От Helpbook: Вървете си, много внимание ви обърнах и ще ви таксувам за два прегледа

Получихме сигнал за неглижиране и погрешна диагноза
6 авг 2024 18:20, Анисия Иванова
73
От Helpbook: Вървете си, много внимание ви обърнах и ще ви таксувам за два прегледа
Снимка: БГНЕС

Тези дни в платформата на Helpbook.info постъпиха сигнали, адресирани към Изпълнителна агенция Медицински одит. Наша потребителка посетила ортопед-травматолог в софийско ДКЦ по повод нетърпими болки в ставите. Отношението, с което се сблъскала, било грубо и арогантно.

Ето какво ни пише в сигнала: "Когато разбра, че съм на 55 години, подигравателно ме попита аз какво очаквам на тази възраст и ми каза, че нищо няма да ми помогне за превенция на това в бъдеще. Набързо ми написа рецепта за противовъзпалително лекарство, без да попита дали нямам противопоказания за приемане на такъв тип лекарства.

Когато настоятелно го попитах не мога ли да си помогна като приемам например колаген ми заяви: "Ами, приемайте си, кой ви пречи?!"

Помолих все пак да ме изпрати на физиотерапия, но той отговори, че може да ме изпрати чак след седмица. Помолих за обяснение защо не може още днес и докторът каза: "Еми, такива са правилата!".

Накрая побърза да ме изпрати с думите: "Хайде, вървете си, че много внимание ви обърнах и ще взема да ви таксувам като за два прегледа!".

Като пациент редовно заплащам здравно осигурителни вноски и то и на двете си работни места и ми стана обидно от такова отношение на лекар, към когото се обръщам за помощ., завършва сигналът.

Друг наш потребител изпитал силни притеснение заради състоянието на майка си - тресене, гърчове и висока температура. Дошлите медицински лица от Бърза помощ констатирали вирусна инфекция, дали медикамент и били инжекция. През целия ден състоянието на болната продължавало да се влошава. Последвали нови обаждания към Спешна помощ и отново посещения в дома на същия и на другия ден, а диагнозата си оставала същата. Чак на третия ден склонили да я приемат в болница, където с категоричност се доказал масивен мозъчен кръвоизлив и за съжаление последвала смърт.

Заради неглижиране на състоянието и погрешна диагноза една жена си е отишла по този нелеп начин. Изказваме искрени съболезнования.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
32
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
За съжаление видят ли, че човекът е възрастен обикновено "нищо му няма"... И нашето семейство е патило от "нищо му няма". :(
23
2
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
бре,голема трагедия !..А какво да кажа аз за това,че бившата ми "лична докторка" веднъж ме изгони,защото.."НЕ БИЛ СЪМ СЕ ЗАПИСАЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО" ?!..Още ли има хора,които не вдяват,че "здравеопазването" го направиха на чиста проба БИЗНИС ?..Как пееха нло?..-"Бизнес,бизнес,ширпотреба"..
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Изкуственият интелект да се вкара поне в диагностиката..." - можеш да се обзаложиш, че това скоро предстои и то в мащаби, които ние днес не можем да си представим.
21
1
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Грешна доза анестетик убива веднага, а не в рамките на 45 дни. Съболезнования за загубата.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкуственият интелект да се вкара поне в диагностиката, че се слагат много грешни диагнози.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В Германия съм и сравнявам..." - не сравнявай. Какво има да сравняваш - НИЕ - една от най-бързо изчезващите нации в света (и то не във военно време) и ГЕРМАНЦИТЕ, към чиято държава въпреки всички трудности и особено езика (повярвайте ми, наистина е труден за усвояване) има масова емиграция? Всякакви сравнения са излишни.
18
8
 
29
 
! Отговори
Бро преди 1 месец
Не знам какво се жалвате, че състоянието е такова. Ами такова ще е, като години наред гласуват 30% от Вас и на българина като цяло не му пука кой ще го лъже и краде. Така и не разбрахте, че промяната няма да дойде сама и трябва да се предприемат действия от всички граждани на РБ. Сега си сърбайте попарата, проблемите не са само в здравеопазването, знаем си ги от години къде и какви са. Така ще е, докато не се появи цяло поколение, което наистина иска промяна и действа, а не пише по соц. мрежи.
17
7
 
30
 
! Отговори
Потърпевш преди 1 месец
в рамките на 45 дни убиха майка ми с грешна доза анестезик,баща ми личната го прати у дома че нищо му няма,човека почина точно два часа след това!Бой им е малко!Позор са и позорят професията!По-големи крадци са само зъболекарите от съсловието.Кадърните избягаха.Вчера имаше статия как за преглед взел 1400 лв на литовче
16
1
 
24
 
! Отговори
Ева преди 1 месец
На 29 с/у 30 юли мъжът ми ,чужд гражданин е в пернишката БП.Преди дни беше залял по невнимание крака с препарат.Уж заздраяваше раната ,но уви.Кракът се поду ,наду... изглеждаше ужасно Та дежурните му казали да си ходи,че нямали доктор ,който да го прегледа и нещо се подхилквали...Пълно безхаберие!!!Добре,че е Пирогов и Клиниката по изгряния и пластична хирургия.
15
4
 
40
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Думата лекар вече не е с онова съдържание,което знаем от много години.По-голямата част от тях,са просто едни невежи,неуки,но за сметка на това нагли и алчни хора.Една малка част са добри,знаещи и отзивчиви хора.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14 Брулят яко за нищо, но явно този двукрилен гардероб е бил златен :))
13
3
 
49
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 1 месец
Трагично зразеопазване и бездарни лекари ! Станаха по-корумпирани от полицаите !
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен майстор ми иска 7500 за обикновен двукрилен гардероб, вие за това виете.Ако искате да видите къде се крият данъци и се къртят пари - ремонти и строежи!
11
6
 
32
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Явно малко бой ядът....
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То нашите лекари са некакви нагли аматьори, хем не разбират от нищо, хем искат пари... :)))
9
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия съм и сравнявам цените за здравните услуги - тук са малко по-скъпи, но имаш застраховка, която ти поема прегледи, процедури, операции, профилактични и лекарствата, отделно има гаранция за някои неща като зъболечение. Няма как да има качествено здравеопазване с жълти стотинки. При нас румлянит колко здравни плащат и защо ги виждаме постоянно как са обгрижвани по болниците, това с чии пари става?
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В БГ докторите освен, че са некомпетентни са и безнаказани.Дават репортаби за някакви грижовни доктори и спешни медици, ама се оказва, че те са като бялата лястовица и почти го няма
7
35
 
7
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
Няма как човек да работи на две работни места. Освен това плащаш само една вноска, а не две, защото второто място се води на 2 часа. Тази като лъже, не се усеща.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
имало балатум в стаята преди 30г.сега издърпан,вижда се плочата на пода ВМА Варна
5
1
 
19
 
! Отговори
не бъдете балъци преди 1 месец
И ,... здравеопазването в България е ''БЕЗПЛАТНО'' ... Не си знаете ПРАВАТА , никой не може да ви осъди за НЕ платено здравеопазване !!!!