Българският рок осиротя: Първи реакции на смъртта на Кирил Маричков

Той беше истински мъж, написа Слави Трифонов
Обновена: 11 окт 2024 21:21 | 11 окт 2024 20:20, Нели Христова
147
Българският рок осиротя: Първи реакции на смъртта на Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

Минути след новината за трагичната кончина на Кирил Маричков заваляха и първите съболезнования.

"Той беше истински мъж", пише шоуменът Слави Трифонов в свой пост.

"Днес си отиде Кирил Маричков. Отиде си внезапно и ужасно рано. Той беше истински мъж. Беше бунтар и символ по времето на комунизма. Беше вкусът на времето за цяло едно поколение. Живя и ни напусна като истински рицар! До края! Ти си вечен, приятелю!"

"Българският рок осиротя.  Един от бащите му си отиде", пише в своя публикация Венци Мицоф. "Отиде си така, както трябва да си отиде всеки рок герой - на сцената! На сцената сме родени и на сцената ще умрем! Сцената е нашата майка, тя е нашата жена, тя е нашата благословия и проклятие! Светъл път на Кирил Маричков! Каквото и да говорите, той бе и ще бъде завинаги доайенът на българската рок сцена!!! На небето ще се съберат с Петър Гюзелев и с Георги Минчев и ще засвирят отново рамо до рамо - оня състав на Щурците, който като дете слушах на стария си грамофон..."

"С неописуема болка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един абсолютен диамант, който ни кара да настръхваме всеки път, когато чуем неговия глас, неговата музика.  Авторитет, личност и абсолютна икона за всички възможни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, сред памуковите облаци.  Искрени съболезнования към неговите близки. Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок поклон", написа музикантът Орилн Горанов.

"Цял ден не можеш да вдигнеш глава от работа, а като го сториш - да разбереш, че е починал при инцидент Кирил Маричков, е повече от тъжно... Бог да го прости! Епоха в българския рок. И символ на едно време, в което да си различен от уравнивиловката, беше дори наказуемо. Неговата музика беше различна. Да почетем паметта му с легендарната негова песен "Клетва"!, написа Борислав Цеков.

"Отиде си една легенда! Бог да го прости!" Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук по повод трагичния инцидент в оряховското село Селановци.

"Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват. Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен." Уроците, музиката и думите ти остават. Почивай в мир!", написа кметът на София Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от Снимка на деня
Дъждовете спират в събота, слънцето се показва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Маричков пееше с една китарка:45 години стигат времето е наше.И какво сътворихте за 35 години.Ограбихте една нация и накрая Костов си предаде архива.Като един мафиот от Октопод.Фалшива е нашата градска десница, т нар буржоазия.
8
15
 
17
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 1 седмица
Поклон
7
19
 
9
 
! Отговори
АКръпката преди 1 седмица
Кога
6
4
 
5
 
! Отговори
Поздрав с преди 1 седмица
South of heaven.... Slayer
5
5
 
11
 
! Отговори
Ужасно рано? преди 1 седмица
И аз съм му почитател, ама "ужасно рано"?
4
14
 
34
 
! Отговори
58годишен преди 1 седмица
Комунистите го изучиха, издаване албум след албум-дойде демокрацията и той започна да плюе по комунистите. Обаче от тогава не издаде нито един албум и ето на - пее по селата... Въпреки всичко имам уважение към него-защото съм стар рокаджия... Амин
3
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Помня как баща ми ме заведе да се срещаме след 10 ноември.Кирил Маречков ходеше из страната да подготвят народа за прехода.Имаше голямо въодушевление.Днес като възрастен човек си давам сметка как пътят към ада е постлан с добри намерения.Всички са били лъжци, и той и Желев, Дерта.Измамиха народа.Комунистите са били с класа над тия т нар боржуа.
2
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОСТАНА САМО СВЕТЛЬО ВИТКОВ ХАХА
1
39
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв кеф - слугата на Тато и Людмила, пребоядисал за една нощ, най-накрая ще се пържи в АДА! Муахахахахахаахахах!!!!

Спонсорирани публикации