъти са използвани въпросните станции.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електрически лодки!?!!! Абе вие луди ли сте, ненормални ли сте!?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
га падне бургас под руския ботуш ше търсите бензин/дизел ама ще сте с електричка !