Шофьор е със счупени челюст и ребро след жесток побой на пътя

Нападателите са били много, вече са освободени
26 юни 2024 09:03, Елка Василева
333
Шофьор е със счупени челюст и ребро след жесток побой на пътя
Снимка: архив, БГНЕС

Шофьор на туристически автобус е пребит жестоко пред очите на пътниците. Имало е лек инцидент преди това, причинен от водач на автомобил, който след това е извикал подкрепление от местни хора. Идвайки, те също нападат водача на автобуса. Той все още е в болница със счупена челюст и множество травми.

 „Поводът за възникналата случка е леко ПТП – ожулване на боята на двете превозни средства на завой. След това превозните средства спират и започва спор между водачите, който е прераснал във физическа саморазправа. Шофьорът на автомобила чрез телефонно обаждане е извикал свои близки, които да се включат в разрешаването на конфликта”, заяви пред Нова тв началникът на районно управление в Луковит главен инспектор Георги Георгиев.

Според данните на полицията на видеоклипа са установени баща и двама му синове. Единият от тях, който е участвал в ПТП-то, е извикал останалите, които пристигат и се включват в  бруталния побой. Първоначално го бият правостоящ, след това го свалят на земята и продължават действията си.

Нападението приключва, когато чуват, че някой се обажда на полицията, отбелязва полицейският инспектор. След получаването на сигнала на мястото пристигат два екипа на полицията от Луковит и Ябланица. На мястото заварват участниците в инцидента, които се оказва, че са от с. Карлуково.

След като властите събират информация, успяват да установят преките участници в побоя – двама мъже, които са задържани за 24 часа в районното управление. Към 26 юни те вече са на свобода. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда на шофьора на автобуса.

Главният инспектор отправи апел към гражданите да се подават сигнали своевременно към телефон 112. „Всяка секунда е важна за нашите реакции, за да не се стигне до фатален край”, добави той. „Това, което видях на видеоклипа, е закъснялата реакция на свидетелите. Ако беше подаден по навреме този сигнал, не съм сигурен, че щеше да се стигне до тези последствия за шофьора на автобуса”, добави Георгиев.

Собственикът на фирмата превозвач Елица Михайлова заяви, че шофьорът е със счупена челюст, счупено ребро, процеп на главата и все още се храни и пие течности със сламка.

„Лично звъннах на телефон 112 може би 20 мин., след като е започнала сцената и оттам ми отговориха, че току-що първият патрулиращ автомобил е пристигнал на място. Линейката още не беше изпратена”, посочи тя и уточни, че вече е имало подадени пет сигнала.

Михайлова подчерта, че на видеоклипа се чува как туроператорът разговаря с властите, още преди да започне побоят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия Ловешки брадчеди, са се раЗправяли с шофьора таман по Ловешки! Да се издирят по ,записите и се закопчеят братчедите биячи! Има закони в тази държава. Хайде полицаите да си свършат работата!
166
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 164 - Тая фирма, да не е СИК, че да имаш хора, които са само шофьори, хора, които са само охранители и хора, които карат други да изчезват?
165
0
 
11
 
! Отговори
от БАН преди 3 месеца
Шефът на фурашките не видял побой във клипа. Видял закъсняла реакция на пътниците. Съд, затвор и глоба за тия лоши пътници. И обезщетения за ромченченцата.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 165 - Само дето, има и силна полиция. Че ако няма ... нали се сещаш, че щом и детска учителка моеж, да си купи АR-15 ("цивилната" версия на M-4, М-15 и М-16), занчи вскеи може.
163
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В автобуса повечето са деца! Има и малко жени!
162
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Феновете на Слави Трифонов, Бойко и Пеевскк се бият помежду си!
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия от автобуса защо са гледали, а не са помогнали на шофьора?!
160
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Софийянци и Пловдивчани бяха излезнали да гласуват, тези от малките населени места нямаше да влияят на изборите. В София живеят 1,2 милиона и в Пловдив наблизо 500 хиляди! На последните избори гласуваха близо 2 милиона! Сметнете! В малките места хората са недоразвити и се страхуват, понеже мислят че са зависими! Та промяната трябва да започне от големите градове! Не излизаш да гласуваш, защото си добре и не мислиш, че на теб подобно неща няма да ти се случи!Като ти се случи, вече ще е късно!
159
0
 
7
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Ако е разрешено носенето на оръжие, нямаше да е така..
158
0
 
9
 
! Отговори
Това е за протест преди 3 месеца
Ужас. Трябва рязка промяна в закона
157
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой иска радикални мерки! Да беше излезнал да гласуваш! Сега Ще си остане същото! Ще Ви бият, убиват, прегазват , тормозят! За бога от над 20 години Ви управляват едни и същи и Вие ги избирате и искате Промяна? Няма как да стане!
156
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато гласуват за герб и дпс може да бият хора по улицата няма проблеми!
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато Ви управляват ДПС и ГЕРБ ще бъде така! Нас ни управляват едни и същи мутри от промените след комунизма! Рези които ни управляват са същите които наследиха комунистите! Няма как да се промени нещо в България, докато бивши агенти на ДС са на власт! ПП-ДБ искаха да направят промени, но Вие не им да дойте възможност! Сега се радвайте на Бойко, Пеевски и Слави Трифонов!
154
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е работа на туристически шофьор да си проси боя от местните, той трябва да има маршрут и разписание, а за другото да отговаря фирмата.
153
0
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
Значи "бързо" са реагирали от 112 и полицията както винаги. Като са разпознали двама от участниците, то е ясно кои са всички останали "брат'чеди". Образувано е до съдебно и прокурорът ще каже че няма свидетели, няма доказателства и прочие като при мен за кражбата, а полицията ги назова с имената им и намерих вещите ми. То аман от "избиратели"!!!!!
152
0
 
13
 
! Отговори
Загрижен преди 3 месеца
Без радикални мерки възможно най-скоро всичко ще отиде по дяволите .И никой няма да е в безопасност
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те затова американците хосят и спят с оръжие, щото постоянн някой налита на бой или ти влиза в къщи.
150
5
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 3 месеца
"Възражданееее", "Величиееее". Къде сте бееее?. Това е за овците, които гласуват за тях
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До "Ювиги":)) - И аз това се чудя. По автобусите все гледам, едно мъже по 185 санта, 100+ кила, чист мускул, борци, каратисти, боксьори ... па седят и не мърдат .. А извинявай, бърках се - масово са пенсионери и разни ученици ...
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Простотия балканска, примесена с руска