Станишев оправда министерския круиз в Монако

Петков бил закупил със собствени средства самолетния билет, с който е пътувал от Ница до София и обратно
15 яну 2008 20:55,
31
Станишев оправда министерския круиз в Монако
Премиерът отговори в рамките на парламентарния контрол за пътуване на министри в чужбина. Снимка: Булфото

Министрите Асен Гагаузов, Веселин Близнаков и Румен Петков, заместник-министър Кирил Ананиев и председателят на ДАМС Весела Лечева не са участвали само в прояви, свързани със спортен мотоциклетизъм, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на народния представител Атанас Атанасов за посещението на министри в Монако.

Фактът, че постигнатото от България в областта на този спорт е било излъчвано по френски телевизии с огромна аудитория е много по-съществен понякога от гледна точка на рекламата, отколкото от множество делегации, отбеляза Сергей Станишев.

По думите му българските медии са отразили подробно и обективно това значимо събитие за българския спорт.

Премиерът посочи, че с писмо от Българската федерация по мотоциклетизъм до председателя на Организационния комитет на Гран При- България, Управителният съвет на БФМ се е обърнал с молба да бъдат поканени членовете на организационния комитет по провеждането на европейските и световни шампионати по мотокрос и Супер мото през 2007 Гран При България, както и всички, допринесли за успеха за страната.

В поканата е посочено, че БФМ поема разходите по пътуването и нощувките, като дневните разходи са поети от поканените. За тези разходи няма бартер срещу реклама, допълни премиерът.

Със собствени средства министър Румен Петков е закупил самолетния билет, с който е пътувал на 27 - 29 ноември 2007 г. от Ница до София и от София до Ница, уточни премиерът.

Той допълни, че заместник-министър Ананиев също е закупил самолетния билет със собствени средства.

БФМ е поканила и генерал-лейтенант Симеон Симеонов като представител на военновъздушните сили на официалната церемония по награждаването. Той също не е ползвал бюджетни средства.

Членовете на кабинета не са придружавани от служители на ведомствата, които те ръководят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
$$$$$ преди 16 години
Тая тройна коалиция ми напомня за трите вещици на Шекспир, от чиито тройни магии и проклятия можеш само да се опулиш и съвсем да се споминеш. Какви въжеиграчи са само, а! Няма ясна и твърдо защитавана през годините кауза, а едно долно нагаждачество и преследване на користни интереси и облаги.Тези безотечественици нищо "българско и родно" нито любят, нито тачат, ни милеят. Дали е случайно, че множество съветски граждани, в качеството си на премиери на страната ни, са ни докарали дотук, до дъното на ямата? Като се почне от свирепият братоубиец Георги Димитров, който обезглави духовно народа ни, мине се през Васил Коларов, Гриша Филипов, а в последните години ударният съветски почин бе продължен от Андрей Карлович и Сергей Станишев. (Вярно, Тодор Живков също искаше да ни направи 16-та република на СССР, но неговият произход беше доказано Правешки).Толкова ни промиха мозъците на нас, българите, че "живейм ли, мрем ли, ний не знайм", както е възкликнал Иван Вазов. Вегитираме като донори на родните си суперелити и дори вече не ни правят впечатление унижението и срама. А трябва здравата да разтърсим гърбината си, на която те са се накамарили отгоре, за да паднат оттам.
9
0
 
2
 
! Отговори
дали преди 16 години
По държавни дела на частни разноски???Тоз комсомолец за *** ли ни мисли? Или за съветски граждани с отдавна повредени жироскопи? Дори само едно дете да умира от глад или липса на средства в тая държава, мястото на министрите на е е по фриволни круизи, а на заседателната маса , защото те са там за да работят точно това, а не за да си пудрят носовете в аристократичните, несвойствени на обществената им природа, води. Гарван гарвану око не вадел, казват. Цената на един убит от нехайство млад , перспективен живот, се оказа равна на...5000лв.... държавна глоба. А виновен министър нямааа. Няма да има и наказан такъв. Има ухилени сардонично "народни превъзпитатели" издокарани в нови дрехи по стара кройка. И назидават...назидават, сякаш вече всички кадърни и можещи нещо българи са се изнесли отдавна от държавата и те са баш каймака на сметаната родна коалиционна. Дали е така...
8
0
 
2
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
но какъв срам...ние хората обикновенните сме за срам ...щот ей го....БСП..ДСБ ...ааа щях да забравя ДПС ииии разни знайни и незнайнипартии и коалиции избираме..но съм сигурен , че ще дойде..''ВИДОВ ДЕН" и за тях
7
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Факт е, че е*ахте мамата на България, а и на скоро успяхте и на космоса да е*ете мамата. Гордейте се!
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
La Fontaine направи известен града на фонтаните освен с уриниране и с опашатите басни за заловени снайперисти, дроги и славни борби с престъпността. Монако е място където в една франкофонска среда ще зареди батерията на баснословието.
5
0
 
2
 
! Отговори
пепи преди 16 години
Станишев е грешка на природата.
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Тия срам нямат... А през това време народа пуска SMS-и , за да събира пари за децата-сираци...
3
0
 
2
 
! Отговори
TRUFUNOV преди 16 години
SLAVI SHTE IZPEE PESENTA ADVOKATE , ADVOKATE NA SERGEICHO !
2
0
 
2
 
! Отговори
Vimes преди 16 години
Станишев е една от най -наглите и безпардонни мижитурки в България.Срам ме е, че имаме такива политици и такава карикатура(мишка ) за министър -председател.Рано или късно народът ще ви измете пасмина такава ,*** ,всичко се връща на този свят и цялата гнилоч начело с евреина ,австриеца и турчина ще бъде изритана от България
1
0
 
2
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
бате станишев е сложил пак специалните "розови очилца"и говорителницата