Шофьор е със счупени челюст и ребро след жесток побой на пътя

Нападателите са били много, вече са освободени
26 юни 2024 09:03, Елка Василева
333
Шофьор е със счупени челюст и ребро след жесток побой на пътя
Снимка: архив, БГНЕС

Шофьор на туристически автобус е пребит жестоко пред очите на пътниците. Имало е лек инцидент преди това, причинен от водач на автомобил, който след това е извикал подкрепление от местни хора. Идвайки, те също нападат водача на автобуса. Той все още е в болница със счупена челюст и множество травми.

 „Поводът за възникналата случка е леко ПТП – ожулване на боята на двете превозни средства на завой. След това превозните средства спират и започва спор между водачите, който е прераснал във физическа саморазправа. Шофьорът на автомобила чрез телефонно обаждане е извикал свои близки, които да се включат в разрешаването на конфликта”, заяви пред Нова тв началникът на районно управление в Луковит главен инспектор Георги Георгиев.

Според данните на полицията на видеоклипа са установени баща и двама му синове. Единият от тях, който е участвал в ПТП-то, е извикал останалите, които пристигат и се включват в  бруталния побой. Първоначално го бият правостоящ, след това го свалят на земята и продължават действията си.

Нападението приключва, когато чуват, че някой се обажда на полицията, отбелязва полицейският инспектор. След получаването на сигнала на мястото пристигат два екипа на полицията от Луковит и Ябланица. На мястото заварват участниците в инцидента, които се оказва, че са от с. Карлуково.

След като властите събират информация, успяват да установят преките участници в побоя – двама мъже, които са задържани за 24 часа в районното управление. Към 26 юни те вече са на свобода. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда на шофьора на автобуса.

Главният инспектор отправи апел към гражданите да се подават сигнали своевременно към телефон 112. „Всяка секунда е важна за нашите реакции, за да не се стигне до фатален край”, добави той. „Това, което видях на видеоклипа, е закъснялата реакция на свидетелите. Ако беше подаден по навреме този сигнал, не съм сигурен, че щеше да се стигне до тези последствия за шофьора на автобуса”, добави Георгиев.

Собственикът на фирмата превозвач Елица Михайлова заяви, че шофьорът е със счупена челюст, счупено ребро, процеп на главата и все още се храни и пие течности със сламка.

„Лично звъннах на телефон 112 може би 20 мин., след като е започнала сцената и оттам ми отговориха, че току-що първият патрулиращ автомобил е пристигнал на място. Линейката още не беше изпратена”, посочи тя и уточни, че вече е имало подадени пет сигнала.

Михайлова подчерта, че на видеоклипа се чува как туроператорът разговаря с властите, още преди да започне побоят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 187 - И само някой да се окаже, че някой си е забравил шофьорската, друг личната му е в палатката, трети бил с 30 сантиметров нож, нищо че бил кухненски и рязал за барбекюто - ще почнат да задържат хора и заподозрени, един ще се оплаче, ще го задърпат и него...
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 187 - Защо ... имаш глава на раменете - ползвай я! Аз просто ти казвам, какво ще стане. Ще почнат да ви тарашат един по-един.
185
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма имена, няма нищо! Каква е тая глупост!
184
1
 
6
 
! Отговори
до 187 преди 3 месеца
Защо?Нищо нередно не предлагам-автопоход с пикник и нестинарски танци.Да не би да ни е забранен търизмът из собствента ни държава?
183
0
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 3 месеца
Пич ти вярваш ли си като пишеш небивалици!Я отиди в Париж,Ротердам,Бирмингам или Гьотеборг!Ще те съблекат гол или ще те наръгат,понеже си гринго!И в Русия има престъпност,но полицията там не се ръководи от евро-атлантически ценности!Както те сурвакат с палка,може да усетиш и приклад на Калашников!
182
0
 
10
 
! Отговори
художника преди 3 месеца
Въобще няма да чакам, паля рейса и спирам пред районното МВР, па нека там да се пробват да се правят на "мъже", ако смеят.
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама смилете се и вие! Кметове, общиснки управители - в чудо са се видели!
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 182 - Ще докарат жандармите и всички полицаи не само от съседните села и градове, ами и от общини. Ако имаш приятели полицаи и военни с тебе, ще им зазвънят телефоните, да се прибират.
179
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тия престъпници държавата трябва моментално да им спре всички помощи,на целия им род.Ако трябва и на цялото село.И в затвора за много години
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната мизерия! Гнусно е! Мръсно! Не бива така! Не знам, какво мислите за Ботев, за Левски, за Стояно, Стамболов, Каравелов, Вазов, дори Живков и Борис III, но не ми се вярва, че някога са има идея, странта ни да е в такова състояние.
177
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 1978 г. един младеж и бременната му съпруга се разхождат в Пловдив и са нападнати от банда от Столипиново, които искат да им ограбят накитите. Младият мъж оказва съпротива. Бандата заколва и двамата. Генерал Стою Неделчев /Чочоолу/ разбира, че племенника му е заклан, заедно с младата му жена, отива в Карлово и вдига два танкови батальона. Отива с танковете в Пловдив и обявява военно положение в Столипиново. Останалото е история....
176
1
 
9
 
! Отговори
Гландрагор преди 3 месеца
Престъпна България следва да престане да съществува в сегашния си вид.
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предлагам да си организираме автопоход до това село,вечерта да си печем пържоли и с нестнарски танци
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 177 - Вече има хора там. Спокойно! Сега ще се види, дали ще е по-легаелн или ... хе хе... друг начин ;)
173
0
 
2
 
! Отговори
Лагрестин преди 3 месеца
Утеши,Господи,Сион и избери отново Йерусалим!Амин.
172
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 175 - Пропусна и това, че освен с 0 дни трудов стаж, от един път са станали работници в "ФранцияТА" и сега получават по 2100 лева обезщетеие от НАШИЯ НОИ! Понякога взимат и двойни помощи. Хем от "ФранцияТА", която не смее, да ги разследва, защото "расизъм", хем от НОИ. Потоп от мизерия е. Не ни трябва НОИ, ами НОЙ.
171
1
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 3 месеца
Плюете по Путин,ама сигурно сте гледали клипове в тубата,че братчедите като се самозабравят идва един отряд от типа на "ОМОН" и започва без да приказва с палки щитове да налага !Така трябваше да стане и в събота вечер в Карлуково,като съберат жандармерията от София,Монтана и Плевен
170
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не трябваше ли *** вече да са в затвора,а не пуснати?Къде сте ве Възраждане,Величие?
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има ли справедливост, за този човек? Както и за другите пътници в автобуса, който са били там?
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Избирател - Очквам коментар, но проблемът е, че всеки път, когато някой се оплаче от ромска престъпност на живо, едва ли не го изкарват, че иска да вкарваме сегрегация и да бесим само, щаото някой бил по-тъмен. Повечето хроа, просот искат да знаят, че ако тумба "брааачеди" търгне да вилнее, не само, че ще бъде спряна на момента, ами ще си понесе и последствията.