Гвоздейков: Хаос с техническите прегледи на колите няма

Очакват се нормативни промени
Обновена: 5 авг 2024 15:18 | 5 авг 2024 14:28, Стела Стоянова
61

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма.

Това заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който се запозна на място с работата на новата система за контрол на пунктовете за годишни технически прегледи в автосервиз в столицата, съобщава БТА.

„Заработи система за качество и игнорирахме човешкия фактор, както и възможността манипулацията на данни да се въвежда ръчно“, отбеляза министърът.

Той подчерта, че новоназначена работна група, създадена за срок от пет дни, ще направи предложение за нормативни промени. „В петък очаквам доклад, който да одобря“, посочи Георги Гвоздейков.

От 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път към системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По този начин бяха преустановени възможностите за ръчно коригиране на данните, свързани с отработените газове и спирачното усилие на автомобилите. Експерти обаче алармираха, че автомобили, предимно бензинови, масово не могат да покрият нормите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
9
 
! Отговори
Все ЕКО преди 1 месец
Слушам света така, светът иначе,еко,еко.Индийците и Китайците са над 3 милиарда души.В райската България сме 6 милиона. Читави в млада и трудоспособна възраст около 2.5 милиона.Другите или за деца по 18г. Или са пенсионери 65г. +.Та ако азиатците пръснат или идат по нужда,ние ще ги наваксаме след 200 години.Американецът си кара 6.2 V8 хеми или 5.7.Ние тук с Корса или Ярис 1.0 3 цилиндрова замърсяваме...... Хайде няма нужда!Не мерете с двоен аршин.
53
0
 
6
 
! Отговори
Шофьор математик преди 1 месец
Ако тъй продължавате г-н транспортен министър ще се дерегистрират 1 000 000 коли.90% от българите нямат пари за чисто нови автомобили. От там няма да правят ГО,няма Данъци,Няма винетка към АПИ и няма и пари за пунктовете за ГТП. Гаранционният фонд ще ревне, оборотът на бензиностанциите ще падне с 1/2,магазините и вносителите на авто-части и консумативи,гуми, акумулатори и т.н.Та с две думи имах 4-ки по аритметика,та държавата ще загуби милиард.Щото българинът обича да си потяга возилото.
52
0
 
6
 
! Отговори
Ivan ivanov преди 1 месец
Как ли ще минат преглед колите за по милион лева ,от производителя им дават 400 -500 гр/км со2 Бугати ,Ферари , Ламборгини пише го в характеристиките им
51
0
 
14
 
! Отговори
На тоя преди 1 месец
Му е забит ръждясал пирон в главата му. От Главчев до последния смахнат в това правителство, всички за Белене!
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гвоздейков - ли Пиронков ли - целата държава е в хаус и вие не правите изключение. Побъркахте народа с вашите изисквания. Кой кара нови те коли - министрите, депутатите, влакта и некой друг бизнисмен и мутра, остонолото кара коли над 20 годишни. Когато хората си ги купували не е имало разните му измислени ЕКО 1,2,3 и пр. Е кажете как да стане екото ще ми купи ли нова кола?
49
0
 
7
 
! Отговори
Гре33дейкоф, преди 1 месец
всичките политYтки и дYпедати сте хаоса в колония БългЕрия!!! Всичките сте за пожизнено настаняване в петзвездния хотел ЦСЗ на Бай Ставри,лустрация и редовно обезпаразитяване под душовете в колона по един на сапунчето!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не мине колата гтп има други начини...ще горя кабели ще забърквам отровни смеси които отделят поне 50 пъти повече отрова от газовете. Важното е да няма пародията държава с олигофренското име България...
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Гвоздейков никога нищо не е проблем. БДЖ е пълен провал, ама за него всичко е наред.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази сутрин минах технически преглед. С изключение на новата цена от 80лв ( доколкото си спомням лани беше 50 ) никаква друга разлика не видях. Даже ми се струва, че по-бързо става процедурата.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе софиянци, много ви тормозят с тези ГТП. Добре, че в останалата част на страната тези прегледи не важат.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А що се отнася до дизелите: основният замърсител при тях са твърдите частици т.е дима, а не со2!" Е г а ти глипостта! Може би диезелът отделя кислород вместо CO2?
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"на бензин не покриваш нормите, няма как на газ да ги покриеш. Газта е по-капризно гориво... писнало ми е да седя зад някой с АГУ и да ми "люти" на очите, защото бил еко...." Явно нямаш много връзка с главния мозък.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гвоздейков, я сподели защо, колите които са си поставили LPG уредби не се водят ЕКО? Щото ще инвестораш 2000 лв и ще продължиш да карас по-скъпото гориво ли?
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе умник я сподели защо поръчахте вагоните от Германия без климатик ?
40
1
 
15
 
! Отговори
До преди 1 месец
До 33:Ти си програмист , колко аз съм космонавт.
39
0
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Гвоздейков хаоса е в главата ти. Такива като теб се чудят по цял ден какви щуротии да измислят та да имитират дейност. Спрете експериментите. То не бяха финни частици, газове и какво ли още не, а старите шкоди и камази пушат като печки *** любов. Не се виждат пушеците от печките на ***..ските квартали, защото изборите са важни.
38
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много станаха колите, на пушещите директно трябва да им свалят номерата.
37
1
 
34
 
! Отговори
За пореден преди 1 месец
За пореден път замитане на неадекватност и натягане пред еврочиновниците. Нашите йесмени предадоха интереса на българите и сега, за да замажат положението се гърчат като змиорка! А нородО блее и спи, докато го свалят от колите и го направят пешеходец!
36
0
 
25
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 месец
Гвоздейков, не само че хаос има, даже не е от две седмици, ами откакто ГТП са дадени в ръцете на частници и след това набутахте Демакс в цялата схема. Седнете и прегледайте цялата наредба Н-32 да видите какви пропуски и какви недомислици има.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано заличат това народче просtо по бързо.