10 неща, които се случват с тялото ви, ако имате дефицит на калций

Разберете защо калцият е толкова важен за вашето здраве
0
10 неща, които се случват с тялото ви, ако имате дефицит на калций
Снимка: iStock

Замисляли ли сте се колко важен е калцият за благосъстоянието на тялото ви? Този могъщ минерал не е само за здрави кости и зъби. Наистина, той играе ключова роля в много части на вашето тяло. За съжаление, мозъкът изпраща сигнали за бедствие, когато тялото ви не получава достатъчно калций. Разбирането как да декодирате тези сигнали е важно, за да се насладите на по-здравословен живот.

И така, нека да се потопим в тази често пренебрегвана тема и да разгадаем мистериите на дефицита на калций, симптом по симптом:

1. Опасностите от слабите кости
Когато мислим за калций, винаги се сещаме за костите ни и с право! Минералът е основен елемент за силни и здрави кости. Това е като цимента, който поддържа тухлите на нашата скелетна структура твърди и здрави. Но когато нивата на калций спаднат, сякаш този цимент започва да се рони. Резултатът? Състояние, за което често чуваме - остеопороза.

Остеопорозата е тихо и дебнещо състояние; може дори да не знаете, че го имате, докато внезапно не паднете и това не доведе до фрактура. Това е особено тревожно, когато остаряваме, превръщайки нашата някога страхотна скелетна рамка в чуплива и крехка. Но не се страхувайте! Можете да предприемете стъпки за укрепване на здравето на костите си. Включете в диетата си храни, богати на калций, включително млечни продукти, листни зеленчуци и бадеми. И не забравяйте витамин D – верният помощник на калция, който помага на тялото ви да абсорбира този основен минерал.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: калций
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари