"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ

Ковачки, Каракачанов, Личев и Дилов-син искат отварянето на спрените блокове
18 яну 2009 08:13,
104
"Напред" в шествие за 3 и 4 блок на АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Движение “Напред” организира днес митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Коалицията от „Лидер”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден протестират и за отстояване на идеята за силна българска енергетика.

Шествието им ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. „Витоша” и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независимост”.

Преди две дни премиерът обяви, че е дал указания правителството да започне техническите действия за подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй", ако газовата криза продължи“.

По думите му техническата подготовка на блока ще отнеме 45 дни.

Сергей Станишев подчерта, че евентуалното отваряне на спрените блокове трябва да стане в постоянен диалог с ЕС.

Според него при евентуално отваряне на един от блоковете, което ще бъде временно, България ще се позове на член 36 от договора ни за членство в ЕС, който дава възможност при извънредни ситуации да се взимат такива мерки.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Първо искам да попитам КЪДЕ в Марица Изток има 660 мегаватов блок??? Който ми го покаже и ми докаже че съществува ТАКЪВ 660 МЕГАВАТОВ блок лично ще му подаря цялата си годишна заплата!!! Това го казвам най отговорно! Ей такива неосведомени и неграмотни хора ще закопаят и без това пропадналата ни държава. Такива като вас са за бесилката заедно с тея от парламента. Всички технически експертизи за блокове 3 и 4 в АЕЦ Козлодуй са положителни за безопасна работа за блоковете и това че са затворени не е технически проблем а е политически. Вместо да пишете глупости тука защо не се поровите и да разберете кои са тези който се нагушиха с очевадно много пари за да стоят тези блокове затворени и да губим пари от това! 3 И 4 БЛОК ТРЯБВА ДА СЕ ОТВОРЯТ НЕЗАБАВНО И БЕЗ УГОВОРКИ С ТОЗИ И ОНЯ! Да не говорим че някой господа от ЕС даже си нямат идея какво представлява АЕЦ-а, защото си мислят че е като Чернобилската, но това вече е друга тема....
22
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще ми намалите ли цената на тока ако пуснете блоковете? Ще намалите друг път. По скоро ще я увеличите за да върнете милионите, които ще трябва да върнем на ЕС за спирането.
21
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Първо искам да попитам КЪДЕ в Марица Изток има 660 мегаватов блок??? Който ми го покаже и ми докаже че съществува ТАКЪВ 660 МЕГАВАТОВ блог лично ще му подаря цялата си годишна заплата!!! Това го казвам най отговорно! Ей такива неосведомени и неаграмотни хора ще закопаят и без това пропадналата ни държава. Такива като вас са за бесилката заедно с тея от парламента. Всички технически експертизи за блокове 3 и 4 в АЕЦ Козлодуй са положителни за безопасна работа за блоковете и това че са затворени не е технически проблем а е политически. Вместо да пишете глупости тука защо не се поровите и да разберете кои са тези който се нагушиха с очевадно много пари за да стоят тези блокове затворени и да губим пари от това! 3 И 4 БЛОК ТРЯБВА ДА СЕ ОТВОРЯТ НЕЗАБАВНО И БЕЗ УГОВОРКИ С ТОЗИ И ОНЯ! Да не говорим че някой господа от ЕС дайе си нямат идея какво представлява АЕЦ-а, защото си мислят че е като Чернобилската, но това вече е друга тема....
20
2
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
А ако ги пуснем,познайте от къде ще внасяме гориво за тях - Русия пак е платила на когото трябва ,за да излезе на митинг !!!!
19
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
чета разумни и смислени хора и коментари.Номер 5 го е казал на-кратко и вярно.Другото е помпане на мускули и правене на "имидж".Що не се изрепчиха така на Путин ?
18
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде е корифеят р.овч. да поведе митинга.
17
2
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
абе момента отмина.
16
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
x
15
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, много умно. Само че и да отворят реакторите парите от печалбите ще ги вземе не данъкоплатеца, мафиите на разни босове. Що да ги подкрепям. Да си извикат полицаите да ги подкрепят. Нали се споразумяха с тях, да им увеличат заплатите за добре свършената работа на 14. Да да не са луди хората да тръгват след такива водачи. Има си наемници.
14
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6. Първанов, пропусна го, той беше пръв с искането да включваме блковете.
13
2
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
Само не разбирам тези реактори газ ли ще произвеждат? Ние ток си имаме пък и ако ги рестартират трябва освен да върнем 600 милиона на Брюксел та и да се договорим отново с всяка една от 27 членки на ЕС!
12
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
политици, които искат да отворим ядрените блокове за сметка на членството ни в ЕС:1. Ковачки2. Сидеров3. Станишев4. Каракачанов5. Мозерне забравяйте когато дойде време да гласувате
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами нали газовата криза се реши тази нощ. Ще пуснат газта. Пак има някакви икономическо-мафиотски интереси. Може и да греша. Но Ковачки .....съмнително, съмнително. И плюс това тези пари няма да връща Ковачки, а пак от данъци. Що да не стачкува?
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пак спрягаме дъртите ядрени блокове. Като работеха блокове 3 и 4 нещо да е било по-добре в България? Стоките ли бяха по-евтини, заплатите ли ви бяха по-високи? И с тях, същите *** бяхме. Сега обаче доста политици, които искаме да излезем от ЕС се възползват от газовата криза, за да пуснем блоковете и да излезем мощно от ЕС.
9
2
 
0
 
! Отговори
бербатович преди 15 години
ченгетата и тези които ще гушат отново изпълзяха и ще поведат овцете.
8
2
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
За затварянето на реакторите получихме 600 милиона евро от ЕС.Сега ако трябва да ги отворим за малко - 3,4,5 месеца трябва да върнем тази сума/ако въобще ЕС се съгласи да се отворят 3 и 4 блок/.
7
2
 
0
 
! Отговори
Д преди 15 години
Дори и да е технически изправна централата, в което не се съмнявам, защо трябва да разрушаваме и без това малкото доверие, което европейските институции имат в нас? Какви са тези действия на самотек, те не разбират ли, че вече сме част от едно доста по-голямо цяло и сме МАЛКА част от това цяло, чиято икономика се диктува от страни като Германия и Франция. Ние сме толкова незначителни, че всяка подобна инициатива, свързана с противопоставяне на някакви правила и обещания, ще донесе само и единствено лошо на България. Какво ще спечелим от този АЕЦ? България отдавна е загубила енергийния статус, който имаше. Съседите, на които продавахме ток, със сигурност вече са подписали дългогодишни договори с други страни за доставки. Надали изведнъж отново ще станем важни на Балканите... Политиката ни е толкова кирлива...
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно истината е знаят малко хора. Но си мълчат. Що не поканят специалистите да си кажат думата. Ами само лозунги и емоции. Ако е изгодно за България - да го пуснат, ако - не да стои затворен. Ама мълчат. Никаква разумна информация няма досега официално. Добре, че има форуми, за да му станат на човека ясни някои неща. И то пак от тук от там и откъслечно.
5
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Аз лично съм против повторното им отваряне - човек като обещае нещо, трябва да държи на думата си, нали. Иначе престават да го възприемат сериозно.
4
2
 
0
 
! Отговори
Д преди 15 години
Значи за пореден път се убеждавам, че българинът няма емоционално равновесие и всички решения се взимат на базата на колективни изблици и истерии. Всички се юрнаха да отварят АЕЦ-а, без дори някой да информира колко милиони ще платим на ЕС за тази си постъпка и дали въобще е рентабилно да го правим...Овча работа...