Проф. Чуков: Ескалира напрежението със сирийците в Турция

Под тревога са обекти в Румъния и България
2 юли 2024 17:37, Анисия Иванова
22

Няколко американски военни бази в Европа са поставени в състояние на повишена бойна готовност. Нивото на защита е било повишено до второто най-високо поради опасения от терористична атака. Според американските медии под тревога са и отдалечени обекти в Румъния и България.

Арабистът проф. Владимир Чуков посочи, че Пентагонът официално е дал обяснение, че става въпрос за повишена тревога за терористична атака, свързана с Европейското първенство в Германия и с наближаващите Олимпийски игри във Франция.

"Преди седмица с арбалет в Белград беше нападнат жандармерист, който охранява израелското посолство. Вътрешният министър на Сърбия окачестви атаката като терористична. Изненада ме, че вчера пак с арбалет човек е влязъл в комплекса на Външното министерство на Сърбия. Очевидно има напрежение, което се свързва с тази държава и Балканите", коментира той.

Проф. Чуков подчерта пред Bulgaria ON AIR, че има ескалация на напрежението със сирийците в Турция, като според него това е още по-обезпокояващо от случващото се в Сърбия.

"Директно става сблъсък между турските власти, турското население и сирийските бежанци. Наблюдаваме процесите и трябва да си правим изводи", изтъкна арабистът.

Преди 2-3 месеца у нас беше намерено оръжие на "Хамас", за което се смяташе, че е за атаки по територията на Германия. Вероятно има развитие на ситуацията, за което външните наблюдатели не знаем, каза още проф. Чуков.

Арабистът отбеляза, че американците прилагат строг устав и действат по протокол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Балкани
Гаф: Македонски министър "назначи" Ричард Гиър за посланик на ЕС в Скопие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Сирийците са супер нагли и никъде не ги искат,Афганистан също.Най после в Германия разрешиха на Полицията да работи както е прието и кой много знае и буйстна директно стрелба
20
0
 
8
 
! Отговори
Спонсор преди 1 ден
Когато в една държава се води война, никой не прави деца! А колко кадъни идат у нас запло дени! Да се дава убежище на жените- да, но на мъжете, които са много повече, не съм съгласен И къде са им дипломите за инже нери, доктори и архитекти, че не ги виждам!
19
0
 
4
 
! Отговори
STOP TERROR преди 1 ден
Внимание терористи убиха зверски над 13 000 деца от Израел жители на ГАЗА !! МИлиони са бомбандирани жестоко.. МИлиони са без домове ,без храна и вода..Виновните длъжностни лица още са на свобода..НАбеждаването на БЪлгария бе направено чрез НАРКОМАНИЗИРАНИ..Експерти да огледат видео репортажи с намерен стар НЕгоден автомат "Шпагин" от втората светова и два негодни сигнални пистолета.. НАркоманите Важно съобщиха че в съседни на ГЕрмания страни се трупало оръжие..
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Турчин 14 Не позна!
17
0
 
5
 
! Отговори
нищо чудно! преди 1 ден
Държава без редовно правителство е просто един разграден двор! В който всичко може да се случи. Не са искали досега терористите, не е станало! (все още!)
16
0
 
8
 
! Отговори
Денков преди 2 дни
В България няма СПИН защото сме големи ***,никой не уведоми народа за засилени мерки за сигурност
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Идвайте Сирийци България ви очаква!
14
11
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 2 дни
Значи, 5.500.000 сирийци тръгват към вас. Не искат да се върнат в Сирия, не ги искат в Турция, Значи голямото преселение на народите започва. Тъкмо ЕС ще ви дава пари за това и демографията ви ще се оправи. Трябва да ги посрещнете с цветя,хляб и сол,като истински ваши съюзници в миналото срещу Република Турция...
13
8
 
9
 
! Отговори
Професор преди 2 дни
Чуков е тп като чук. И толкова умен. Аз се връщам от Мардин и от първо лице ед.число знам, че там такова нещо, което си е измислил тоя измисленяк няма. Няма. А там сирийци, кюрди, турци и други бачкат, живеят, изглеждат мн добре и се разбират отлично, и безпроблемно.
12
0
 
30
 
! Отговори
Знаем ги преди 2 дни
С какво се борят? Тези, които са в Германия ги гледат. Плащат им квартирите и като имат три деца, за какво да работи?! В Сирия нали се сещате, че и жилището трябва да плаща и децата да си гледа и него. Затова са там, а не че бягат от нещо. Бягат от работа и борба, в каквато сме всички. Аз, ако си намеря работа в Германия, ще ми поеме ли някой квартирата? И говорим, че отивам да работя, а не да лентяйствам на социал защото съм от район на военен конфликт, каквото Сирия отдавна не е?!
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябва да бъдат Ликвидирани тези Нато бази в Бг. А тази работа могат да я свършат самоТалибаните. Смърт за Нато и ЕС.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Другата причина да са бедни е, че са глу,пави и мързеливи
9
2
 
28
 
! Отговори
до 7 преди 2 дни
"""""За какво и защо изобщо беше нападната Сирия..."""" ------ Питай Обама и Килъри Клинтън за кво им беше "Арабската пролет" през 2010 г.в Тунис, Египет, Либия и Сирия. Опитаха и в Мароко и Алжир, но там номера не мина!!!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До АнонименБежанци има по две причини, поради войни, разруха и поради бедност. И двата случая, не са виновни самите бежанци, че е имало война, разруха или че някой им е ограбил държавите и са бедни, а се дължи на намесата на чужди, външни фактори!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За какво и защо изобщо беше нападната тази държава Сирия, освен за една арабска тръба? Изобщо не разбирам, защо беше нужна тази война в Сирия, напълно излишна и ненужна война. И Сърбия не ни прави проблеми, освен македонизма, какви са ви основанията и фактите, за да ги обвинявате в нещо сърбите?
6
2
 
4
 
! Отговори
Alo Alo преди 2 дни
Чуков като ходи в студиото на Сциентолозите от Свободен Глас (Ивелин Михайлов) , проверява ли за насекоми връхната дреха дето беше окаЧена да виси в коридора , Че ще се Чува Чак до посолството какво си е говорил с бившите колеги от разознаването.
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Време е Европа да спре това безумие с бежанците, нека да си стоят в техните страни и да се борят за каквото искат. Не нормално да продължава всичко това, а не говорим колко проблеми докараха и колко човешки живота се загубиха.
4
12
 
5
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 2 дни
ЧУКОВ, ВИЖДАШ ЛИ КЪМ КАКВИ ЕВРАЗИЙСКИ ИСЛЯМИСТИ, РАБОТИШ ДА ТЛАСНЕШ БЪЛГАРИЯ - В ЛАПИТЕ НА ЕВРАЗИЙСКА РУСИЯ....??.... МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ,ЩОМ ГО ОБЯСНЯВАШ.....
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сирийците не търпят фюрерчето!!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
да ги връщат от където са дошли и да не ги пускат п/з граница тези, турция защо ги държи... само разходи