ЕС: Нахлуването на Украйна в Курска област е самоотбрана

Има право да удари врага на негова територия
8 авг 2024 17:22, Инна Ангелова
235
ЕС: Нахлуването на Украйна в Курска област е самоотбрана
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според Европейския съюз нахлуването на Украйна в граничната руска Курска област е част от "легитимните военни действия на самоотбрана", заяви днес в Брюксел говорител, цитиран от ДПА.

Говорителят на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че "Украйна има правото да се защити" срещу Русия, включително и "да удари по врага на негова територия".

Заради сраженията Русия обяви извънредно положение в Курска област, а според руското министерство на отбраната около хиляда украински войници участват в настъплението.

Говорителят на ЕС потвърди "пълната подкрепа" на блока "за Украйна и за нейната легитимна самоотбрана срещу агресията" и каза, че съюзът ще продължи с "политическата, финансовата, хуманитарната, дипломатическата и военната си помощ" за Киев. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
ОЩЕ ПО-БРИЛЯНТНО преди 4 седмици
ИСКАНДЕР-М УНИЩОЖИ КОМАНДНИЯ ПУНКТ С КОМАНДВАНЕТО НА 22 БРИГАДА ОТ ВСУ ПРИ КУРСК...
202
6
 
2
 
! Отговори
ВСУ брилянтна акция! преди 1 месец
ЛИПЕЦК 2 летище: 1.етап: Унищожена електростанция, няма осветление, има паника ! 2. етап: Унищожени 3 Радиолокаторни станции и противовъздушната отбрана става неизползваема ! 3.етап: Идват на вълни бойните дронове и бомбардират петролното депо и складовете за СТОТИЦИ управляеми авиобомби !!! АВИОБОМБИТЕ И ПОЖАРЪТ НА ПЕТРОЛ ВОДЯТ ДО ВЕРИЖНА БОМБЕНА ЕКСПЛОЗИЯ, КОЯТО РАЗРУШАВА летище ЛИПЕЦК 2 със МИГ31 и СУ 34 и бойни хеликоптери. Снимките от спътници ще потвърдят броя на поразените цели.
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия пр4и самоотбрана ще превземе и задържи прилежащите до Курска област украински територии. Самоотбрана майна.
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако мислиш че с няколко бпла се вдига летище във въздуха
199
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1-ва сводка на МО РФ: украински подразделения в численост около 800 души опитват да атакуват... 2-ра сводка на МО РФ: врагът загуби до 945 военнослужещи ахахахахахах )))))))))) Кой тогава вдигна във въздуха летището край Липецк? ))))))))
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сводка на МО РФ 9.8.2024
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подразделенията на групировката "Север" продължават да отблъскват опитите на украинските въоръжени сили да нахлуят на територията на Руската федерация в посока Курск. Ударите на армейската авиация и артилерийския огън потискат набезите на вражеските части дълбоко в руската територия. Общо по време на боевете в това направление врагът загуби до 945 военнослужещи и 102 бронирани машини, включително 12 танка, 17 бронетранспортьора, шест бойни машини на пехотата, 67 бойни бронирани машини, както
196
3
 
3
 
! Отговори
Курската АЕЦ следва преди 1 месец
След като унищожи летището и складовете край Липецк, в момента украинската армия напредва към Курската атомна електроцентрала. Буквално са на около 30 км от нея и няма кой да ги спре. Сега ще става, каквото ще става.
195
2
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Като по Холивудски,1000 украинци,срещу 75000,сигурно са ги обкръжили,уникални глупости се пишат.Украйна,пиши ги бегали,това им беше.
194
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тЕ И хАМАС СЕ РАДВАХА ПЪРВИЯ ДЕН, А ОНЗИ ДЕН РАКЕТА НАЦЕЛИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ИМ ВОЖД.
193
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСИЯ ДА СЕ ЗАЩИТИ КАТО СПРЕ ВСЯКАКВИ СУРОВИНИ ЗА ЗАПАДА И ДА ВИДИТЕ ТОГАВА КАК ЩЕ ВИЯТ.
192
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и руснаците като подпукат ЕС шматароците пак ще е самоотбрана.Скоро.
191
6
 
2
 
! Отговори
ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 месец
ЕС: Нахлуването на Украйна в Курска област е самоотбрана, ИМА ПРАВО ДА УДАРИ ВРАГА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ. Русия: Нахлуването на Русия в Украйна е самоотбрана, ИМА ПРАВО ДА УДАРИ ВРАГА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ.
190
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по тази логика войната ще приключи като се развее знамето на Русия в брюксел
189
7
 
10
 
! Отговори
С две думи преди 1 месец
Каквото почукало, такова се обадило !
188
12
 
10
 
! Отговори
Хайде братя преди 1 месец
украинци спрете газта за Европа. Спрете я бързо, да не дават повече кинти на Путинстите.Трябва още съвсем малко за да клекне Немската икономика, точно с едно спиране на газта и в никакъв случай да не сте пуснали нефтопровода дружба, този Орбанчо да го духа. Но не забравяйте, че с тези 5 самолета които ви дадоха ЕС и САщ няма нищо да направите и накрая и Киев ще е в ръцете на Путин, а Зеленио наркоман, ще е ев Ивицата Газа затова сега Натаняхууууй е освобождава за милиардеру Зеленио.
187
8
 
25
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Но практическа полза на Украйна това нахлуване няма да донесе.Само ще затрият напразно така нужните за отбрана резерви.
186
14
 
17
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Тук съм съгласен с Борел.Никой не може да вини украинците за атаката.Руският Генерален Щаб да не е спал.Грешката и срамът са си техни.
185
21
 
14
 
! Отговори
Голяма беда преди 1 месец
Голяма беля за Жужетко. Ще ходи в ООН да се жалва. На сбирката на джуджетата, гледаше като препарирана мечка и нaпиkaнo мушкато. Стричила се е дъвката му. Или е от ботокса. Кой знае?
184
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите отново си търсят белята