Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
9
 
! Отговори
Минус преди 14 години
Каквото и да лаят червените писачи, Костов е по-успешен премиер и от Станишев и от Борисов. Пое страна във фалит, а на края на мандата му бяхме стабилна държава , кандидат-член на НАТО и ЕС. Това е положението. Хайде почвайте да помпите минуси :)
72
11
 
2
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
Материал за размисъл- кое е нанесло по-г0леми загуби на целокупният български народ,измислените докладчета с клесава информация или разпродаването на общонародното богатство на ционисткомасонските сатрапи?Като гледам онанирането в сайта на евроатлантическите сбърканяци и *** нищо добро не чака милата ни родина!
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как така не е работил нищо преди да стане премиер....Бил е на повикване.....
70
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Станишев не е ходил войник, не е работил нищо преди да стане премиер, не знам как е възможно такова дете на партията да сложат за премиер...
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако Костов е политик от ранга на Стамболов,то тогава Серго е Димитър Благоев !!
68
3
 
9
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Не одобрявам някои неща от управлението на Иван Косотв, но мисля че той е на много по-високо ниво по интелект отколкото лицето Станишев!
67
12
 
5
 
! Отговори
олигофрен преди 14 години
иванчо костовият да върне милиардите ,който раздаде на друшките си от някакво -сдс-а не да ми се прави на тарикат-крадец и ***
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това голобрадо момченце срина държавата...Имаше още жълто около устата когато го направиха премиер...Още първата саедмица от назначението си, се появи в парламента с часовник "Картие" от розово злато,лимитирана серия,струващ 18 900 лв.....Ха ха ха...Когато 168 часа го изтипосаха с него във вътрешните си страници,СерГей веднага го смени с много по-евтин....
65
0
 
7
 
! Отговори
hgjkopopiiuu преди 14 години
Тук явно когато си изкажеш мнението свободно админа решава друго.
64
4
 
12
 
! Отговори
Тъпира преди 14 години
Хахаха"В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление Кремиковци, Балкан, НЕК и така нататък."В ре-контра атака да споменем бащата на Станишев какъв крадец е бил... Какви *** имаме за депутати. Чак не ги е срам... Всички знаем как са източени Кремиковци, Балкан и т.н. Просто преди Костов управляващите ги фалираха и за да остане поне нещо се наложи да ги дадем на безценица на първия проявил желание да стопаниса тези златни мини.
63
3
 
10
 
! Отговори
ranarsa преди 14 години
Не хулете Сер гейчо!То горкото не е ходило войник и не знае как се борави със секретни документи.Не го корете,че лошо е управлявал държавата!Все пак това е първата му работа!?
62
4
 
6
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Сергейчо трябва да бъде проверен и за задгранични сметки, този оплешивяващ *** със сигурност има банкови сметки в чужбина.
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев беше назначен премиер...Никога не е воювал за този пост...Затова така пренебрежително се отнасяше с работата си...и безотговорно !!!
60
9
 
6
 
! Отговори
някой преди 14 години
Най ми е неприятно когато едни хора които принадлежат към Държавна Сигурност - почанат да се правят на големи демократи!
59
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бай *** също е за панделата....
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Второто е, че е не виновен Костов за това колко са стрували предприятията които той беше пренуден да продава или ликвидира, а тези които управляваха тези предприятия цели 10 год преди него и ги разсипаха. В всички бивши сод страни имаше приватизация, нали сме тръгнали към раздържавяване или забравихме, че соца не се оказа добър строй.
57
4
 
11
 
! Отговори
Ю2 преди 14 години
Тоя съсел да даде на прокурора "Кремиковци, Балкан, НЕК и така нататък. Или от съжаление към Костов ги не дава на прокурора?
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистите си знаят едно и също. Преватизацията и могат да си го приказват това 100 години защото сме България. Разликата обаче между деянията на Костов и Станишев е, че посления е подсъдим и може да му се размине само поради слабоста на българският съд, а що се отнася до първия - Костов срещу него има много изречени думи от неговите политически и идеологически врагове. Тези същите дълго след него бяха на власт и го разследваха но не заведоха нито едно дело срещу него.
55
3
 
4
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 14 години
DEAR MORRski,Ni si dimunstrrai TimpiraminTa--Zapazi si,dragi,Prevasbudata za Guspojitca LIUBOVnitcata Ti...Rasbiram ta -praff si,uba4i TUK smi na gosti faf FOROMa....Morski i As imam timpiramint uba4i fse pag prilagam i DIPLUmatcia-FROM TIME TO TIME......NI si IDIOD-kaktu zagatvash i moiad SAPRUK e od VARNA-tug Zet f ZAARAta......THE PUNISHER Is A GReat PAL of Mine-uba4i Ni sa e Puiavil i Toi da pukagi TIMPIRAMINDT....Morski-Take it EASY and KEEP COOOOLLL
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Забележете че го защитава единствено Алексей Петров, най-вероятноп той е командвал Сергейчо и той е получил единия от изчезналите документи.