Веселба в метрото

Украински пенсионери танцуват всяка седмица под земята
7 мар 2013 10:27,
16

Снимка: Reuters

Виж други галерии »
На пръв поглед може да си помислите, че тези снимки са от една съвсем нормална танцова зала. Но ако се вгледате, ще видите, че танцуващите хора всъщност са облечени доста дебело. В центъра на Киев пенсионерите се срещат в метрото всяка събота, за да си побъбрят с приятели и да танцуват цяла нощ, пише „Дейли мейл“.

Те са получили позволение от властите да ползват подлеза на метрото в украинската столица, понеже не могат да си позволят да плащат за друго място. Подземните събития са документирани в снимки от фотографа на Ройтерс Глеб Гаранич, който споделя, че е чул за пръв път за това събитие още преди 20 години. Сега той се върнал с фотоапарата си, за да разкаже историята им, а една двойка определено хванала окото му.

Николай Милевски, роден през 1938 година, и Наталия Столярчук, родена през 1955 година, са срещнали именно на тези танци и оттогава са заедно – те са една от 20-те двойки, които са сформирали тези събирания.

Гаранич отишъл и до дома им, който те споделят от 4 години. Въпреки възрастта си и двамата все още работят. Техният съвместен месечен доход е само 4 хиляди гривни или около 327 британски лири.

„Причината, поради която танцуват, е ясна. Това може би е най-достъпният начин да общуват с познати в свободното си време“, пише фотографът в блога си.

„Главният проблем на възрастните хора в тази държава е, че те се чувстват ненужни в родината си. Това поколение е израснало в Съветския съюз. Повечето от тях просто не могат да се приспособят в една нова действителност, с други ценности и лайфстайл“, казва още Глеб Гаранич.

Тези танци са спомени за младежките години. Това е възможност да се върнат отново там – в мислите си за миналото.

„Забелязал съм, че повечето от тях никога не се усмихват и дори танцуването не може да ги отдръпне от проблемите, които имат – лошо здраве, бедност, отчаяние“, споделя Гаранич. За повечето от тях тези срещи са шанс за оживена комуникация и бягство от самотата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: метроУкрайнапенсионер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посетихме стадиона на "Динамо", който в навечерието на войната е имал планиран мач. Не се случил, заради началото на войната. Когато тя свършила, оцелелите, които пазели билетите си, участвали като зрители в следвоенната футболна среща. Подигравките към всички, освен към себе си са неприлични. Немската армия е минала два пъти унищожително през страната. Тази разруха, причинена от алчността за безумен грабеж, не може да е повод за подигравки.Духовно бедни.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората, живеещи с отпечатък от войната имат различни ЦЕННОСТИ! Едно осигуено дамашно лигаве няма откъде да разбере за това. Пее във фалшивия хор на ограничените и глупави лентяи.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години бях в Киев с група. Вечерта, както ние си знаем в България, излязохме да се разходим.Беше рано, но на улиците цареше невероятна тишина-никакви хора.Решихме да слезем в метрото и да пътуваме в друг район.И чудо! Не можеш да се разминеш от весели хора. Играеха представления, пееха, танцуваха.Беше много приятно.Киев ще запомня и с това, че там, където бяха общежитията, на улицата нямаше декоративни дървета, а плодни-круши, круши, круши.Всичко там е красиво!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До пенционерами гледайте да не си го докарате!Най-добре изобщо не гласувайте, че все ги вършите едни такива...после всички да ви сърбаме попарата!...всъщност, усещам иронията Ви в коментара, но това си е ирония-истина за съжаление.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те като наште пенсионери, танцуват от радост. Всичко им е наред, пенсии, здравеопазване........блазе им.
7
0
 
22
 
! Отговори
Дъмбълдор преди 11 години
Много яка бирена вратовръзка има дедето !
6
0
 
18
 
! Отговори
До Митко преди 11 години
Митко, недей рева сега. Чети новината и се фокусирай над нея.
5
2
 
18
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Какво друго им остава на хората. И ние скоро ще вземем в метрото да танцуваме! беден народ=луда работа
4
0
 
25
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
"Украински пенсионери танцуват всяка седмица под земята"Това звучи двусмислено :)
3
0
 
28
 
! Отговори
айдее преди 11 години
скоро и у нашето метро,музика бол!!!!!
2
0
 
42
 
! Отговори
Много яко преди 11 години
Браво на хората! Супер!
1
0
 
40
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Готино!