Близка на един от загиналите в складовете в Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини

Стоян Маслев бил много близък с доц. Шишков
4 авг 2024 20:10, Нели Христова
42
Близка на един от загиналите в складовете в Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини
Снимка: БГНЕС

Още тази седмица започват огледи на епицентъра на експлозиите в складовете за фойерверки край Елин Пелин. Това съобщиха специално от разследването. Досега се правеха частични огледи в периферията на складовете. Говори близка приятелка на 60-годишния Стоян Маслев, чието тяло беше извадено силно овъглено преди дни от складовете.

Часове преди взривовете в Елин Пелин Стоян разговарял с една от най-добрите си приятелки – Тереза Николова. Двамата се познавали от 35 години. Крием лицето ѝ заради тъгата, която иска да запази за себе си.

"Разказваше ми, че има прекалено много работа и се чуди как ще смогне на всички обекти да отиде, но предвид желанието му, каза, че ще се справи с всичко", споделя жената.

Тялото на Стоян беше идентифицирано преди дни като една от четирите жертви на взривовете. Той е от Панагюрище, семеен, с двама сина. Основно се е занимавал с фирма за броячни машини, а пиротехниката се превърнала в негова страст, разказва Тереза.

"Те бяха много добри приятели с доц. Шишков, не само съдружници. И двамата са родени в Панагюрище. Животът им беше свързан с тези фойерверки. Няма събитие, на което Стоян да не е правил заря, дори в най-малкото селце. Той непрекъснато качваше клипове и непрекъснато се гордееше с това, което прави. Радваше се като малко дете", казва още Тереза. Пред приятелите си Стоян обяснявал, че работата му е безопасна. "Той винаги ми е обяснявал, че тези са изключително защитени и, ако се случи нещо, то трябва да е предизвикано от голям компромат или от огън", допълва близката на жертвата.

Тереза не знае защо Стоян е бил в склада. Почти сигурно е, че записите от камерите в обекта не са запазени, тъй като са се съхранявали в сървър, който е изгорял, обясниха разследващи. "Това е просто някакъв капан на живота. На най-неподходящото место в най-неподходящото време. Не мога да си го обясня", казва Тереза и допълва, че Стоян мечтаел за спокойни старини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко му р близка. Влизал ли е вътре? В нея?
35
2
 
7
 
! Отговори
Карма преди 1 месец
Много хора си правят планове в живота- но съдбата има други планове за тях
34
1
 
4
 
! Отговори
АлфА преди 1 месец
Тоя е Кукера човек на службите също се занимаваше с метаамфетамини
33
1
 
8
 
! Отговори
АлфА преди 1 месец
Обичайна практика. Е пияни и надрусани мутри по цели нощи да гърмят с фоерверки Докъто пият и слушат чалга..Хората несмеят вече на полиция да се обадят да подадът сигнал нещо после и полицията и мутрите да не им направят и да не ги репресират.Това е пребейска държава!
32
1
 
6
 
! Отговори
Забрана преди 1 месец
На ФОЕРВЕРКИТЕ в България!!!!!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бум,бум,бум,бум всяка вечер някой си поръчваше и гърмеше,нямаше спокойни старини за нас.....
30
1
 
5
 
! Отговори
AлфА преди 1 месец
Хората искат по офицялните медии да им кажат истината и те нярват че е имало. Нарколаборатория и тия са били химиците.Хахахаха Пр о ст народ.
29
13
 
5
 
! Отговори
Емй... преди 1 месец
Умряха хиляди украинци а вие сте седнали да плачете за някакъв старец. Украинците са важни защото се борят за нас и демократичните ценности. Слава Украини ✌️
28
3
 
29
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
То и ние мечтаем за спокойствие, но тези с пиротехниката ни тероризират постоянно. Почти всяка седмица се чуват гърмежи в нашия квартал, а декември и януари става нетърпимо. Никой не се съобразява с това, че има бебета, възрасни хора, болни, пък за животните да не говорим.
27
6
 
8
 
! Отговори
lol до 15 преди 1 месец
Общуването си е интелектуален процес и е разбираемо за индивиди с ниско IQ да не могат да поддържат приятелски отношения с противоположния пол. В повечето случаи нагонът е основния движеш механизъм при тях, което пречи на чисто духовните и приятелски отношения.
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечтаел е да живее в държавата на Путин, жалко.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да почива в мир чиляка, но за нас е тайна какво правят пиратки във военен склад :))
24
2
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
По-скоро е бил на неподходящо място в неподходящ момент. Едва ли заради него или доцента е взривен склада. Но никой още не знае какво се е случило. Работи се по много версии и не се изключва нищо. Всичко е изгоряло, но следи ако има ще ги намерят.Язък за хората!
23
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Може китайската мафия да го е ликвидирала.
22
8
 
17
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Няма мъже, които да си комуникират с приятелки всеки ден, както и няма жени, които да си говорят с приятели всеки ден, освен ако не са интимни. Имал съм доста приятелки и в момента в който спре интимната ни връзка, спира и комуникацията завинаги.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска спокойни старини сее домати и копае на лозето. Професията на господина (лека му пръст) не предполага спокойни старини. Направи ми голямо впечатление разказа откъм частта където се казва, че разказвал колко е сигурно и контролирано и: "когато се случи нещо, то трябва да е предизвикано от голям компромат или от огън". Няма нищо сигурно никъде. А при пиротехниката абсурд. Конкуренцията е жестока и може да компрометира или взриви всичко както се вижда за миг.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 17 - На хора, които не са го преживявали и дори не го допускат, абсурд е да им обясниш. Те си знаят тяхното, щото съдят по себе си какво евентуално биха правили и казвали. Ами, не е това! И затова нямате приятелки, явно.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за "новина"? Всеки мечтае за това. Чудите се какви глупости да пишете.
18
2
 
17
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Ходиш по кафенета и ресторанти с приятелки докато жена ти е вкъщи? Или казваш, скъпа, събота и неделя отивам на риба с приятелки?
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 14 - Айде още един, дето говори от името на всички! Само от свое можеш, мой човек, никой не те е упълномощавал да говориш от негово име. Аз пък имем жена, имам и приятелки без всякакви интимни връзки и това не ни пречи на приятелството. В противен случай нямаше да е приятелство, а нещо друго.