110 лв. за джет, 30 лв. за банан: Колко струват атракциите по родното Черноморие?

Услугите у нас са по-достъпни, отколкото в Гърция
13 юли 2024 11:45, Нели Христова
55
110 лв. за джет, 30 лв. за банан: Колко струват атракциите по родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Водните атракциони са едни от най-желаните забавления от летовниците по родното Черноморие.

Сред най-предпочитаните са управление на джет, парасайлинг и преживяване върху надуваем диван и банан, показва проверка на NOVA по морските курорти. На повечето места по Южното Черноморие цените на водните атракциони са запазили цените си спрямо миналата година. Последното увеличение е било преди началото на миналия туристически сезон. Управители на фирми гарантират, че услугите у нас са по-достъпни в сравнение с повечето европейски дестинации, които са конкурентни на България и дават пример с Гърция.

Джетове, парасайлинг и екстремно преживяване върху надуваем банан или диван, теглен от моторна лодка са сред атракционите в Слънчев бряг. За 15 мин. возене на банан цената е 30 лв.

"За 15 мин. на джет цената е 110 лв., за 20 мин. - 120 лв, за 30 мин. - 180 лв. Цената на парасайлинг е 150 лв. за един човек и 180 лв. за двама. Имайте предвид, че такива цени в Европа никъде няма", категоричен е Кирил Спасов. член на УС "Асоциация концесионери морски плажове".

Той дава пример с южната ни съседка Гърция. Там цената за банан е 25 евро на човек, при 30 лв. в Слънчев бряг. По родното Черноморие джет за 15 мин. е 110 лв., а най-ниската цена според него в Гърция е 100 евро. Полет с парасайлинг в Слънчев бряг ще ни струва 150 лв. за 15 мин. при най-ниска цена 80 евро в Гърция. Освен за важността на цените, Спасов отделя внимание и на безопасността.

При наемането на водни атракциони всеки един от туристите преминава инструктаж за безопасност. Задължително условие е да има навършени 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от 3 години не сме ходили на нашето море. оня ден се базикахме с компанията, че трябва да вземем да отидем, за да си припомним защо вече не ходим там, хаха
25
1
 
27
 
! Отговори
1346 преди 1 месец
С такива поръчкови и още повече лъжливи статии, няма да върнете туристите на Черно море. Беше повече от търпелив българинът и даде многократно шансове за корекция. Любимия ми израз, който ми е останал, като горчив спомен от почивките в БГ: "Ми ний ни ви караме на сила бе, господине"!
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не разбрахте ли, че хората вече предпочитат да ходят на море в Гърция, Турция, та дори Испания и даже по-екзотични дестинации, не защото е по-евтино(ясно е че не е), а заради цялостното преживяване. Всеки предпочита да си спести негативни емоции и да не му се налага по цял ден да се занимава с разни алчняри, които му искат пари за нещо на всяка крачка.
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-евтино ше ви излезе да си купите собствен "джет".
22
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трафика на кулата и маказа расте правопропорционално на броя на платените ви жалки статии за мутроморието. кой разбрал разбрал
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерси. Не щъ.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имате разстройство, да пийте оцет на гладно. И стойте гладен.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 15 минути на джет 110 лева??? WTF? Пълнете гушите още на тия алчни скаааапаняци, ОВЦЕ!
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от около месец насам почти няма ден, в който да не сте пуснали една такава тенденциозна статия, в която се посочват предимствата на нашето море спрямо Гърция. Съвет от мен, толупите които ви плащат за тези статии, по-добре да инвестират в качеството на услугата, иначе файда няма. Хората вече не са балами,обиколиха 3-4 различни дестинации и си направиха своя избор, без значение колко такива статии на ден пускате.
17
1
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Това сега платена реклама на мръсното ни и крайно застроено черноморие ли е? С леко загатване колко по-евтино било от Гърция. Много плоско!
16
5
 
9
 
! Отговори
Лекар патолог преди 1 месец
Разложенияя труп на комунизма вони та се не трае! Така разбират комунист престъпниците частната собственост и бизнеса! Комуно кадаври,завладели плажове лъжат ,мамят и продават на други кадаври.Алъш-вериш обаче е о време и завършва на студената маса пред мен с улеите.Младите хора-осакатени умствено и житейки наркоманизирани,пияни на еерийни напитки *** като мухи заврени в кухни,мазета и хотелски бардаци за да обслужват кадаври. Напускайте Кадавроландия деца!!!
15
8
 
16
 
! Отговори
Гларус преди 1 месец
За дами под 35 год. Възраст возя на банан безплатно. Доставям банана на желаното от дамата място и в удобно време.
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еее тоя път ме спечелиха. Щом банана е само 30 кинта си отменям резервацията за Гърция и отивам на *** да се отвозя на банан и джет. Дори с имодиума ще ми се върже по-тънко.
13
10
 
6
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 месец
ше плащате на МУТРИТЕ - дали искате или не ! няма измъкване
12
2
 
15
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
докато има балъци ще има и тарикати - а балъци бол у БГ !
11
1
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Да, ама този удобно е пропуснал да каже, че в Гърция минутите за тези пари са много повече. Не са 15 минути, а по половин час :)))
10
2
 
41
 
! Отговори
ЛЪЖЦИ преди 1 месец
В Гърция за 50 евро на ден дават под наем моторна лодка за 5 човека. Взимаш в 8 сутринта и връщаш в 6. Бензина ти е колкото изгориш - 20-30 евро. За 80 евро макс 5 човека имате моторна лодка 30 коня и обикаляте по островите и където си искате. После ми говорете лъжи как тука било супер а в Гърция зле. Колкото и да се опитвате с подобни поръчкови статии - няма да ви мине номера. Хората от Варна ходя в Гърция. Мафиоти дол ни.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да е простинал като седял на банана!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че има свободни нерези да информират за положението!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки със своите проблеми!