Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не сравнявай Бойко със Станишев...Това е все едно да сравняваш детска играчка "самосвал" със истински танк "Пантера" !!!
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сергейчо е за панделата, някои от секретните документи които е скрил са за корупция на министрите му.
51
4
 
3
 
! Отговори
джумаец преди 14 години
Зорлем ще направят Станишев герой?
50
2
 
2
 
! Отговори
жужи преди 14 години
*** на кръстевото иренче пак се побъркаха мухахаха
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама нали именно Бойко ги пусна тези два закона, които уж след това стопира. Наистина ли си толкова наивен.
48
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На Бойко повече му отива да е премиер...Действа решително и със замах. Днес стопира два *** закона, а Станишев го беше страх да си каже малкото име пред Доган !!!!
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че беше нелеп премиер Станишев е факт неоспорим. Но че Бойко е още по-голямо недоразумение е вън от съмнение.
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев беше най-нелепият премиер, откакто уж сме демокрация...Жан поне се оттегли с достойнство и не карал подчинените си да подписват договори, без да ги четат....
45
4
 
8
 
! Отговори
Бонго преди 14 години
Не защитавам Сергейчо, но не е ли малко тъпо да губи секретен документ след като може да информира когото трябва с копие? Копира, връща оригинала и предава копието. Защо трябва да става по тъпия начин? Според мен просто е бил крайно немърлив или разсеян и не е контролирал кой къде влиза и какво взема - съответно някой е отмъкнал папките, а Серго после се чуди как да се оправдае. Страшно тъпо беше да казва, че не бил деловодител. Ами като не е да не пипа секретни документи.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чудя се колко ли нагъл и безочлив трябва да си, за да продължаваш да се появяваш и изявяваш по медиите, след цялото зло, което си причинил на България и българите. Визирам Иванушка Костов ако някой случайно не е разбрал.
43
7
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
В МВР има затвор дори за един загубен секретен документ , а тук става въпрос за 7 такива документа които Сергейчо е покрил!
42
6
 
3
 
! Отговори
norm преди 14 години
Ти тръгна по пътя на вожда си Станишев.Ти го питаш за едно,той,като няма какво да каже,бръщолеви глупости.Типично по комунистически.А иначе,след като "Бойко ***",тъпия както го наричаш,въпреки това е стигнал до премиерския пост,ти какъв си,след като не си я докарал до никъде.
41
1
 
1
 
! Отговори
tototo na tato преди 14 години
Abe ostaete Ministyr predsedateliat da myti! ne stiga 4e ima seriozna diskusia koe e pyrvi4noto-kokoshkata ili iajcete, na koeto g-. Boce otgowaria kakto dr Jifkof-ce pyrvi4no e kurnikut, ta sega koi prv e kral Kostov ili Diogan, Stnisef ili Caro-nabutaite gi site tea bega4i na kysata stafeta w kausha i da miriasame.otvyn da ostane samo batiu Cecko-zastoto ot nosene na papki prestyplenie nemoe da se oformi. i Ceca ot Plecen, i Fedoska ot montana-tea sa ubavi ora-da juveat!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
..ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА ЗА ДА СЕ КОНСУМИРА'' ТОВА Е ДЕВИЗА НА ПОЛИТИЧЕСКОТО У-ЩЕ
39
1
 
4
 
! Отговори
там преди 14 години
Нека не влизат в затвори и да крадат и да играят игрите си все едно няма бог и да се молят да е така ,а и да не се молят...ще горят във финния свят ... тези богати хора са бъдещи бедняци...кармата никому не прощава !!
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов пак започна да се изживява като антикумунягя. Явно подушва, че сервилничеството пред Боко в момента му носи само негативи. Имал информация. ***.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Генерал-майор го произведе именно Гоце Първанов, а втората си генералска звезда получи след личните протекции на господина Ахмед Доганоглу. Иначе се бори срещу тях, най-вече по страниците на Пеевско-Кръстевските медии, които го лансираха и от екрана на Бойковизията.
36
13
 
7
 
! Отговори
Василев преди 14 години
Костов го оставете, той си е вманиачен престъпник, но...Няма ли кой да се сети и да сезира прокуратурата (а и изобщо на тая прокуратура дали ще и стигне доблест) за един уж фалшифициран от някой си подпис на сегашния премиер Бойко *** по повод на сделка за милиони от брата на зама на ДАНС Иван Драшков, а именно Петър Драшков... Графологична експертиза..., детектор на лъжата за Боко тъпия и тогава - айде в кауша, че да спре тая маниащина
35
4
 
5
 
! Отговори
Dan преди 14 години
"...Пък Вие си биете ***..." така бих определил изказването на Станишиев!
34
4
 
5
 
! Отговори
Неразбиращ преди 14 години
Пак както ги учеше партията "А вие защо биете ***" ;)