Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"

Концесионерите били съвестни, но проверките продължават цяло лято
29 юни 2024 12:22, Красимир Ангелов
119
Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"
Снимка: БГНЕС

От началото на сезона Министерството на туризма е извършило 170 проверки на плажове. Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта.

Проверките са съвместно с КЗП, НАП и Икономическа полиция, като до момента са проверени 17 обекта. От НАП са съставени три акта за нарушения, установените нарушения са осем, съобщава БГНЕС.

Проверяващите заявиха, че плажовете са в перфектно състояние. Проблем обаче били някои неохранямите плажове, на които се е установило, че има поставени чадъри и шезлонги и ги превръщат в части плажове за гости на заведение или хотел.

"За такива частни плажове сме съставили три акта. Ще следим и за друга нелоялна практика - да се предлагат задължително комплекти, а всеки един потребител да реши какво да ползва - дали само чадър или шезлонг, дали маса или шалте. Към настоящият момент го няма този проблем, защото още няма препълнени плажове, но юли и август месец се появява тази практика. С колегите от КЗП ще следим много внимателно и ще отговаряме за всякакви сигнали. Досега имаме малко над 40 сигнала. Те са по-малко от предходен период от време", заяви Иван Виделов от Министерството на туризма.

Той уточни, че са установени нелоялни практики, при които под наем се отдават чадъри и шезлонги на плажове, за които няма сключен концесионен договор.

"Усилията на всички институции при тези проверки са превенция на туристическия продукт. При вчерашните проверки по Северното и Южното Черноморие сме съставили 17 констативни протокола и сме установили осем нарушения. Две от по-сериозните са липса на категоризация на заведения на плажа", заяви Бранислава Недялкова- гл. експерт в КЗП.

Проверките ще продължат през целия летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Общество
Благодарение на "Капачки за бъдеще": Всички кувьози от миналия век у нас са сменени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
10
 
! Отговори
Шамандура преди 3 дни
Истинското име на "Черно море" е "Кафево"......Нема да стъпим там. П.С. Смърт на Мутрите.
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не си спомням през социализма да е миало проблем на плажа .Блестеше от чистота .Развалиха ни подредената държава !
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Перфектини са плажовете .Тази година най перфектните са Албена и Кранево , пълна е водата със живот
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
много е трудно държавата да направи по един навес и да дава столчета по 3 лева на ден и да чисти пясъка. всичко трябва да е частно и да ни бият и тормозят мутряци и техните ратаи селяндуряци от джамбол, сливен и други забравени от Бога места. търсете си туристи от бангладеш и непал. само в италия има такава чингания като тук и не е навсякъде. в испания и франция цените са същите, много по чисто и приятно е, хората са усмихнати и учтиви. ще им ходя тука в капаните с персонал дето не ползва ***
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
фесбеге я напишете за концесиите дадени на олигарха приятел на порко подрисоф дето превеждаше парички на мис бикини в барцилона. сега кой превежда парички на ердоганя щото чуваме че се е преместила момата у туркия. охрани, къщи, прислуга, шофери.... искам и аз да съм копуле на тиквата.
76
4
 
5
 
! Отговори
Anelia преди 4 дни
Az i 2 moi priatelki, samo sled 6 dena sme v Antalya - Turtsia. Super hoteli, super more, super obslujvane i super hrana! Pozdravi ot Berlin!
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всички плажове се превърнаха в часни , а в закона пише ,че морето е изключителна държавана собственост . Дори достъпа е ограничен от бариери . Затова народа ходи в Гърция , не защото има много пари .
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За 400 години чрез набиване на кол Османците не успяха да Мюзюлманизират Цялото Българско население, понеже Българските Ковбои - Селяни бяха живи и имаха живи семейства. За колко години КОМУНИЗИРАХА СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА? За колко години ЧАЛГАЛИЗИРАХА СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА?
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пееф, освен на ДПС, на опг гроб, така и на плажовете им еа майката
72
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Спомням си, някъде преди десетина години, един мой приятел ми се оплака, казвайки следното: Неговата дъщеря се върнала от Германия с нова кола и отишли заедно на хотел по черното море и паркирали колата в гаража на хотела, за който се плаща. Сутринта се разсъбуждат и отиват в гаража при колата, а нея я няма. След няколко месеца след претърсване от държавните служби се оказало, че колата била изнесена за продажба в Московията! Та това е то.... Днешното Българско Черноморие на моите Братя Българи!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Спомням си бях на морето и седнах на пясъка между два шезльонга и два гвоздея и някакви стъкла ми се забига в ГъсГъсГъза. Кръв ми потече колкото щеш! Дойде един пазач и ми каза, че трябва да платя за двата шезльонга между които съм бил седнал. Аз му показах Кръвясаия си ГъсГъсГъза и го питам защо не се почиства пясъка? Той ми отговаря: Почистваме го всяка година! И аз избягах от плажа за да не остана в гаража на черноморската мафия!
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А ко стана с онзи куфари с милиони във Варна на които пише от ЕСъ за ДъПъСъ и - Само членството ши ва опрай .
69
1
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 дни
....от началото на сезона - 170 проверки !? Я някой да ми помогне че нещо не ми излизат сметките....( виц ли е лъжа ли е )
68
0
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 дни
"Всичко е лъжа докрай,но добре е да се знай" А и видите ли проверяващ с чанта,тогава "всичко е ясно"
67
6
 
2
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
ДАИ СА СЕРИОЗ СВЕТО КАК ПОЛУДЕ !
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Горе на някои места има цъфнал рийган.
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами направете ги отново държавни!
64
4
 
11
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 дни
Където и да идеш, напълни ли се с хора става мизерийка........ТВА МАЛКО ИЗРЕЧЕНИЕ ОБЯСНЯВА СИЧКО ! ШО НЕ ЧЕТЕТЕ ? ШО НЕ РЕАГИРАТЕ ? МИ БЕТОН Е ПО МОРЕТО И СЕРГИИ И ПРОССТОТИЯ И МРЪЛЯФИНА И СЕ ЧУДИТЕ ШО Е ТАКА ?
63
10
 
6
 
! Отговори
Видимо доволен преди 4 дни
Народа е най доволен от президента Първанов които подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна
62
16
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 дни
Не бях ходил на българското черноморие от години, отидох за 5 дни в Лозенец, очарован съм!!!! Страхотно малко курортче, с хубави заведения, с хубава музика и приятни плажове. Ще се върна на южното черноморие със сигурност! Нагоре от Бургас не стъпвам!