Валди Тотев за тежкия инцидент с Кирил Маричков

Обърнах се и видях последните му две-три крачки
Обновена: 12 окт 2024 20:39 | 12 окт 2024 20:08, Гергана Попова
12

Не знам поради каква причина се беше затичал от единия край на сцената, където си говориха с Дони, аз бях седнал на пианото. Обърнах се и видях последните му две-три крачки, преди да падне от сцената. Той залиташе напред, без да си сложи ръцете, без нищо. Аз мислех, че той няма да оцелее след това падане, защото той самият е доста висок и тежък, и сцената е около един метър висока. Долу на някакви плочки падна на лицето си. Аз не исках да гледам. Това разказа за Bulgaria ON AIR и Теодора Георгиева пианистът на група "Щурците" Валди Тотев.

Още по темата

По думите му, Маричков се е чувствал добре през целия ден.

"След тази операция на гръбнака той взимаше обезболяващи, но какво се е случило в главата му в този момент - не мога да кажа", добави Тотев.

След тежкия инцидент линейката пристига бързо.

"Не се е спънал в нищо, защото нямаше в какво да се спъне. Преди това беше стъпил в калъфа на цигулката на Иван, обаче това беше преди това. Нямаше някой на сцената, който да го спре в това залитане напред, той мина поне 5 метра, докато падне", спомня си Тотев. "На сцената беше незаменим до последно, имаше невероятно запазен глас."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Звезди
Кейт и Уилям изненадаха с облекло на събитие в Саутпорт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 29 секунди
Умря геройски у село Селяновци - да му дигат паметник у селото :)))
11
1
 
6
 
! Отговори
Жалки сте преди 27 минути
Никога не съм харесвал музиката на Щурците, изобщо не споделям неговата позиция за политическа подкрепа на силните на деня, но с едно нещо съм съгласен с Маричков. Човек трябва да работи до последния си ден. Не разбирам откъде дойде този навик да се хайлазува, да се пишат някакви нелепости, че човек трябва само да лежи и да се пази. Тук съм чел какви ли не глупости, че от спортуване се изтърквали ставите и се износвало сърцето, че било добре да си дебел защото имаш запаси.
10
2
 
11
 
! Отговори
Влади преди 54 минути
Господ да го прости! Мир на праха му...
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
До 7 И какво да правят. Да седят вкъщи на дивана докато умрат. На тях това да ходят на участия им доставя удоволствие. Чувстват се още живи,колкото и да е лош пример в случая. Ако не броим този инцидент човек щом се пенсионира и спре да прави някаква активна дейност рязко остарява и живота му се променя
8
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 час
До 7Ами той и Мик Джагър е вече на 80 години. Но доколкото разбрах, Ролингстоунс ще прекратят концертната си дейност тази година. Там всички са старци на достолепна възраст.
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Причината е старци на 70-80г са тръгнали да се правят на рок музиканти. Всяко нещо има край и той отдавна трябваше да се спре. Още повече пък да се грабне да пее пред бабите и дядовците в някакво село. Защо бе? Толкова ли е нямал пари
6
1
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 час
Ами много е вероятно да е получил инсулт и да е загубил съзнание. Само след броени дни щеше да навърши 80 години. Само аутопсията ще покаже какво точно се е случило. Много гадно наистина. Велик музикант! Песните му ще останат и след него! Във всеки случай това идва да покаже нещо много важно: На тези години човек трябва да си почива.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Шиши плаща на 80 г. по 1000 лева за изборите - щот Камелия взема по 10 000 евро за концерт :)))
4
16
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 час
Може просто да се е самоубил. На село една котка така се самоуби - само я видяхме как се изсили като стрела и се надъни челно в един железен дирек и умря на място. Абсолютна мистерия.
3
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Спъна го водката - дрегер нема ли :)))
2
14
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 час
Няма ли камери там да се види дали е инцидент или някой го е спънал?
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На 80г. Защо ходи без б.астун - Ако си беше взел б.астуня немаше да са пльосне на цимента :)))