Да им е хаирлия! Властта се уреди с два нови Ербъс А319

Първанов вече може да е спокоен за въздушните си одисеи до Мексико
3 юни 2009 13:15,
113
Да им е хаирлия! Властта се уреди с два нови Ербъс А319
Снимка: БГНЕС

Двата нови самолета Ербъс А319 на Авиоотряд 28 вече са на летище София.

Те се намират на правителствения ВИП, откъдето ще започват специалните полети, за които са предназначени.

За първи път самолетите на правителствения Авиоотряд 28 имат система за автоматично кацане.

Те са с 88 места, с максимална дестинация за около 6000 км и максимално време за полет 7 часа.

До месец пилотите и инженерният състав ще бъдат готови да летят с новите самолети, заяви главен авиоинженер Венелин Рачев.

На церемония във ВИП залата на аерогарата представител на компанията Би Ейч Еър (BHAir), лизингодател на машините, връчи протоколите за предоставяне на самолетите.

Те бяха приети от главния секретар на Министерството на транспорта Румен Христов.

Цената на всеки от самолетите е 44,2 млн. долара, като лизинговата схема е за 5 години и включва вноски по придобиване на самолетите и такси за обслужване.

След като бъде погасена и 60-ата месечна вноска, Министерството на транспорта ще стане собственик на машините.

За купуване на нови правителствени самолети се заговори след неуспешната въздушна одисея на президента Георги Първанов в края на януари миналата година, когато руската машина Ту-154 го изостави насред Азорските острови, на път за Мексико.

Часове наред държавният ни глава вися във въздуха, след като колесникът на правителствения Туполев отказа да се спусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
krasi преди 15 години
bashtami jivee s 2 lv na den, chudi se kak da si kupi edno parche sirene teq samoleti, ne edin a dva trygnali da kopuvat. daeva vashta maika chervena daeva klitura im shte izvadq typa prosta mirisheshta na myrsha maika komunesticheska da umrete na nqkoi leglo ama 10 godini da se mychite i taka vashte deca rodnini i vsichki cherveni chervei maikavi daeva!
31
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
до29 Грешиш приятелю.Ако това е така,изборът е лош.В Африка правителствата когато паднат от дървото бягат,а нашите няма от какво да паднат защото продадоха и горите.На нас ни трябват падащи от високо самолети с парашути само за екипажа.Лошо ще е само ако някой от пътниците падне на главата си...
30
0
 
0
 
! Отговори
BOGATA DURJAVA! преди 15 години
TROINATA KOALICIQ SI VKARVA AVTO-GOL SLED AVTO-GOL S TEZI IZQVI KOITO GLASUVA ZA TQX ZA MEN E PULEN ***
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
На гол тубак -чифте пищови! Как може богата и просперираща България да не си купи за 88 милиона долара толкова необходими машини които да летят максимум един *** месечно! Още повече, че имаме толкова много самолети в проспериаршите родни авиопревозвачи!:)
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много добър избор, аналогичните модели на Боинг имат много повече инциденти и катастрофи с жертви отколкото европейския Еърбъс!
27
0
 
0
 
! Отговори
xxxx преди 15 години
Sergo izvini se sega na blizkite na po4inalite xora v 30-godi6niq 4avdar !
26
0
 
0
 
! Отговори
Карабита преди 15 години
Да се качват на тях и да се омитат на някъде! На нас не ни трябват самолети, на нас ни трябват парашути че май от много високо ще падаме! Приземляване братчета, приземляване.........това е! Аз не съм парашутист, аз съм само терорист.....тоест турист във Европааааааааааа...................ааааааааааа....Туп,...ОХ!
25
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Мисля че беше крайно време да ги вземат.Дано по-скоро до пристигнат в България.Трябва да направят няколко еднопосочни полета до канибалите в Папуа -Нова Гвинея за да превозят до там скъпите на сърцето на всеки българин народни избраници.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
кьоравците си купуват нови самолети, а народа гине като мухи в Чавдари на 30 години. Наглост и безочие до кога?
23
0
 
0
 
! Отговори
MRETE V LAINA преди 15 години
A za6to ne podmenqt starite vlakove i 4avdari s tez pari det sa gi furlili , moje6e i lekarstva da kupqt za onkobolnite i pensiite da dignat .. no ne kradliva zgan misle6ta samo za guz1 si za luksozni samoleti vutre zaredeni s shampansko i slujebni mercedesi .Tova ve4e ne e durjava a kenef
22
0
 
0
 
! Отговори
А преди 15 години
Браво народе , търпете ги още !Представете си нямаме пари за гориво и поддръжка на Миг 29 , Су-тата и Ми -тата , а имаме пари за луксозни самолети . Военните ни самолети които пазят нашата родина със всеки ден намаляват и се продават на безценица.С тези пари можеше да се ремонтират самолетите или поне да им се купят оръжия и гориво , пожелавам на родните политици всички пари които са откраднали да ги дадът за лекарства !!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
чудим се преди 15 години
Добре де,трябва им самолет-купили!Това,общо взето,добре!Но защо ДВА!?Е,това не разбирам!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
joe преди 15 години
Браво,браво ето още едно доказателство,че тези са пълни ***.Айде другия месец да си ходите от властта ,че народът ще ви избеси накрая!Паре в бюджета няма,ДДС не връщат,обаче за нови самолета 90млн има.
19
0
 
0
 
! Отговори
Добрата "среда& преди 15 години
Качеството пада. независимо че като цяло китайското се подобрява, европейското пада.Крайният резултат - добра "среда" за самолет е ФАТАЛНА!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Eто това е българщината - отдавна трябваше да се смени стрият парк, а когато най-сетне го направиха всички почнаха да ми пишат за пенсии. Загледайте се в колите по улиците и после ми пишете народът беден.Какво искате да падне първо старият, да се случи най-лошото и чак тогава да се купува нов?????Безаварийно летене аз пожелавам.
17
0
 
0
 
! Отговори
Отърване няма, ей! преди 15 години
Ако се натоварят и паднат, ще влязат следващите от листите.Отърване няма, ей!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
НОВИНАТА ТРЯ ДА БЪДЕ .... КУПИХА САМОЛЕТИ ОТ ПАРИТЕ НА ДАНАКОПЛАТЕЦА А САМИЯ ТОИ СЕ ВОЗИ В АВТОБУС ЧАВДАР И СЕ ЧУДИ С КАКВИ ПАРИ ДА СИ КУПИ ХЛЯБ И ДА СИ ПЛАТИ ТОКА .. НЯМАМ ДУМИ ВЕЧЕ
15
0
 
0
 
! Отговори
Т преди 15 години
до: PARLAMENTARNI MI6OCIНас Господ отдавна ни е забравил...
14
0
 
0
 
! Отговори
Алооо преди 15 години
Е, нали трябва да мислят за чуждите кризи:) Нашата си я оправят:) Засега само собствената си криза имат предвид - дали ще управляват още и къде после по света ще ходят с тия самолети, за да просят с протегната ръка...заради нас, представете си:) КАК НЕ ВИ Е СРАМ! И с кой акъл си вярвате, че ще царувате пак?! А тези цифри с лихвите ли са, или не:) Цели 60 месеца ще се плащат париииии, париии, от нас! Безобразници! Ама той Бог вижда....
13
0
 
0
 
! Отговори
PARLAMENTARNI MI6OCI преди 15 години
Kakvo e tova bezo4ie i bezobrazie ot stana na politicite nqmat li srama .. Gospod zabavq no ne ZABRAVQ !!!