Близка на един от загиналите в складовете в Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини

Стоян Маслев бил много близък с доц. Шишков
4 авг 2024 20:10, Нели Христова
42
Близка на един от загиналите в складовете в Елин Пелин: Мечтаеше за спокойни старини
Снимка: БГНЕС

Още тази седмица започват огледи на епицентъра на експлозиите в складовете за фойерверки край Елин Пелин. Това съобщиха специално от разследването. Досега се правеха частични огледи в периферията на складовете. Говори близка приятелка на 60-годишния Стоян Маслев, чието тяло беше извадено силно овъглено преди дни от складовете.

Часове преди взривовете в Елин Пелин Стоян разговарял с една от най-добрите си приятелки – Тереза Николова. Двамата се познавали от 35 години. Крием лицето ѝ заради тъгата, която иска да запази за себе си.

"Разказваше ми, че има прекалено много работа и се чуди как ще смогне на всички обекти да отиде, но предвид желанието му, каза, че ще се справи с всичко", споделя жената.

Тялото на Стоян беше идентифицирано преди дни като една от четирите жертви на взривовете. Той е от Панагюрище, семеен, с двама сина. Основно се е занимавал с фирма за броячни машини, а пиротехниката се превърнала в негова страст, разказва Тереза.

"Те бяха много добри приятели с доц. Шишков, не само съдружници. И двамата са родени в Панагюрище. Животът им беше свързан с тези фойерверки. Няма събитие, на което Стоян да не е правил заря, дори в най-малкото селце. Той непрекъснато качваше клипове и непрекъснато се гордееше с това, което прави. Радваше се като малко дете", казва още Тереза. Пред приятелите си Стоян обяснявал, че работата му е безопасна. "Той винаги ми е обяснявал, че тези са изключително защитени и, ако се случи нещо, то трябва да е предизвикано от голям компромат или от огън", допълва близката на жертвата.

Тереза не знае защо Стоян е бил в склада. Почти сигурно е, че записите от камерите в обекта не са запазени, тъй като са се съхранявали в сървър, който е изгорял, обясниха разследващи. "Това е просто някакъв капан на живота. На най-неподходящото место в най-неподходящото време. Не мога да си го обясня", казва Тереза и допълва, че Стоян мечтаел за спокойни старини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Кой ви излъга , че ви чакат спокойни старини ?
15
11
 
21
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Ако си мъж, няма как да си близък приятел с жена без да имате интимна връзка. Спре ли интимната връзка, спира напълно и комуникацията. Така са всички мъже и жени. Какво точно обяснява на жена си? Говоря с Катя, дето сме приятели от 35 години и и споделям всичко от живота си. На теб жена ти така ли ти казва? Миличко, днес говорих 3 пъти с Калоян и му разказах всичко от А до Я. Утре пак ще се чувам с него. И ти си мълчиш и ручаш боба?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Обърках се до 11 - Не съди по себе си за другите. Как така.....ей така, ти не го можеш, други го могат. А и не е длъжен човекът да дава отчет има ли/няма ли любовници. Айде, остави го да почива в мир!
13
7
 
10
 
! Отговори
Обърках се до 11 преди 1 месец
И как така си млад на 25 години и си с една жена само приятел? Нали знаеш, че такива приятелства не съществуват? Чуват се всеки ден и си говорят кой, какво правил и после ела да се поебнннееем. Баш са си любовници. Ама бива ли женен мъж с деца 35 години да има паралелна връзка?
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да беше копал с мотиката на село там няма бомби :)))
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Обърках се - Ами, не знам що се бъркаш, с жена, освен любовна, може да имаш и приятелска връзка.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"записите от камерите в обекта не са запазени, тъй като са се съхранявали в сървър, който е изгорял"?!? И без да съм специалист - това са абсолютни глупости. То така се прави видеонаблюдение на пожаро-рискови обекти, нали? Без облачен и локален бекъп? Да си трием там после записите и готово. Пишете го направо изоставен обект - нали няма записи. Прави се подобие на черната кутия при самолетите, ама... Няма какво да гадаем.. Да видим полицията как ПАК НЯМА НИЩО да направи. И изобщо не ги е срам!
9
5
 
12
 
! Отговори
Обърках се преди 1 месец
Уж женен с две деца пък поддържа близка връзка с жена от 35 години? Любовница ли му е?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 Е работили са в складовете. Кое не ти е ясно? В складовете няма ли работници?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да се правиш на бог? - Нерде Ямбол, нерде Стамбул.........Това, ме се занимават с фойерверки, изобщо не означава, че разбират и биха могли да разминират полета.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 Епа някои ходят за риба с бомби. Шарен свят, хора всякакви.
5
7
 
5
 
! Отговори
Да се правиш на бог? преди 1 месец
Като имитираш природни стихии? Има си хас да свърши добре. Нищо против пиротехниката, но рискове винаги има. Който си е взел това за професия си носи последствията. В случая - необосновани. За партита. На българо-гръцката граница щеше да е много по-полезен. Там има мини, които имат нужда от обезвреждане. Дядо ми с това се е занимавал, когато синът му и двете му дъщери са били в предучилищна възраст.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 - Сто пъти написаха, че са подготвяли фойерверки за някакво тържество. На всеки поотделно няма как да се съобщи.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига вече! Който иска спокойни старини ходи за риба, а не се занимава с бомби.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКВО СА ПРАВИЛИ ВСИЧКИ ТИЯ В СКЛАДОВЕТЕ! СЛЕД КАТО МЯСТОТО ИМ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ТАМ. ДА ОТГОВОРИ СОБСТВЕНИКА НА СКЛАДОВЕТЕ. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ СЪДЕБНАТА ОТГОВОРНОСТ НА БЕЗОТГОВОРНОСТТА.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не Ви е срам ***, оставете човека да почива в мир, с Тея пари от тази статия, аир няма да видите.....