Костов: Нерде Либия, нерде цени!

"И Тато все се оправдаваше с международното положение"
Обновена: 21 мар 2011 14:27 | 21 мар 2011 14:14,
551
Костов: Нерде Либия, нерде цени!
Снимка: БТА

Цената на горивото у нас не зависи от Либия, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов. България не внася суров петрол от Либия, а от Русия, обясни той.

Не обръщайте внимание на опитите непрекъснатото вдигане на цените да се обясни с международното положение, това са уроци от Тодор Живков, призова Иван Костов.

Според лидера на партията скритите договорки с монополите са причина за високите цени. По думите му проблемът е, че държавата покровителства монополите чрез своите институции.

"Борисов да спре да обещава да не ги закача и да започне да ги закача", призова Костов.

Командира съсипа от критика и идеята на премиера да се поиска поне 1-месечен мораториум, за да не се повишават цените на горивата.

"Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?!  Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов.

Лидерът на ДСБ припомни, че през 1997-98 година икономическата криза е била много по-тежка от сегашната, а на границите ни се е водила война.

"Тогава България излезе от кризата буквално за 7-8 месеца", отбеляза бившият премиер.

"При конфликт, в който не можем да участваме, трябва да сме солидарни с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и основните ни съюзници в НАТО", е позицията на ДСБ.

"През 1998 г. при същата ситуация вътрешните гласове в България бяха категорично в полза на Милошевич. Правителството застана категорично зад ударите върху Милошевич и то се оказа единственото спасително решение, оздравяващо мира на Балканите", разясни Костов.

"Никой не ме е спрял на улицата да пита дали ще участваме в Либия. От сутринта обаче слушам: Не може, не се издържа това, не мога да гледам децата и семейството си, какво да правя с тази намалена заплата", сподели Костов.

"На фона на тези растящи цени и фиксирани доходи Борисов иска да строи АЕЦ Белене", каза Костов.

"Няма да печелим от АЕЦ Белене. При нас ще остане само рискът и отработеното гориво, печалбите ще са само за руснаците", подчерта Костов.

"Защо е необходима на България централа, която ще произвежда ток за износ", попита той. Костов изтъкна, че за 32 години 3 ядрени централи са аварирали тежко.

"Белене е близо до сблъсъка на тектоничните плочи, никой не може да каже, че няма риск", посочи лидерът на ДСБ.

Докато светът не се произнесе защо тези централи породиха заплаха, да се вземе решение за строителство на АЕЦ у нас е абсолютно предателство към интересите на българските граждани, смята той.

"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов.

Още по темата

Според ДСБ проектът "Белене" не може да се изплати. За 2010 г. АЕЦ Козлодуй е получила малко над 100 млн. евро брутна печалба. "Белене" трябва да работи 60 години, за да изплати 6 милиарда евро, изчислиха от ДСБ.

"Профилът на нашата представа за президент не съвпада с Алексей Петров", каза Костов във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите.

"Не ни изглежда сериозно, тази взаимна обвързаност внася сериозни подозрения", поясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"направете едно сравнение между, всички Соц. държави, и държавите в които не е имало комунизъм! "Еми например Хаити, Салвадор, Буркина Фасо, Заир, Индия, Пакистан, Миамар ... прекрасни места за живеене, а?
79
10
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Костоффф и Куунева са...бъдещето за България! (лозунг в един...кенефф)
78
1
 
7
 
! Отговори
До 62:Безпартиен преди 13 години
Въобще не се налага да строин Белене, заради това, че сме затворили реактори в Козлудуй. Тока ни е предостатъчно. И както са изчисленията, а и както се вижда накъде върви икономиката, ще ни е достатъчен поне още 20 години.
77
0
 
5
 
! Отговори
Me преди 13 години
Na tezi izbori ste ima iznenadi :)
76
4
 
18
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Е тва е бат Ванка!!!Еваларка ти прайм!!!!Кажи на тоя Бански Дембелин да не спира як териера Дянков изтърсляка и да не се прават на *** Моми!!!Ама няма кой да ходи гратис на убавото хотелче и да му карат каки докат Цветка я немаБегите бе мама му,кога ше напрайте минималната заплата 1000(иляду) лева бе !!Треа ги пуснеме сите 240 да живеят с 220 лева за 1 година!Е за тва искам да протестираме,нищо друго!!!Ай със здраве
75
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хм. Бърза проверка в интернет показва, че тока ни е най-евтин в целия европейски съюз, а бензина ни е по-скъп само от Естония и Латвия.. които са на същия хал като нас, да не кажа по-зле. Миналата седмица бях в Латвия, средната заплата е 870 лева след данъци и осигуровки,а цените са около 30 % по-високи от нашите, като алкохола е почти 3 пъти по-скъп от тук.Ако нямаха евтина риба, щяха гладни да ходят,и това си личи когато се разходи човек из Рига. Но ако ни чуе човек, ще си каже че тук е Африка
74
8
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
И мед му капе от устата . Истината е че е огладнел яко . И Бойко така говореше докато успя да се докопа до високия стол а сега ми говори глупости . *** . Трябва да стане като в Либия и тогава ще се оправим . Роби сме си и такива ще си останем . Все гледаме някой да ни освобиди .И на Костов му ядохме попарата и той ще започне да ни говори - световна криза няма как така ще живеем още 25 години .
73
1
 
4
 
! Отговори
charly преди 13 години
Ay stiga be daskale po soz.politikonomika...da beshe svarshil neshto kato ti dadoha vlast...a,ti q svarshi kato ku4eto na nivata....NAKAKAN POLITIKONOMIK-polovin ikonoMIMIK !
72
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ , слаба държава ! Имаме си човек умен и образован , голям финансист който ни избави от немотията преди години.Сега какво чакаме и не си го изберем да ни оправи и избави от тия некадърници.Слушаме само глупостите на Борисов и се гърчим без доходи за най-нужното-хляба. Костов е ненадминат политик. Да е жив и здрав! Да помислим с разума си за изборите.
71
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пратете Костуф във Фукушима да яде плутоний.
70
5
 
10
 
! Отговори
www преди 13 години
а какъв хаос беше по време на вашето управление и всъщност вие не сте ли един от учениците на Т.Живков.
69
12
 
26
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
КОСТОВ - твоето крадливо управление и управлението на крадльовците след тебе доведе до това днес да бъде пуснат парен локомотив София - Банкя ! Докато цивилизацията в НОРМАЛНИТЕ държави разчита на супер технологични високоскоростни влакове движещи се с над 400 км. ние се връщаме с 100 години назад в НОРМАЛНОТО ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ!!! Смях и резил и само защото след като БАЙ ТОШО ви подари държава ,ВИЕ КРАДЛИВИ ГАДОВЕ е ЗАГРАБИХТЕ за да си напълните ненаситните ГУШИ.....
68
5
 
6
 
! Отговори
До 50:Nobod преди 13 години
Остава и да обясниш защо е необходимо да си сложиш ядрен реактор в килера, когато нямаш нужда от допълнително електричество и да продаваш това електричество. Смяташ ли, че цената която ще получиш за това електричество, ще оправдае евентуалния риск от тази централа. С една АЕЦ ли смяташ, че ще оправиш икономиката на България. При това както излиза, май няма да доживееш тя да се изплати.
67
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костуф е черен като Кадаифа. Мохамеданин такъв крадлив. За кой ли от двамата говоря а ?
66
1
 
4
 
! Отговори
лозунги на бкп преди 13 години
"Да живее международното положение".
65
7
 
19
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Да.Гърмяна пушка е Костов.Но никога не се е оправдавал с кривия космос!
64
15
 
12
 
! Отговори
мм преди 13 години
Тоя *** за какви ни взема,добре наистина петрола е Руски,но цената на този петрол се влияе от фондовата борса,заради положението във Либия ,петрола ще скочи на борсата ,от там следователно ще скочи и Руският
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е, че нямаме никакъв избор. България потъва в нищото. Спасяването на всеки е поединично, няма такава държава вече. Има обезверено, отчаяно и бедно население, чиято перспектива е само до утрешния ден. За сметка на това всички политици през тези 20 г. като кърлежи изпиха кръвта на икономиката, на ресурсите на държавата и ги превърнаха в лично богатство. За разлика от населението, тяхната перспектива вече е необозрима в рамките на поне 2 поколения.
62
7
 
28
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Костов не мога да го дишам, ама е в пъти по-оправен от Тиквата, която каза на българите да садят компири, защото и той самият знае как се садят компири!
61
13
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Черничко вредничко с инициали И.К. що е то?