110 лв. за джет, 30 лв. за банан: Колко струват атракциите по родното Черноморие?

Услугите у нас са по-достъпни, отколкото в Гърция
13 юли 2024 11:45, Нели Христова
55
110 лв. за джет, 30 лв. за банан: Колко струват атракциите по родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Водните атракциони са едни от най-желаните забавления от летовниците по родното Черноморие.

Сред най-предпочитаните са управление на джет, парасайлинг и преживяване върху надуваем диван и банан, показва проверка на NOVA по морските курорти. На повечето места по Южното Черноморие цените на водните атракциони са запазили цените си спрямо миналата година. Последното увеличение е било преди началото на миналия туристически сезон. Управители на фирми гарантират, че услугите у нас са по-достъпни в сравнение с повечето европейски дестинации, които са конкурентни на България и дават пример с Гърция.

Джетове, парасайлинг и екстремно преживяване върху надуваем банан или диван, теглен от моторна лодка са сред атракционите в Слънчев бряг. За 15 мин. возене на банан цената е 30 лв.

"За 15 мин. на джет цената е 110 лв., за 20 мин. - 120 лв, за 30 мин. - 180 лв. Цената на парасайлинг е 150 лв. за един човек и 180 лв. за двама. Имайте предвид, че такива цени в Европа никъде няма", категоричен е Кирил Спасов. член на УС "Асоциация концесионери морски плажове".

Той дава пример с южната ни съседка Гърция. Там цената за банан е 25 евро на човек, при 30 лв. в Слънчев бряг. По родното Черноморие джет за 15 мин. е 110 лв., а най-ниската цена според него в Гърция е 100 евро. Полет с парасайлинг в Слънчев бряг ще ни струва 150 лв. за 15 мин. при най-ниска цена 80 евро в Гърция. Освен за важността на цените, Спасов отделя внимание и на безопасността.

При наемането на водни атракциони всеки един от туристите преминава инструктаж за безопасност. Задължително условие е да има навършени 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Общество
Манолов за ПВУ: Едни богати хора стават още по-богати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 3 седмици
Много правилно! Тук е цяло чудо да оцелееш сред безобразията в ежедневния си живот, камо ли да си търсиш сам белята! Трябва да си луд да поставяш живота си в ръцете на безхаберни и и безотговорни му*т*ри. Всеки ден се чудя кога ли някой летящ над главата ми ще кацне на врата ми! Наскоро някаква пияна-заляна украинка падна от нещо като виенско колело, но с обръщане горе, в Слънчев, пардон Содом & Гомор Град. Беше в кома, но оцеля. Архитектът си пази изчадията създадени по негов образ и подобие!
45
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
А в с.Равда пред всяка къща и селско хотелче стоят по 5 бутилки с вода,пазейки парко място.На какво основание *** кой селянин не ми отговори.Това държава ли е или селски битак в Свазиленд?
44
2
 
8
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
Прането на пари върви с пълна сила !
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяка година съм на море от много години, но от 2001 година спрях да почивам на море в България. Предпочитам Испания и Италия, където съм бил по 5 пъти, но ходя и на други места - в Турция веднъж, в Гърция 2 пъти и т.н. Преди няколко години пробвах пак как е в България и си тръгнах на другия ден. То не се издържа с тези мутри и всичко останало.
42
1
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 3 седмици
А защо да е проблем Представете си някой, който коментира за колко продавате услугите си или труда си. Има нещо наречено пазар. Ако има балъци да плащат по 1000 на минута, е няма да им взимам по 500!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Самият факт, че има подобна статия е резултат от бездействието на агенцията за закрила на потребителите по морето. Джетове в България не могат да се карат в плажните участъци. Общината както слага камери на улицата, да сложи камери на хотелите да следят кой кара джет в плажните ивици. Гарантирам по 5 хиляди лева на ден от глоби.
40
1
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 3 седмици
Аз и приятелката ми си наехме мотопедчета Пиаджо за 70 евро двете на Тасос и обиколихме острова с тях за един ден. В България ще влязат в час със цените когато не остане и един турист по плажовете.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кирил Спасов ще разбере, че упражнява бизнес, с който замърсява морето и притеснява туристи. Освен това няма обезопасени участъци в България за джет и неадекватните мутри перят водата между плувци. Хващам се на бас, че догодина Кирил Спасов няма да дава интервюта като бизнесмен по плажа, а като обвиняем от опг Митьо очите
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След като предлагат цени, които "няма никъде", явно материалната им база е амортизирана и не отговаря на изискванията за безопасност. Този господин да очаква проверка от данъчните. И да не продава райски газ
37
0
 
5
 
! Отговори
Яа преди 3 седмици
Даже събота и неделя по южното плажовете празни. Сега гледам щот ме насилиха да идвам на нашто. Трагикомична картинка е.
36
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Местя. Никога не съм ползвал такива неща по черноморието. Не възнамерявам и за напред.
35
0
 
11
 
! Отговори
хах преди 3 седмици
На 1000 места в Гърция си наемаш лодка за 70-80 евро за цял ден. Плащаш си горивото и си караш където си искаш.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъжна картинка. Слабо ме интересува как се забавляват бедняци с 15-годишни Кайени, мислещи се за големи милионери. Ето я Гърция. Яхта, скара на борда, джет до нея- несравним кеф! Всеки с интересите си. У нас е за лоулайфъри, wannabe милионери без стотинка в джоба. Има и райски кътчета у нас, разбира се, ама без джетове и подобни.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То в Гърция няма такива забавления за бавноразвиващи и не знам как сравнявате цени. Можеш да си наемеш лодка или да се повозиш на туристически кораб например.
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не съм видял плажа, заведенията и развлеченията да са останали празни.
31
1
 
14
 
! Отговори
Върл Левскар преди 3 седмици
Бързоходна лодка / скутер /в Гързия , която се кара без документ и е за пет човека , струва 100 .Обикаляш острови и пееш . Горивото е с цената на бензиностанцията .За какви джетове да давам същите пари тук ?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"управление на джет, парасайлинг и преживяване върху надуваем диван и банан"
29
0
 
13
 
! Отговори
Без пари да преди 3 седмици
ги предлагате вече почти няма балами за вашите атракции и оферти!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При 2012:лева средна брутна заплата през 2023 година (1326 лева нето), колко му е да дадеш 150 или 180 лева за висене във въздуха теглен от моторна лодка.
27
4
 
4
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 3 седмици
В Билла бананите са по 3,49 за килограм, за ЛаЕноморието нИ знЪм :)