Скачат цените на годишните технически прегледи

Почти двойно ще плащат собствениците на леките коли
Обновена: 11 апр 2024 12:11 | 11 апр 2024 10:21, Елка Василева
90
Скачат цените на годишните технически прегледи
Снимка: архив, БГНЕС

Годишните технически прегледи за автомобили имат нови цени.

Експерти отчитат, че почти двойно ще плащат собствениците на леки автомобили.

Ако до този момент цените са били между 45 и 60 лева, то сега те достигат до 90 лв.

"Цените варират според пазара. Има малка разлика в цените в столицата и в провинцията - в порядъка на 5-10 лева", каза пред БНТ експертът Тодор Желев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
"Данък 100 лева, Гражданска отговорност 300 лева, сега и ГТП още 100 лева, винетка 100 лева и станага 600 лева ей така, по задължение, а може много рядко да използваш автомобила." - ами като нямаш пари, продай си автомобила. Ти кво искаш, за смешните 50лв на месец, да заемаш 15кв м от градското пространство. Автомобилите в България са прекалено много, и трябва да се намалят.
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една хубава новина. Но трябва и данъка да се вдигне. Не може годишен данък да е 100лв. Трябва минимум 500лв. Вече не можеш да се разминеш от паркирани автомобили. Да притежаваш и ползваш автомобил не е нещо, което ти се пада от Господ. Като нямаш пари, има автобусен транспорт. В крайна сметка няма и място къде да се паркират всички тия бараки.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ се върнаха на власт и се започна с кражбите
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гарантирано от ГЕРБ, мерси Главчев :)
39
14
 
4
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
за да станем нормална, развита ЕВРОПЕЙСКА държава. ГТП трябва да е 500+лв и да е безкомпромисен. Данъкът 2000+лв и да се повишава за старите коли. Гражданската да е 1000+ и да се повишава при всякакви провинения. Не може всеки да се качи на морга за хиляда лева, с гуми ДОТ 2005. Има градски транспорт, колела, влакове. По света са го измислили, само ние сме все настрани и назад.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигнете ги десет пъти, където два там и десет, лаком бъз кръв sере
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не всичко което блести е злато. Я сега да чуя зелените, защо когато навън е 25 градуса и не се палят никакви печки въздуха дращи гърлото и на спирката на градският транспорт хората само където не повръщат. Строителите да кажат също, защо се вдига толкова много прахоляк (и не говоря за Сахара)
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... отиват на бунището за особенно опасни отпадъци.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименАвтомобила е за всеки който има нужда от него, това че е по-стар и без "екстри" не означава че трябва да го изхвърлиш. Карайте си колите и не слушайте "новобогаташчета" които като гледам бая са оцапали *** с какви ли не порочни практики. Никой няма право да ви лишава от превозното средство. Всички младоци са се втурнали да оправят въздуха и плюят по старите коли, но не си правят сметка че новите пластмаси са същите много по-големи замърсители с техните батерии които като умрат..
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти му казваш , господине мпс-то няма катализатор.....от 22.04.2024 автомобила няма да може да мине преглед защото няма да може да се маниполират уредите, той ти вика от как го махнах наЙш ли ка върву
33
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така трябва, да се вдига. Тия, дето се пънат да притежават автомобили, които изобщо не могат да си позволят нека помислят: дали да дадат стария гълъбарник за рециклиране, или всяка година да плащат по 10% от стойността му за преглед. Разберете вече, че автомобилът не е за бедняци.
32
9
 
5
 
! Отговори
Представям си преди 1 месец
ако това е скъпо някому какви са му гумите. И те са най-малкия проблем. Проблема е, че МПС му изобщо не трябва да мине преглед. А и да не събира прах насред градинката пред блока.
31
2
 
2
 
! Отговори
И този стана дебел преди 1 месец
Да поясня, приятеля е този с минуса. Седи в топлото държавно кресло и пише в днес.бг :DВсяка прилика с истински лица и събития е не случайна.
30
3
 
3
 
! Отговори
И този стана дебел преди 1 месец
Колите са ми изрядни независимо от прегледа, защото возя семейството си.До сега прегледа беше истински само където искаха да те върнат за повече пари.Някой може ли да ми каже каква е глобата за да преценим дали е икономически изгодно без преглед с пари на ръка на контролния орган? От приятел знам, че си искат и взимат охотно.
29
2
 
17
 
! Отговори
hh преди 1 месец
Само не разбрах каква е причината за ръста на цените за ГТП...
28
9
 
12
 
! Отговори
малко е преди 1 месец
София се напълни със щaйги до 10к лв. Милионници без гуми. Пушешти и дизели и бензини. Трябва да се направи нещо. Станахме град автоморга. Трябва да се направи данък под 600лв да няма, и да се обърне, колкото по стара и скапана кола по голям данък. Гражданската също да се вдигне, тия с нарушенията яка гражданска, а не таксиджията бута майката и детето, бяга и сега 200лв. Я мму прасни граданската 2к щото е избягал от ПТП, и ако няма книжка или гражданска директно конфискация на вареляка.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това имам книжка, но нямам кола и си бръмча с тротинетка. Евтино и екологично
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия здраво се *** с хората! Не стига, че пътищата са лунен пейзаж. И сега дигат и данака и него. Браво на тия!
25
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половината от колите трябва директно да ги бракуват на ГТП. Който 60 лева му е скъпо да ходи пеша!
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данък 100 лева, Гражданска отговорност 300 лева, сега и ГТП още 100 лева, винетка 100 лева и станага 600 лева ей така, по задължение, а може много рядко да използваш автомобила.