Украинци качиха АК-47 на дрон и стрелят срещу руснаците

Иновацията е дело на инженерната група "Диви стършели"
7 сеп 2024 22:15, Петър Бойчев
198
Украинци качиха АК-47 на дрон и стрелят срещу руснаците
Снимка Пиксабей

За първи път Въоръжените сили на Украйна са използвали летящ автомат "Калашников" срещу руските въоръжени сили, пише BILD.

Група украински инженери "Диви стършели" е въвела такова оръжие на въоръжение във ВСУ. Автоматът АК-47 е монтиран на платформа с четири витла и се вдига във въздуха като летящ дрон. В средата на август такава система за първи път атакува позиции на руските войски.

Летящата картечница може да се управлява от защитена позиция на няколко километра от оператора. Според Юлиан Рьопке, експерт на BILD по анализ на отворени данни, най-трудното нещо при подобна разработка е да се стабилизира АК-47 при стрелба, така че дронът да не се отклонява поради отката и да няма голямо разпръскване.

Все още не е ясно колко ефективно е такова оръжие, дали ще бъде пуснато в масово производство и в какъв обем, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: дронак-47диви стършели
Още от САЩ
Откъде идват милионите на Камала Харис?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
6
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До стига бети видимо си един от тия. концентрирай се върху робокучетата с огнемети.
148
6
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
за тесните специалисти по компютърните игри обясняваме, че ак 74 беше свален от въоръжение след като нсбоп се стреляха с безредиците заради някаква мутра, а от производство, след като брацката държава се сети,че требва да ни рекетира, щото за нас ак74 не било платформа, а патент на ижовския завод. имайки предвид че новата пушка на щатската армия е с подобен калибър, може да се каже че без да искаме като данъкоплатци сме пропуснали едно превъоръжаване на тефтер.
147
2
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 1 седмица
Само човек, който не е държал автомат и не е стрелял с него, може да се върже на тази небивалица.
146
6
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Alex питали са те , подпивковичите в тарков. отивай да си лягаш
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха ха ха .... пак са прекалили с белото
144
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Жестоки са тия укри !
143
4
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 седмица
А доколкото знам, бойно-възвратната пружина е олекотена и има забавител на спусковия механизъм! Деца, деца; На Щит 82 руснаците от тази голяма военна база/ МИРГО РОД, ПОЛТАВСКА ОБЛАСТ/ бяха въоръжени с такива! Аз бях със сравнително нов АК 47 и те ме питаха, този автомат учебен ли е?
142
0
 
9
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 седмица
от някой, който "не е помирисвал барут"! Първия изстрел с АК 47 ще изпрати дрона на земята.За какво им е, след като от много години имат достъп до качествено оръжие със компенсаторен механизъм и почти без откат? Друг е въпроса доколко това е ефективно, след като 2 гранати тежат наполовина, а вършат повече работа. Карай, важното е сензация да има!
141
3
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 седмица
ТОВА Е АКМ НА СНИМКАТА, ГЛУП АЦИ ОТ ГЬОБЕЛСОВИЯ ГУГЪЛ! С АК 47 Е ВЪОРЪЖЕНА САМО НАШАТА ИЗТРЕЩЯЛА АРМИЯ! ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА ПО ВЪНШН ИЯ ВИД /КАПАКА НА ЦЕВНАТА КУТИЯ, МУШКАТА И МУФАТА НА ЦЕВТА, А СЪЩО И ГАЗОВАТА ТРЪБА!
140
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Това са неща за пред медиите. Като онзи дрон дето пускал запален метал. Който е стрелял с калашник знае какъв откат има и как дори малко мърдане влияе на точността. Не знам колко килограма трябва да е този дрон, за да стабилизира след изстрел. Най-вероятно е някаква разработка колкото да се каже, че нещо стреля, без да се преобърне дрона. А всъщност за защита от дронове вече има много ефективно средство - пушка, която стреля патрони с малки нишки мрежа.
139
5
 
6
 
! Отговори
Бачо Ванко преди 1 седмица
Свършиха войниците но ще раздаваме калашниците на дронове и ще воюваме до последния дрон.
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Следващата стъпка ще е квадрокоптер с танково оръдие. Абе, вие вярвате ли си на глупостите, дето пишете? И Зеленски сменя отдолу пълнителите лично в полет? Че това ако думне веднъж и после ходи го координирай. Координатна система XYZ нещо май някой е пропуснал 7-ми клас по математика и физика.
137
9
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 1 седмица
Шок и ужас.Има едно ново изобретение.На мощен руски дрон и на него качен Путин вързан Путин.Той е като Мишена.Дрона атакува украинските позиции и урките тренират на стрелба.Като мишената е ПУТИН.Ха,хаха,ха,ха
136
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Колов. пиян пепи си е такъв, кеворкянщините го влекат стабилно.
135
6
 
5
 
! Отговори
Колов. преди 1 седмица
Този който е писал статията е по *** даже от тези които го четат...автомата е АК 74....
134
1
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До Наметла са го качили като как беше направил оня от fps russia. те така.
133
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е търпелив,не иска да заличи Украйна.Тя е част от Русия.
132
11
 
9
 
! Отговори
Орките преди 1 седмица
молят за ядро! Защото така безсмислената бивша Окрайна ще стане фактор! Ама бачо Путин знае и не ги моли с ядро! Мори ги баааавно и необратимо!
131
1
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
В същото време руснаците са изработили мощен дрон с картечница монтирана върху дрона, а зад картечницата стои картечар, който не позволява на отката на картечницата да променя полета на дрона.
130
12
 
10
 
! Отговори
БАБА ЯГА.....хахахаа преди 1 седмица
ТОВА Е АД, ЗА РУСКИТЕ АГРЕСОРИ И УБИЙЦИ.....ХАХАХА.....ТАКА ГИ ПОСРЕЩАТ В УКРАЙНА " ОСВОБОДИТЕЛИТЕ"!!!!