Скачат цените на годишните технически прегледи

Почти двойно ще плащат собствениците на леките коли
Обновена: 11 апр 2024 12:11 | 11 апр 2024 10:21, Елка Василева
90
Скачат цените на годишните технически прегледи
Снимка: архив, БГНЕС

Годишните технически прегледи за автомобили имат нови цени.

Експерти отчитат, че почти двойно ще плащат собствениците на леки автомобили.

Ако до този момент цените са били между 45 и 60 лева, то сега те достигат до 90 лв.

"Цените варират според пазара. Има малка разлика в цените в столицата и в провинцията - в порядъка на 5-10 лева", каза пред БНТ експертът Тодор Желев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Да си новобогаташ не е привилегия,умните и възпитани богаташи не го афишират като наглите мутри.
62
1
 
5
 
! Отговори
Таралясници преди 1 месец
Значи сега ще пускат всякакви таралясници (то и сега е така), само и само да вземат парите. Най-лошото е, че пускат и такива без спирачки. Свидетел съм, затова го казвам. Викат на ония: ШЪ ги оправиш? И онзи вика: ШЪ ги опраа, и готово
61
0
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 1 месец
Мръсни бирници!
60
2
 
3
 
! Отговори
Еко талибани преди 1 месец
Еко талибаните искат данъка за колата да е поне 500 лева. Ами добре, аз имам пари и ще плащам, ако трябва и по 1000 лева. Въпросът е защо еко талибаните не продължат според тяхната логика. Данък за кола поне 500 лева. Данък върху дохода от 30% до 90% според дохода, а не 10% както е сега. Ергенски данък 30%, данък при едно дете 20%, при две деца 10%. ДДС вместо 20% да стане 30%. Данък пешеходец 500 лева на година. Едно пътуване с градски транспорт поне 5 лева. Данък ......
59
0
 
1
 
! Отговори
Еко талибани преди 1 месец
Еко талибаните дърдорят едно и също независимо дали обиждат човек с пари или човек без пари. За еко талибаните ние нямаме пари да си поддържаме тройките, които според тях замърсявали въздуха, който те дишат.
58
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
България изостава доста от другите държави в Европа по брой на автомобилите на човек от населението. Затова дебеловратите бизнесмени демократи му намериха цаката - вместо да печелят от много коли по-малко, те печелят от малко коли по-много.
57
1
 
6
 
! Отговори
ижо преди 1 месец
не е въпроса колко пари имам а защо някой трябва да забогатява ей така на чужд гръб
56
2
 
6
 
! Отговори
ижо преди 1 месец
фейк, някой си плати на днес бг да тества аудиторията
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 50... Ами оставил си го на паркинг, защото в София не е да караш като на село..
54
5
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Няма как да застроите Софийската котловина с многоетажни блокове през 10 метра и да докарате всички провинциални автомобили тука и да ви е ок.... В крайна сметка ще се издушим и изколим, такива са законите на Природата...
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Логиката е много елементарна, след като нямаш пари да си платиш такава дребна сума, ти нямаш и пари да поддържаш този автомобил - ремонти, гуми, масла, бензин. -----///----- Викаш, ганиовете немат пари и си карат колите без масло и с вода от чешмата? Може и да си прав...
52
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Катастрофите стават изключително заради неумение да се шофира или заради алкохол. Катастрофите поради технически неизправности са много малко, в рамките на няколко процента. Масово хората се трепят от просто тия. Включително и тьпотия на пешаходците.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До новобогаташ до беденДжипа ти е дизел, оставил си го защото трудно ще го паркираш, и си се прибрал с трамвая защото си пийнал или.., сега ще кажеш че не съм познал нали.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"много са малко катастрофите заради неизправност в автомобила, по скоро има неизправност в главата..." - не е така - неизправни спирачки, износени гуми, светлини, затъмнени стъкла и други. Не случайно в нормалните държави ГТП е желязна процедура. За тия с газови уредби, да отваряме ли дума.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко пъти стана катастрофа заради излетяла гума или скъсана кормилна щанга, или откачен ауспух, изпаднал двигател, спукан радиатор.., да гумите са важни, с хубави гуми е много по-добре, обилен теч на масло също не трябва да има, но това е много рядко срещано. Ясно е че има инфлация и цените скачат, но на тези които искат хората да нямат коли па макар и стари ще кажа, и ние бяхме като вас и вие ще бъдете като нас
48
7
 
6
 
! Отговори
новобогаташ до беден преди 1 месец
Вие хората с по-ниски доходи и за съжаление по-свит мироглед няма как да разберете много неща. Например, вчера си оставих тлъстия, голям, тежък джип на паркинг и отидох на бизнес среща с метрото, а се прибрах после с трамвая, не ми е проблем да карам и колело, да се качиш в градски транспорт не е признак на бедност, а на цивилизация!!! А това да караш кола, трябва да е много скъпо удоволствие. Ако 100лв за преглед са проблем си много далече, прегледи, данъци и застраховки поне 4-5хил.лв/год.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онзи ден на магистралата видях катастрофа и в нея участваха БМВ и Шкода.., и двата автомобила бяха нови и лъскави, така че вероятноста да те пребие някой е колкото с нова, толкова и с стара кола, много са малко катастрофите заради неизправност в автомобила, по скоро има неизправност в главата на шофьора. Вчера една девойка не неурегулирано кръстовище мина без предимство с телефон пред лицето. Подобни са причините.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами защо не мрънкате на общината че няма един многоетажен паркинг. "Новобогаташите", защо имате няколко коли а само един гараж, или даже нито един. Защо не си паркирате колите на някой паркинг на 2 километра от дома ви и после не се качите на градският транспорт и да се приберете. Такова е положението в София, голям град, много хора и всички си имат техен кон или магаре.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Логиката е много елементарна, след като нямаш пари да си платиш такава дребна сума, ти нямаш и пари да поддържаш този автомобил - ремонти, гуми, масла, бензин. А след като не го поддържаш, този автомобил става потенциална опасност на пътя, с който ти застрашаваш живота на съгражданите си.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НормалноГовориш изцяло наизуст. Къде да карам колело в целият този трафик и с какво да се защитя да не вдишвам завихреният прах зад колите. Ще станем нормална и разита европейска държава на кукуво лято, я се огледай, да виждаш друго освен кражби и далавери, казина, чалга и наркотици, "производство" за субсидии. Нормално, ама май няма нищо нормално