Българи и руснаци празнуваха Сирни заговезни - Масленица в София

Стотици се събраха, за да си поискат прошка и посрещнат пролетта
10 мар 2019 17:30,
331

Снимка: Павел Гълъбов

Сирни заговезни, познати като Масленица в Русия, се празнуват днес. Руската общност в цяла България тачи изключително силно празникa. По този повод пред Руския културно-информационен център в София се състоя празненство в типично руски стил.
Още по темата


Организаторите на събитието бяха подготвили концерт и множество игри за всички.Раздавани бяха палачинки и чай за столичани и гостите на столицата, присъединили се към руско-българския празник.

Руски песни, български хора, игри и надпревари изпълниха с веселие улица „Шипка“. На края на събитието, ознаменуващо идването на пролетта и прощаването със зимата, се запали куклата Масленица, която да прогони всичко зло в отминалата година.

Руснаците и българите поискаха прошка един на друг и посрещнаха пролетта с по-добро настроение, което ознаменува добрите и топли отношения между двата народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
14
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
Русия беше против Съединението!!!Русия застана срещу Независимостта на България!!!Русия нападна в гръб България ПСВ!!!Русия плати за организацията на метежа 1923!!!Русия плати атентата 1925 в църквата Света Неделя!!!
114
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам как са заредили рафтовете с водка... пиянско сборище.
113
3
 
15
 
! Отговори
za USA преди 5 години
До Анонимен 120Обикновеният американец може да ми е приятел.САЩ не са ми приятели.А политици като Барак Обама и дъртата вещица Килъри Клинтън трябва да бъдат осъдени като ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ, за престъпления с/у човечеството!
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия, Франция и САЩ са враговете на България.....................помним бомбардировкита на Англия и САЩ над България през ВСВ...........от 1941 до 1944 г.Франсетата пък винаги са имали лицемерна и коварна политика, още крадат ресурси от 1/2 Африка!
111
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснака Може да ми е приятелРУСИЯ НЕ МИ Е ПРИЯТЕЛА ПУТИН НАПРАВО МИ Е ВРАГ
110
15
 
11
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Големите Българи - Левски, Раковски, Захари Стоянов, са били против руското императорско нашествие тук. "Ако ще идва нов цар да ни управлява, по-добре да си останем със султана", казал е Левски, който е бленувал република!
109
6
 
15
 
! Отговори
за НБУ преди 5 години
"Добрият чичко" Сорос (Шорош).............хаха........... има много слуги на територията, има си и университет дори - Нов Български Университет (НБУ )- София, който трябва да бъде закрит , както направи Виктор Орбан в Унгария!Поне да го прекръстят на Нов Антибългарски Университет!!
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на бг скоро трябва бъдат наложени санкции от брюксел, а най-вероятно и от тръмпмного заигра честушки в невиждани размери, считано от момента на приемането в нато и ес
107
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешни врагове на България:1."умни и красиви студенти", които за една стипендия в Англия или Америка са готови да продадат майките и бащите си2.БХК3."Отворено общество"4.чужди НПО-та5.*** университети като НБУ-София, които трябва да бъдат закрити, както направи Орбан в Унгария6."Америка за България".................и т.н.
106
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да пази България от рускотурската империя !
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България завинаги !
104
9
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Бог да пази България и Русия!!!
103
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Враговете на България:1.Турция....................5 века турско робство2.Гърция, налседник на Византия............близо 2 века византийско робство3.Англия...............вечния враг на България4.Франция...........винаги лицемерна и коварна политика5.САЩ ..........понастоящем сме колония на американаците
102
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелите на България:1. Русия2. Сърбия3. Армения...............и другита славянски народи!
101
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги с Германия и никога с Русия !
100
4
 
17
 
! Отговори
RU + Germany преди 5 години
"Винаги с Германия, никога срещу Русия!"Каза ви го Симеон СаксКобуртгота (не съм му фен), но го слушайте човека, той има синя кръв и е член на много масонски ложи, той ги разбира тия неща човека!!
99
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските шпиони в България се събрали да получат поръчки, кой коя "катедрала" да разгледа и на кой да доставят "хранителни добавки" !
98
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тигър -1 " е бил легенда - един Тигър е тръшкал по една дузина 34-ки, докато успеят да му свалят верига ... "Леопард - 3" ще бъде следващата легенда! )
97
6
 
20
 
! Отговори
za RU преди 5 години
До Слава УкранУкрайна...............такава държава няма, Украйна е само буферна територия, която западните държави използват в хибридната война с/у Русия!!Вижда се края на фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко!!!
96
3
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Гдие,...Беше, аткуда,..Или- поне, се- бъркам,...До, дълговете,.. - На, хитлеро-страните ....