Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството

И двете са в центъра на София, но в различни часове
22 юни 2024 07:00, Александър Попов
314
Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството
Снимка: БГНЕС

Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете са с твърди заявки за мирни, с усмивки, но съпътсвани при организациите им с провокации.

София Прайд срещу Шествие за семейството. Залогът е много по-голям от видимото на повърхността, тъй като се сблъскват либералното срещу консервативното. И естествено в двете шествия има много политика. Политика, която надхвърля границите на България.

София Прайд

София Прайд 2024 ще се проведе на площад Батенберг. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад Батенберг след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в София Прайд са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи.

Тази година кампанията на София Прайд “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Шествието за семейството

"Шествие за Семейството" ще се проведе в София в събота, като част от международната инициативата "Месец на семейството".

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10 000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

"Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна", казва Кристиян Шкварек, председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

"Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме", добавя Давид Александров, председател на сдружение "Род" и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни на площад "Александър Невски" от 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
15
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
И какви са тези "традиционни форми на семейни отношения"? В БГ това което виждам на 90% е следното. Жена ти или гаджето реши да те напусне и ти я пребиеш до смърт, нарежеш с макетен нож или я застреляш. Ако от страх остане с теб скандали пред детето за пари или други битовизми и пак бой. Ако е някаква дето си трае трябва да ти е слугиня. Всяка вечер салатата, ракията. След работа тя пазарува, готви и се грижи за детето. А ти си дерибей и командваш от дивана пред телевизора :))) Да ви cepa на ценностите
65
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде сега за всичките хомо сбърканяци тук -млад съм, харесвам Европа, но пък не мога да ви понасям, арогантни и развратни ***!!!
64
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слава на Украйна! Долу русия
63
3
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
"Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната === Много ми е любопитно каква ли ще е тази стратегия :))) Ще карате хората да се eбaт със закон и да забременяват ли? Или ще затворите границите като по бай Тошово младите да не ходят да търсят по-добър живот на Запад? Разберете, че докато има такъв стандарт на живот ще има и емиграция. Виж, ако подарявате по един апартамент за всяко дете може и да стане хавата
62
9
 
10
 
! Отговори
ало ало преди 3 месеца
и кое е "нормална държава"? - да ти го тъпчат отзад ли? и вий трябва като украинците да бъдете унищожени!
61
2
 
10
 
! Отговори
Едно ще ни кажа преди 3 месеца
Нормалните хора не ходят на шествия
60
7
 
4
 
! Отговори
Гого преди 3 месеца
Излизам но за последно да ви кажа тавариши лицемери. Правите се на традиционалисти но не отивате да работите или почивате в рашастан а отивате в ЕС, САЩ и ВБ. Знаем че сте лицемери но не го показвайте толкова силно. Откажете се от почивка в Гърция, Италия и по ЕС нали там подкрепят Лгтб и отидете на почивка в Сибир.
59
3
 
8
 
! Отговори
провинцията преди 3 месеца
всички евроатлантици ли са в тоя софийски, п.ед.раски дернек бе?...АШКОЛСУН, МАШАЛЛА!
58
9
 
2
 
! Отговори
Народен Представител преди 3 месеца
67 Ей дърта пенциооо заминавай на прайда на содомитите срещу драг Кеуин и гей семейството.Комунизма умря! Искаме да живеем в нормална европейска държава и държим да защитим правото си да пушим трева законно!Това е въпрос на свобода и независимост вплетено е в националното сигурност в основите на понятието народ!До Кога ще търпим!!!!
57
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 месеца
Абе объркани екземпляри такива! Дъгата е символ на детството, безгрижието и пъстротата му! нЯКАКВИ БОЛНИ ХОРА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО СА КРАДАТ И ОПОРОЧАВАТ ДЪГАТА НА ДЕЦАТА НИ! В психологията има термин за човек, който не може да се определи какво е и говори за себе си в 3л. ед. ч!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шествието ще мине по Патриарха да се порадва на новите черни гумени колци на мис Бони и Ушото.
55
0
 
19
 
! Отговори
ПП ДБ преди 3 месеца
ТИя от пп дб ще са на площада ли и техните избиратели?борис бонев илиян павлов андрей зографски настимир ананиев и не могат да ми стигнат буквите за тази и з ме т ще са официалните гости на праида или ще се съвкупяват в една стая всичките?Нарочно ги пиша с малки букви слугите на сорос
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 66. Няма такава вероятност. И двете са пълен фалш.
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой умствено изостанал разреши двете да са в един и същи ден,за фа има вероятност да се сбият?Този прайд е източник на зарази,защото идват и чужденци тук като някои нарочно разпространяват болести,за да не са само те.Знаете ги какви са...
52
12
 
3
 
! Отговори
МВРО и Изруждение преди 3 месеца
Са се маскирали на семейство Мухахаха
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе, легализирайте марихуаната, кви гейове, кви семейства. Искаме качествена и достъпна трева, докога ще търпим.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 60. Кои вие ще ни учите бе паралелепипед ?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гого 58. Абе по колко стинки ти плащат да намесваш Русия за щяло и нещяло ?
48
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ще се научите, българчета, само, как ще се научите, ако не, ще ви научим толерантност, чалгари смачкани.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 55. Кой го интересува ?