Патриархът: Дай Бог неверието ни да се преобразява във вяра

Миряни взеха причастие за здраве
6 авг 2024 15:07, Инна Ангелова
62

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил възглави Архиерейската св. Литургия в столичния храм "Преображение Господне".

"Дай Бог да се преобразим действително, нашето неверие да се преобразява във вяра, нашата себичност да се преобразява в грижа за човеците. Бог ни е дал тази светлина, нещо без което не можем да бъдем истински човеци", каза патриарх Даниил пред Bulgaria ON AIR.

На днешния празничен ден десетки миряни взеха причастие и се помолиха за здраве, успехи, просветление и да бъдем по-добри. В двора на храма беше раздадена боб чорба.

На Преображение Господне се вярва, че лятото се обръща към есента. На днешния ден на трапезата трябва да присъства грозде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Дано - индивидите на два крака ,да се превърнат поне в "хора" ,ако им е трудно да бъдат "човеци".Само добрите и градивни хора ще продължат напред....,с "вяра" или "без вяра".Патриархът е наистина духовен човек и да се обгради от себеподобни на него ,а на от преобладаващи "духовници" - напълно деградирали и изградени "по образ и подобие" на ДЯВОЛА,като преобладаваща част от техните мирияни ,които посещават храмовете ,без да знаят защо ,мислейки ,че се "пречистват" от ЗЛИНИТЕ,които вършат
55
5
 
3
 
! Отговори
Попа е Ченге преди 1 месец
Вярата в ДС доведе България до крах
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само костовистите не се преобразяват.Все си остават турци с български говор.Ще го докажат като се обединят с ислямиста Доган .Вече запалиха България!
53
3
 
1
 
! Отговори
хахаххаха преди 1 месец
какво нелепо и наивно очакване. така се е родил или е учил в русия за това?
52
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
кармазъ папаз говори за неверници,..по времето на жак дьо молей такива поприключваха
51
6
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
тоя прилича на Осама Бин Ладен...
50
7
 
6
 
! Отговори
да преди 1 месец
Колкото и да се опитват, "портите адови", към които принадлежат пребоядисаните в попове комунисти като този на снимката, няма да надделеят над истинската Христова църква, която се намира в душите на истинските вярващи. Вяра имаме, но в Бога, а не в лукавия. Никой от нас не е съвършен, но вие не търсите покаяние за греха си, а упорствате в него. Унищожихте българската църква и продължавате да я унищожавате.
49
10
 
10
 
! Отговори
еееее преди 1 месец
Тоя само като го гледам виждам че КГБ говори а не господ
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да победим сектата на Сциентологията на Ивелин Михайлов.
47
0
 
5
 
! Отговори
eee преди 1 месец
До АнонименПървата божия заповед е: Аз съм Господ Бог, твой Бог, да нямаш други богове освен мене.
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Остави ги лакеите на радев, те са ясни. Въпросът е КГБ какво общо има с православието???
45
2
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Психопатите от пплгдб+ искат да няма Православие, но тях няма да ги има преди това ;)
44
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В заглавието, неговите думи Неверието НИ, т.е. и той не вярва :)
43
8
 
11
 
! Отговори
Матей 6:24 преди 1 месец
Под "Бог" разбирайте путин, защото това е "богът" на този от снимката. Думите му са всъщност пожелание за по-скорошното насилствено путинизиране на България. Ако някой иска да види в какво се изразява "преобразяването", да си погледне историята на "народния" съд. В случая думите му са заволириан призив към насилствена саморазправа с противниците на путин в България.
42
7
 
10
 
! Отговори
от Плевен преди 1 месец
Обидно ми е, че като този псевдо Патриарх на нашата Църква е в близки отношение с патриарха на московия, с посланичката на московия лелка Ви элеонора мутрафанова, известната волгоградска мискинка и уличница. Какво падение за нишите души един подобен човек да представлява нашата Църква. Питам се, а какво направи този образ за хората които останаха без домове, без всякакъв подслон, те нямат и дрехи ..! Питам се, а как ще я караме с подобни личности като този образ? Как? В кое да вярваме?
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже Апостол Петър, когат отвеждат Исус се отрича 3 пъти от него само за 12 часа като неблагодарен предател, че тия ли брадати извретеняци с лимузините и ролексите ще говорят за вяра? Апостол Тома даже до толкова не вярва, че бърка с пръст в раните на Исус.. А брадитият дърводелец не гонеше ли търговците от храма? Май БПЦ АД и с касовите апарати е скарана?
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тръгнеш из Народа ,а не по баирите може и да приобщиш вярващи ! Да кръстиш поне 100 Деца Безплатно ,да венчаваш Християни Безплатно ,да опяваш безплатно , да отидеш при изгорелите къщи ,при болните,бедните онеправданите -това са Богоугодни дела данАиле !
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти обясни ли на хората какво точно се е случило на Преображение? Повечето не знаят.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали светът ще стане по- добър - зависи само от Нас и Нашата Собствена Свободна Воля. Когато тя разбира колко правилниэса божиите заповеди и започне Доброволно да ги спазва - тогава светът ще стане по- добър.А сега Не се спазва дори Първата Божа заповед: Не убивай! Всеки мисли, че той е прав да убива ближния....?;
37
2
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
БОГ РАБОТИ ЧРЕЗ ХОРАТА. КОГАТО ТИ Е МНОГО ТЕЖКО, И СЕ ПОМОЛИШ ИСКРЕНО И ОТ СЪРЦЕ, В МНОГО ОТ СЛУЧАИТЕ, БОГ ПОМАГА ЧРЕЗ ДРУГИ ХОРА. ИНТУИТИВНО СЕ НАСОЧВАШ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ТИ ПОМОГНАТ.