От Helpbook: Вървете си, много внимание ви обърнах и ще ви таксувам за два прегледа

Получихме сигнал за неглижиране и погрешна диагноза
6 авг 2024 18:20, Анисия Иванова
73
От Helpbook: Вървете си, много внимание ви обърнах и ще ви таксувам за два прегледа
Снимка: БГНЕС

Тези дни в платформата на Helpbook.info постъпиха сигнали, адресирани към Изпълнителна агенция Медицински одит. Наша потребителка посетила ортопед-травматолог в софийско ДКЦ по повод нетърпими болки в ставите. Отношението, с което се сблъскала, било грубо и арогантно.

Ето какво ни пише в сигнала: "Когато разбра, че съм на 55 години, подигравателно ме попита аз какво очаквам на тази възраст и ми каза, че нищо няма да ми помогне за превенция на това в бъдеще. Набързо ми написа рецепта за противовъзпалително лекарство, без да попита дали нямам противопоказания за приемане на такъв тип лекарства.

Когато настоятелно го попитах не мога ли да си помогна като приемам например колаген ми заяви: "Ами, приемайте си, кой ви пречи?!"

Помолих все пак да ме изпрати на физиотерапия, но той отговори, че може да ме изпрати чак след седмица. Помолих за обяснение защо не може още днес и докторът каза: "Еми, такива са правилата!".

Накрая побърза да ме изпрати с думите: "Хайде, вървете си, че много внимание ви обърнах и ще взема да ви таксувам като за два прегледа!".

Като пациент редовно заплащам здравно осигурителни вноски и то и на двете си работни места и ми стана обидно от такова отношение на лекар, към когото се обръщам за помощ., завършва сигналът.

Друг наш потребител изпитал силни притеснение заради състоянието на майка си - тресене, гърчове и висока температура. Дошлите медицински лица от Бърза помощ констатирали вирусна инфекция, дали медикамент и били инжекция. През целия ден състоянието на болната продължавало да се влошава. Последвали нови обаждания към Спешна помощ и отново посещения в дома на същия и на другия ден, а диагнозата си оставала същата. Чак на третия ден склонили да я приемат в болница, където с категоричност се доказал масивен мозъчен кръвоизлив и за съжаление последвала смърт.

Заради неглижиране на състоянието и погрешна диагноза една жена си е отишла по този нелеп начин. Изказваме искрени съболезнования.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После да не питат, защо пациенти пердашат доктори. Измамници. Шарлатани.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 10 години ходя при лекари за едно и също нещо..поне 15 различни съм сменил и на никой не му пука да ти намери диагнозата !! Дават си едни и същи хапчета на конвейера и се оправяй! Тук - там се намери някой по- съвестен , ама от старата школа...скоро и те ще измрат...! Самолечение с билки и хич да не се занимаваш! Бог да я прости жената , която си е отишла , надявайки се на адекватно лечение!
62
0
 
3
 
! Отговори
До Fen преди 1 месец
Кирливото направление да се напише струва пари и то много пари ако можеш напиши си го сам
61
1
 
11
 
! Отговори
Fen преди 1 месец
Как пък нито един не поиска да си получи ел.здравна карта, с която да ходи да се преглежда по собствено желание където си иска и при когото си иска? Що за хора живеят в Бг?? Плащаш здравни осигуровки и си мълчиш, редиш се на опашка заедно с роми, които не знаят що е осигуровка, но с нахалство получават повече услуги от нас, работещите и плащащите. За едно кирливо направление се молиш и чакаш, а плащаш всеки месец редовно в т.нар. здрава каса, в която куче влачи..Защо не протестирате за това, а?
60
4
 
3
 
! Отговори
Гита преди 1 месец
До "Да" Явно малко бой ядът.." При такъв коментар за какво здравеопазване говорим ?? Такива и ветеринарен им е много...
59
1
 
3
 
! Отговори
No fan преди 1 месец
Do vs Такива *** и *** като теб очакват и искат най-много внимание, гадна упъдъчна твар, ами така ще е за такива като теб - каквото повикало такова се обадило...ама едва ли ще разбереш нещо!
58
1
 
6
 
! Отговори
Ника преди 1 месец
Имаше един виц,който завършваше:"И ти си прав,но и ти си прав".Първото,което трябва да научат бъдещите лекари ,е ,че дипломата не им дава право да говорят на ТИ с пациентите.Що за наглост!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Формуляра нали е попълнен...
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УжаЗ.Пазете се,четете,не прекалявайте с нездравословни практики и на лекар не ходете,освен при спешни случаи,а тогава идете придружени от поп и адвокат.Родилките на къра,там е по - безопасно.А пък, колкото оцелеем.Нали,усилено се опитват да ни възраждат,преди още да сме се гътнали съвсем.И си пазете музикалните органи.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** бе,ние ще ви възродим
54
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колаген не помага при ставни болки. А редукция на наднорменото тегло. И къде е казано, че веднага щом поискаш, същия ден, някой е длъжен да те изпрати на физиотерапия, това не е спешно състояние. Има частни центрове, ама там се плаща. И тая госпожа да беше завършила медицина, или фармация, че да лекува с едно хапче или една инжекция ставни болки, вместо да се оплаква от докторите.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова добро е здравеопазването ,пациент изгоря като факла в изолатора на психиатрията във Варна .При нас е така ,съдията казва ,да влезе убития .....
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ляв бек 54 Кои хора идват от чужбина да се лекуват тук? Гастербайтерите, ако нямат здравни права в чужбина. Не помня чужденец да се е вдигнал от САЩ, Франция, Германия... да е дошъл да се лекува в Бг, освен ако е на почивка тук и се разболее. Българите ходят да се лекуват в чужбина. Постоянно има кампании за събиране на дарения за лечение в чужбина.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До така трябва 50 Конските лекари ще се отнесат по- хуманно към болните хора, в сравнение с другите лекари.
50
14
 
2
 
! Отговори
Ляв бек преди 1 месец
Ако сте забравили къде съществувате(не живеете!),да ви напомня ли?И не забравяйте,че тук са най-добрите лекари,все пак хората от чужбина идват да се лекуват тук🤣😂😅
49
1
 
16
 
! Отговори
Важното е преди 1 месец
че отново повишават осигуровките. България е единствената в ЕС, в която здравно осигурени си доплащат над 50% за здравеопазване. Каца без дъно. Българите си отиват без много шум. Единствената цел на депутатите е ци фро вото евро и дигитален контрол. Което окончателно ще довърши територията останала без граници, без национална парична единици, без Конституция, без здравеопазване. Есента е последният шанс за пълна смяна на статуквото и масово гласуване. Не може 35 години едни и същи да ни у ни щож
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе истината е някъде по средата . Има доста несъобразителни хора ,естествено че всеки иска да мубсе обърне внимание но някой прекаляват ,не че го правят нарочно ама...
47
25
 
7
 
! Отговори
Цървулъ преди 1 месец
Цял живот маа кюфтета и ракия, после що не я излекуват за 2 дена лошите доктори!
46
34
 
5
 
! Отговори
така трябва преди 1 месец
Скоро лечението на цялото оскотялото стадо с дъртаци ще си го извършвате само във ветеринарните и конски полеви операционни клиники. Направо в/у тревата да ви режат и без упойка,наравно с конете и едрия преживен д0битък.И без това разлика в анатомията и умствено нямате.
45
2
 
23
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
После хората се самолекували и дайте да са електронни рецептите, за да не може да си купят лекарства ,без да са бутнали пари на някой лекар. Добре ,че повечето като кажеш какво искаш пишат, да се отърват от тебе. Изпитвам ужас ако трябва да посетя лекар /зъболекар. Последно преди месец един ми извади зъб ,не провери и ме изпрати из вратата срещу сто лева. Раната се оказа замърсена ,започнаха страшни болки ,гной... накрая друг зъболекар -хирург кюртира. Ама докато ми запишат час и ме приемат...