Станишев: Ако икономическата ситуация се влоши, може да доведе до взрив

Доживяхме абсурдната ситуация дали изобщо ще има кабинет
12 окт 2024 22:15, Гергана Попова
85

Ако икономическата ситуация в България се влоши, съчетано с политическа безотговорност и безхаберие, това може да доведе до взрив. Това заяви бившият министър-председател Сергей Станишев в предаването "Опорни хора".

"Доживяхме абсурдната ситуация, в която основният въпрос не е какво ще прави един кабинет след парламентарните избори, а дали изобщо ще има кабинет, защото България изглежда отвратително - и отвън, и в очите на хората. Политиците не изпълняват основното си задължение. Хората гласуват, за да свършат някаква работа. Работа не се върши, което довежда до криза на политическата система. Защото политиката се гради на доверие. Доверие няма", каза още Станишев.

По думите му, цялата дискусия е сведена до едно ритане по кокалчетата и много грозни картини.  И добави още, че  политиците живеят в момента в собствен свят, а обществото - в друг свят.

Според Станишев сред темите, които трябва да са в дневния ред на политиците, е и докладът на бившия председател на Европейската централна банка Марио Драги.

"В него се съдържат всички възможни направления на бъдещи европейски политики", отбеляза гостът.

Бившият лидер на БСП беше категоричен, че това не е просто академичен доклад, а представлява систематизиране на всички анализи за състоянието на европейската икономика, тенденциите и какво трябва да се прави, за да бъде Европа отново конкурентоспособна. Той посочи и един недостатък на доклада - че е ориентиран към Западна Европа.

"А ние ще бъдем на опашката. Но най-важното е България да реши и да излезе от позицията на консуматор или жертва в ЕС", коментира Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: БСПизбориСтанишевЕС
Още от София
Хампарцумян: Колко са членовете на профсъюзите в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
5
 
! Отговори
Няма преди 2 часа
Икономика и пазар са 3 фактора-търсене, предлагане и цена! Соца е утопична идеология за балами, а идеолозите на соца са милиардери! Лъжци!
62
2
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 часа
Взрива е в тоалетната след бобец.Ако окъсате за боб....икономическа полиция веднага да разследва къде е боба
61
1
 
10
 
! Отговори
Не ви ли е срам бе преди 2 часа
Стари хора за лекарства и храна нямат пари работещи бедни се чудят как да изкарат месеца с 1000 лв а други майбах ми карат у Бояна и у Драгалевци ми живеят и и само фирми далаверки източване на ДДС укриване на данъци кражби от работниците си.Това ри ви е българския бизнес?!Ще дойде време пенсиите да немогат да се пращат защото всичко ще е окрадено от такива под х у йни м1рши и от зърнари и тн.И тогава когато мойте близки останат без това което им се полага идвам да ви пала с молотовките.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 45 - Абе, и бананки си имаше, е, не като сега всеки ден. Но пък, като качество огромна разлика. Тогава рядко, ама истински, сега всеки ден, ама фуражни.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Той предложи Пеевски и се прегърна с предателя Лютви Местан, който избяга в турското посолство. Той предложи крайнодесния плосък данък. Той е голям приятел на Боко. И пак празнослови.
58
1
 
8
 
! Отговори
Усили ли се глада преди 3 часа
Народа излиза да ви изяде дроба мазни политици службаши ченгета ДСта
57
2
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 3 часа
До 55 Абе взеха да ги решават, ама ей тъй, като кажат отвън Давайте му пари на народа или гърмите :))
56
2
 
5
 
! Отговори
Вижте сега преди 3 часа
Разбира се че соца, държавна икономика без пазарни механизми ще фалира! Това е ясно за всеки с 10ти клас! Но от друга страна аз ги разбирам тия хора, пропагндно ориентирани тогава без избор, бабето още я заглеждали, на дъртака още му ставал, млади били, там им е хубавия живот!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Станишката правилно се притеснява, защото напълно е възможно народът да побеснее. Политиците досега не са решили дори 1 проблем на народа. Политическата каста се е самозабравила.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Tоя е роден в Русия,баща му беше в кгб,тоя беше и в школа на кгб в Москва, после беше инсталиран за премиер в руската колония бг
53
4
 
5
 
! Отговори
ДС на Гилотината преди 3 часа
45 Чакай бе шизии трите фалита ги има и са доказани с документи.40 тона злато Русняците заедно с ДС го откраднаха и го пратиха в Мацквата .44та Червената чума изби елита на нацията и не говориме за политици или военни а за лекари учители писатели поети интеригенцита и тн. Но сигурно и това ще кажеш че не е вярно нищо че го има документирано всичко гледай второто освобождение ако те интересуват документите. Абе историята на болшевиките освен фалшива е писана от некадърни и неграмотни комунисти.
52
3
 
9
 
! Отговори
Историята преди 3 часа
не е политагит, Русия е жалка и пропаднала икономически държава, и няма нормални хора които искат да са в руския мир
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Взрив за теб *** вмирисано антибългарско. ***.
50
2
 
4
 
! Отговори
Да знаеш преди 3 часа
Че тези не 40, а 32 тона злато бяха в СССР? И още са там! Не фалира, тя се разпадна !
49
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
Спасението на България е едно - Путин президент!
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Комунистите са национализирали , зашотото ей такива като днешните са откраднали и галошите от народа .После възраждат десетки производства и вдигат населението да над 9 милиона , облечени , нахранени , здравно обгрижени и настанени във жилища . Ама вие продължавайте да вярвате на 34 годишни лъжи
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
39 Заводите които неса построили а са взели от царска България работеха на загуба правили а и некачественна продукция.Комунистите. Фалираха България три пъти.Е да имаше нещо изградено но не благодарение на комунистите а на народа който не беше комунистически в голямата си част!Дадаха си здравето хората за мижави пари прости партийни секретари и Милицюнери да окрадът държавата знаеш ри колко много хора построиха къщи като прогимназии само с кражби аз знам но само че не обикновенни хора а ДСта
46
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 часа
Велика СоцБългария , лидер във всяко отношение и пазар, икономическа и военна супер сила,за малко да превземе Истанбул.....е как фалира?
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До До 37Никога не е фалирала , това са измислици , за да крадат .Как фалирала държава , ще остави 40 тона злато в резерва , а сега при богатата демокрация няма и един тон закупен . Лъжат по медиите и вие им вярвате . Няма фалит , има крадене . Не еимало глад .Глада започна след 1990 година , До 1989 година имаше всичко навсякъде , без банани разбира се .
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Съсел, помниш ли Булгартабак?