Социолог: Няма алтернатива на Главчев за служебен премиер

На политическата сцена ще има нови обединения
6 авг 2024 13:12, Стела Стоянова
77
Социолог: Няма алтернатива на Главчев за служебен премиер
Снимка БГНЕС

Важно е кой е служебният премиер, защото той ще организира вота, а избирателите трябва да имаме честни и прозрачни избори. Чухме и мнението на Димитър Главчев, че се е справил прилично, но оценката за работата на политиците я дават гражданите. Неговото преизбиране изглежда сигурно, тъй като няма алтернатива.

Това каза социологът Елена Дариева в ефира на NOVA.

Тя посочи, че Рая Назарян е отказала, тъй като ако приеме да стане служебен министър-председател, няма да има право да участва в изборите.

Още по темата

Политологът Цветанка Андреева посочи, че на политическо ниво се прави опит да се смени парламентарното мнозинство. „Идеята е да има друга фигура, която да е базирана на антиГЕРБ коалиция в парламента. Това обаче трябва да е синхронизирано с президента Радев, който има политически интерес Главчев да не е служебен премиер. Такова мнозинство би взривило възможността в следващ парламент да се изгради проевропейско правителство между ГЕРБ и ПП“, посочи тя.

Дариева не смята, че на политическата сцена ще се появи нов играч, но ще има нови обединения, каквото е това на БСП. Андреева обаче посочи, че е скептична към опита на партията да овладее ерозията.

Социологът е на мнение, че на избирателите трябва да се обясни първо какви бъдещи обединения могат да бъдат направени в новото народно събрание. Политологът допълни, че трябва да се разкаже и защо се правят такива коалиции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Главчев ,вече изпълни всичките мръсни поръчки ,на тези, които го използват навсякъде ,като го назначават на постове всякакви , които не са по "неговите мерки" и професионални и морални .
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при избор от 10 души, нямало алтернатива, просто главчев каза - г-н Президент, няма да се срамувате от вашия избор за служебен премиер в мое лице и президентът му повярва
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Храесва ли ви Промяната? Гениално тъппите перестройчици Христо, Атанас, Кокорнас, Киролаз ни докараха още герберска диктатура с промените в конституцията.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тюх, брей, да му се не види. Незаменим тоз Главанак. Другарят Сталин е казал: няма незаменими, има незаменени. Знаем, как ги е заменял.
66
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
алтернативата е антон станков бивш правосъден министър които да заемепоста на общ защитник
65
2
 
1
 
! Отговори
Глава преди 1 месец
***! Главо куха, кой те лъже, че си фактор! Ти си по- зле и от Денков!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нов бардак със стари му р ви не се прави.
63
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Коалиция ПП, Възраждане и ДПС е единствената алтернатива на Борисов. Гласувайте за нея евроатлантици!
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Главчев е премиер, Пеевски пълнее по-малко от стрес.
61
6
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Шиши не е ли отбелязан като вьзможен кандидат с - промените на - пп/дбНали Денков и Христо пиха кафе в скута му
60
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
оф,не е прилично и учтиво,но..защо това лице ми прави впечатление на умственодефектирало ?..Па и едва диша горкия !..Да не страда от "обб" ?
59
3
 
5
 
! Отговори
александр морозов преди 1 месец
Главчев реално е премиер на ДПС. Не може да се изпере скъсаното. Трябва "велико" народно събрание за премахване от конституцията на "великото" народно събрание и главния прокурор.
58
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Да са обяви за "Почетен министър-председател"!..Ако не знаят как,да питат доган !
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиер ще е Рая Назарян! Махнете това грозилище от там,. Съсипа всичко!
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реялно погледнато Главчев е назначен от ПП-ДБ. Защото ако не бяха всичките им напъни за промяна в конституцият, на Радев и през ум нямаше да му мине да назначи Главчев за служебен премиер. Промяната залем го накара да го избере.
55
5
 
5
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 месец
до Анонимен 51....ето ти и отговора понеже виждам че не ти е на кеф да го кажеш пред аудиторията: ПП + ДБ=ШАРЛАТАНИ и НЕМОЖАЧИ ....кратко и ясно-виждаш ли че не боли , а ти все шикаклкавиш и извърташ нООО ...ИСТИНАТА БОЛИ !!!!
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Вьзмутен Никой никого не е изпрал. Мсръсното си е мръсно и отдалече мирише. Но на някои хора като тебе, със занижени хигиенни критерии, така им се привижда, че са "изпрани".
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До vs Много добра си е реформата, ама КС, този апендикс от комунистическо време зорко бдят нещо да не стане, че тогава какво ще стане. Рано или късно промените стават, ама нали знаеш за Соломоновата приказка: Трябва и солта да изядем и тоягите, та накрая пак да си платим с жълтиците.
52
9
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пп/дб - изпраха герб дпс и дори им осигуриха и служебните кабинети срещу кинтажЕстествено, човека на баце няма алтернатива, тай като няма как да бьде избран друг
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До наблюдател от ООНМного добре ти се отговори, ама ти имаш бръмбари в главата. Изобщо в България се навъдиха едни обратни хора като тебе. За тях горе е долу, грозното е хубаво, лошото е добро. И се кефят на обърканата си логика.