Костов: Нямаме право на компенсации от "Газпром"

Правителството се съгласило да отпадне от договора ни с "Газпром" въпроса за компенсациите
13 яну 2009 15:55, Красимир Ангелов
89
Костов: Нямаме право на компенсации от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

“С тревога научихме, че България не може да иска компенсации за недоставените количества газ от „Газпром“, заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него в договора от края на 2006 г. правителството на Станишев се е съгласило да отпадне изцяло член 11 от подписания през 1998 г. с „Газпром“ документ, който урежда въпроса с компенсациите.

“Лъжа е твърдението на премиера Станишев и вицепремиера Ивайло Калфин, че сегашните договорености с руската страна са били подписани от правителството на ОДС. То е подписало договор с Топенерджи, а не с Газпром“, изтъкна бившият премиер.

Чрез газопровода „Южен поток“ правителството саботира газопровода „Набуко“. То не е реализирало досега нито една възможност за диверсификация на доставките за България“, обобщи лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Да не ти е преподавал Никола Григоров ,че наричаш Човека спасил Страната..с подобни нарицателни!Ае сиктир ..ясни сте!
67
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Нямаше да имаме *** проблеми с газта ако не ни управляваши *** Костов. Тръбата вместо по дърото на Черно море за Турция щеше да минава през България и не само щяхме да имаме газ, а за преминаването ще получаваме много без пари. Хвала на нас българите, че ни управляваха ***. *** пак е мираклия заластта и ще я вземе като спим сего на студено.
66
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Висшите държавни чиновници, виновни за подготовката на калпавния дговор и подписалите го да бъдат подведени под съдебна отговорност.
65
0
 
0
 
! Отговори
kuker преди 15 години
......"AZ SHTE NAPRAVIA RACETE SI NA CHUKOVE, GLAVATA SI NA BOMBA I SHTE SE VZRIVIA V SARCETO NA POROBITELIA "...../Hristo Botev/
64
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 15 години
един от вашите го е написал, другари"Освен това ний смятаме, че опасността, която иде от Русия, е много по-голяма и по-близка, отколкото всяка една друга вънкашна опасност. Сляпата история ни е хвърлила в самите крака на Русия, но и ръцете на този великан, главата на когото стига вечните ледове, не са къси и при всяко помръдване ни засягат. Едни български граждани смятат това обстоятелство крайно честито за България. Те възлагат всичките свои явни и тайни надежди на Русия, като се уповават на нейната привързаност към славяните и на нейната преданост на тъй наречената славянска идея. Други български граждани виждат в руското влияние в България и на Изток изобщо едно голямо злощастие за бъдещето на нашата страна. Те си въображават Русия не като една ханаанска земя, отгдето вее любов и благодат, а като една северна и студена страна, ледените ветрове на която ще смразят кръвта на младия наш организъм, като една голяма пряспа, която ще се сгромоляса през някоя нощна виелица върху малката бедна българска хижа." д-р Кръстьо Раковски Той е един от основателите на Женевската група на българските социалдемократи. От 1905 г. до 1917 г. е един от водачите на румънското социалистическо движение. Опитва неуспешно да организира революция в Румъния, заради което е изгонен от страната. След Октомврийската революция е първият министър-председател на Украйна през периода 19191923 г. През 1923 г. за кратко е заместник народен комисар на външните работи на СССР. От 1923 до 1925 г. е първият съветски посланик в Лондон, а през 19251927 г. е посланик във Франция.
63
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Имал си имало е ..комунист скапан.По долни и лицемерни същества от вас човечеството не познава!Не човеци а индивиди.Лъжливи и крадливи!
62
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
когато костов дойде на власт, имахме фабрики, заводи, селско стопанство, бга балкан.всичко, което не можа да открадне, разруши....мен ми стига, че продаде кремиковци за 1 (един) лев на мутри, близки негови дружки....и тоя според вас е морален коректив?майтап.....
61
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 15 години
Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.
60
0
 
0
 
! Отговори
просто не вервам преди 15 години
браво напълно споделям твоето мнение по въпроса с Костов и допълвам и всичките мизерници от ралични партий които"мислеха" за народа и го закопаха. Язък за големите надежди. Резултата е слободия социална и духовна разруха. Те това всичко друго, е прах в очите на бедния народ.Ще видите какво ще "постигнат" утрешните протестиращи.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ooo moite izvineniq kum ...bavnichki server-i...may. Za malko da spra da vi cheta. pak izvinyavam se
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господа другари, вие от днес.бг....някой да обясни що за медия сте като изтрихте коментарите ми, в които нямаше нецензурни изрази а няколко истини...няма нужда да отговаряте...сега може и това да изтриете....все пак нали има програмка която да представяме на "интелигентните" българи
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А за народа дето не се лъже по два пъти...- излъга се един път с Кобурготския мух...и после втори с настоящите бокл...
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
55,не обичам много да пиша по тези форуми, но от вътре ми напира да вметна, че ако не беше Костов и такива всезнаиковци като теб нямаше да има, защото просто щаяха да се избият по улиците за парченце хляб, купено с цяла заплата...
55
0
 
0
 
! Отговори
рационален преди 15 години
Костов е аут. Колкото и привърженици да има,хората, които по негово време са били добре, са в пъти по-малко от тези, които станаха с много по-зле. Ако не беше така, още щеше да си управлява... Така че, какво е казал Костов... все тая, в голямата игра той просто не участва. Имаше своя шанс и го проигра, а народа ни може да е всякакъв но по два пъти не се лъже.
54
0
 
0
 
! Отговори
boiko преди 15 години
tvardost utre na barikadata i nikakvo podavane na provokatori i manipulatori ! komunjagite treperjat ot narodnoto nedovolstvo i kakto vinagi raz4itat na provokatori i na negramotnite.vapreki razli4ijata i politi4eskite si predpo4itania trjbva da sme edinni i da gi smazem !!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakto razbraha vsichki ... 45 ti si ot nai tupite cherveni L.U.M.P.E.N..I Pak CENZURA DNES>BG S nishto ne se razlichavate ot FASHISTITE
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakto razbraha vsichki ... 45 ti si ot nai tupite cherveni .Razbrahme che NE si go IZSMUKAL ot prustite , zashtoto shteshe da e vqrno , Kato se pozamislq mai neshto drugo tribukveno na kirilica si OSMUKAL
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne se griji za bukvite , dali sa na kirilica ,vajno e kakvo kazvash . Blagodarq za 'Ай със здраве...и се обличай добре утре, че ше е студено.....' jifeq vuv Florida USA,blagoroden suvet no go zapazi za sebe si .S BKP napred / nazad
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***, научи се да четеш малко по-добре и предай на господарите си от "Позитано" да ти качат заплатата, та да се образоваш малко, защото за агент-провокатор си много калпав. Специално заради теб си направих труда да влезна в сайта на агенци фокус и хоп...какво мислиш прочетох? АБСОЛЮТНО противоположна новина на твоята. Ето я и нея:"София. Абсолютно недостоверно е, че студентите получават пари. Това каза пред Агенция Фокус Борислав Сандов член на Управителния съвет на Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития. Разбира се, че се разграничаваме от подобно нещо и заявяваме твърдо, че ние едвам сме събрали пари, за да организираме този протест, камо ли да даваме на други хора, за да идват на протеста, заяви Сандов. По повод това, че все пак кампанията е доста масова, за което са необходими средства Борислав Сандов заяви, че тези пари са ги извадили от джоба си - за плакати, за пресконференция. Той каза още, че костват времето си, костват личните си средства, за да направят нещо за България.Десислава АНТОВА"
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОЙТО ОТИВА УТРЕ ЗА ПАРИ Е *** ЩЕ ГО ОТВЕЕМ И НЕГО