Патриархът: Дай Бог неверието ни да се преобразява във вяра

Миряни взеха причастие за здраве
6 авг 2024 15:07, Инна Ангелова
62

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил възглави Архиерейската св. Литургия в столичния храм "Преображение Господне".

"Дай Бог да се преобразим действително, нашето неверие да се преобразява във вяра, нашата себичност да се преобразява в грижа за човеците. Бог ни е дал тази светлина, нещо без което не можем да бъдем истински човеци", каза патриарх Даниил пред Bulgaria ON AIR.

На днешния празничен ден десетки миряни взеха причастие и се помолиха за здраве, успехи, просветление и да бъдем по-добри. В двора на храма беше раздадена боб чорба.

На Преображение Господне се вярва, че лятото се обръща към есента. На днешния ден на трапезата трябва да присъства грозде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ЗАЩО НИЩО НЕ КАЗВАТ ЗА ИСТИНСКОТО ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ И КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ТО!!! НЕ Е, ЧЕ СЕ ПРЕОБРАЗЯВА ЛЯТОТО КЪМ ЕСЕН...:))))
35
0
 
11
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Казват, че в "Окопите нямало атеисти..", тоест, при екстремални ситуации, дори атеиста инстинктивно и на подсъзнатетелно ниво се обръща и призовава Бога!!! Любопитна реакция, сякяш е кодирана в ДНК-то ни...
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сатанаил
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 200%......целта на твоя живот е да станеш чeрвей
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя го знаем за какво се моли всеки ден, дай боже русофилщината да убие българщината у българина.
31
6
 
13
 
! Отговори
Мирянин преди 1 месец
От къде го намериха този руски агент, представящ се за патриарх? Аман от ченгета в расо.
30
8
 
7
 
! Отговори
200% преди 1 месец
Единствената причина хората да вярват в бог е, че ги е страх от смъртта, а религиите хитро обещават спасение възкресение или прераждане. Кво става, попът загаси ли пожарите с молитви за дъжд (той дъжд падна ама не точно там и малко по късно, хаха) или пожарникари и доброволците ги загасиха и науката чрез въртолети, маркучи и специални пяни?
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, дядо попе - вЕрващи трябват, да вярват на милиционери като теб :о)))
28
3
 
6
 
! Отговори
истина и памет преди 1 месец
Много е наложително тези,които говорят за гоненията на свщеници по времето на "комунизма"да направят сравнение с религиозните войни в Западна и Северна Европа, продължили десетилетия и изтребили стотици хиляди хора,сред които хиляди служители на католическата църква,предизвикали масови преселения на населението,както в континента, така и отвъд океана.Швеция, Франция,разбира се немскоезичното пространство с реки от кръв. Още: за да стане"европейски"град 189.. г в София са сринати над 200 църкви
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бабо Гусиии блажиш ли блажиш ли с 50 милиона попска субсидия :)))
26
5
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 1 месец
Мене по ме кефат капиталистическите патриарси.
25
6
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
На такива комунисти като тебе, вяра нямаме.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На днешния празничен ден десетки миряни взеха причастие и се помолиха за здраве, успехи, просветление и да бъдем по-добри". Да, лошо е създаден този свят, лошо е направен, вместо да беше направен както е по волята на миряните да бъдат здрави, успешни, просветени, той светът направен криво, моля ви се, и те имат право да критикуват и да искат поправка. А да станат по-добри - това защо се молят миряните, това зависи единствено от тях?
23
8
 
6
 
! Отговори
23-ти Голям рев, бе! преди 1 месец
Още не можете да преживеете, че в църквата всъщност има повече демокрация от колкото в НС, а? :D От Москва го били сложили... кJIоyHи!
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Москва добре са си свършили работата. Назначиха ви го. Честито офце.
21
9
 
6
 
! Отговори
Глава море преди 1 месец
Богословите умеят да навързват думите, но нищо да не казват. Страдат от нещо като логорея. Няма такова нещо като ""бог, и ако го има защо се е разкрил първо на евреите и после е обърнал внимание на другите раси като е изпратил свой син, което пак е съмнително. Обидно ми честно казано. И кога да очакваме да направи разбираемо обръщение към вярващите от облаците. От Библията знаем че умее да говори, но защо говори чрез наместници. Не може ли директно да се включи.
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименДостоен обучен в учението на ДС. Затова Господ ни наказва да сме най най най от лошата страна. Вие мислите ли или приемате всеки който ви сложат. Стадо. Отрекохте се от вярата и Бог. Вървите с дявола. Ако бяха ви назначили боеко и с него щяхте да тръгнете.!!!Унищожихте България с простотията си бре маскари. То бива п..ростотия ама.......
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отче , ами то вяра има , огромна , умопомрачителна , вяра в това дето го наричат пари , измамното е , че не са пари , но това не пречи на помрачените от тази вяра глави .
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой може ли да преведе заглавието?
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избор няма да имаме! Като ни напънат джендеерните извращенци и народа къде ще търси спасение? По османско време къде е търсил народа спасение? Барем християнството не могат го забрани, а прокопитата колкото и пара да им дават все някакъв срам и страх от господа ще да им е останал!