Костов: Нерде Либия, нерде цени!

"И Тато все се оправдаваше с международното положение"
Обновена: 21 мар 2011 14:27 | 21 мар 2011 14:14,
551
Костов: Нерде Либия, нерде цени!
Снимка: БТА

Цената на горивото у нас не зависи от Либия, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов. България не внася суров петрол от Либия, а от Русия, обясни той.

Не обръщайте внимание на опитите непрекъснатото вдигане на цените да се обясни с международното положение, това са уроци от Тодор Живков, призова Иван Костов.

Според лидера на партията скритите договорки с монополите са причина за високите цени. По думите му проблемът е, че държавата покровителства монополите чрез своите институции.

"Борисов да спре да обещава да не ги закача и да започне да ги закача", призова Костов.

Командира съсипа от критика и идеята на премиера да се поиска поне 1-месечен мораториум, за да не се повишават цените на горивата.

"Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?!  Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов.

Лидерът на ДСБ припомни, че през 1997-98 година икономическата криза е била много по-тежка от сегашната, а на границите ни се е водила война.

"Тогава България излезе от кризата буквално за 7-8 месеца", отбеляза бившият премиер.

"При конфликт, в който не можем да участваме, трябва да сме солидарни с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и основните ни съюзници в НАТО", е позицията на ДСБ.

"През 1998 г. при същата ситуация вътрешните гласове в България бяха категорично в полза на Милошевич. Правителството застана категорично зад ударите върху Милошевич и то се оказа единственото спасително решение, оздравяващо мира на Балканите", разясни Костов.

"Никой не ме е спрял на улицата да пита дали ще участваме в Либия. От сутринта обаче слушам: Не може, не се издържа това, не мога да гледам децата и семейството си, какво да правя с тази намалена заплата", сподели Костов.

"На фона на тези растящи цени и фиксирани доходи Борисов иска да строи АЕЦ Белене", каза Костов.

"Няма да печелим от АЕЦ Белене. При нас ще остане само рискът и отработеното гориво, печалбите ще са само за руснаците", подчерта Костов.

"Защо е необходима на България централа, която ще произвежда ток за износ", попита той. Костов изтъкна, че за 32 години 3 ядрени централи са аварирали тежко.

"Белене е близо до сблъсъка на тектоничните плочи, никой не може да каже, че няма риск", посочи лидерът на ДСБ.

Докато светът не се произнесе защо тези централи породиха заплаха, да се вземе решение за строителство на АЕЦ у нас е абсолютно предателство към интересите на българските граждани, смята той.

"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов.

Още по темата

Според ДСБ проектът "Белене" не може да се изплати. За 2010 г. АЕЦ Козлодуй е получила малко над 100 млн. евро брутна печалба. "Белене" трябва да работи 60 години, за да изплати 6 милиарда евро, изчислиха от ДСБ.

"Профилът на нашата представа за президент не съвпада с Алексей Петров", каза Костов във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите.

"Не ни изглежда сериозно, тази взаимна обвързаност внася сериозни подозрения", поясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези, които наистина желаят злото в българската политика, наречено Ахмед Доган, да бъде реално изтикано от политическия живот на България, следва да подкрепят Синята коалиция. А ония, които искат да дадат гласа си за неидентифицирани и тайни подводничари на Доган и на неговите обръчи от фирми, моля, нека да гласуват за новите и неопетнени политици
479
9
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Костов е вадил България от калта и ще го направи отново въпреки всичката злоба и помия, с която го заливат непрекъснато. Явно много ги е страх! Вярвам, че в България има умни и мислещи хора и те ще излязат да гласуват за Синята коалиция! Те искат да живеят като нормални хора.Доган(ДС) и БСП(ДС),стоят извън властта и с вой на отчаяние *** раните си само когато Иван Костов е на власт!
478
9
 
26
 
! Отговори
ZAZA преди 13 години
Костов си е Костов: перфектен анализ, смелост, казва истината право в очите, показва дълбоко разбиране на българските проблеми! Дори, длъжни сме да признаем, че Костов с годините все повече помъдрява, както подобава за политик от висока класа...Горд съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден, т.е. Костов достойно защищава моите интереси като български гражданин - и говори от мое име точно това, което и аз мисля; като, разбира се, го казва така, както аз бих желал да мога.Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжен да го кажа и напиша аз.Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него...
477
7
 
25
 
! Отговори
Ейййййй българииии преди 13 години
На България и трябва кадърен политик като Костов,за да я съвземе - а вие повърхностните индивиди обиждате човека...На някой си не му бил приятен,на друг не му бил фен,трети му намира кусури на визията,пети си измисля небивалици за него-как продал Балкан и т.н. С две думи казано:чиста проба българска простотия,омраза,завист,жлъч...Никой не го интересува,че родината му е затънала и има нужда от добър политик,икономист и финансист,за да я спаси и да спаси ВАШЕТО И НА ДЕЦАТА ВИ БЪДЕЩЕ!!!!!
476
1
 
10
 
! Отговори
ДО№498 кккк преди 13 години
Защо не отидеш в гората и да се снимаш с червеното знаеме,за да млъкнеш с простите си писаници!?
475
6
 
12
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ!!!!!! преди 13 години
Крайно време е да спрете с папагалските си коментари. 3. Нефтохим приключва 1996 г. със загуба от 85 млн. (сегашни) лева и е единствената рафинерия в света, отчитаща загуби пета поредна година. От 1993 до 1996 г. предприятието е източвано не само на входа и на изхода, но съвсем официално и от държавата. През 1995 и 1996 г. например горивата са продавани на вътрешния пазар по цени, определяни от правителството, които са били с до 50 % по-ниски от разходите само на суровината за тяхното производство. За да не се помпала инфлацията!!4. Никоя банка и никой доставчик в света (и най-вече руските доставчици) не желаеха да кредитират такова предприятие. В началото на 2007 г. Нефтохим на практика беше фалирал.5. С огромни трудности правителството на Иван Костов успя да стабилизира Бургаската рафинерия, но през 1999 г. състоянието й все още беше на ръба. Предприятието се нуждаеше от минимум 100 млн. долара свежи оборотни пари за възстановяване на нормалната му дейност и от над 300 млн. долара инвестиции.6. Заради състоянието на рафинерията (до което я доведе правителството на честния премиер), а не заради користни комбинации на Костов, към приватизацията на Нефтохим практически нямаше интерес от световните корпорации. Впрочем купувачът Лукойл беше препоръчан от консултантите по приватизационната сделка Артур - Андерсен & Кредитандщалт. Шел за съжаление се отказа от Нефтохим и вместо в производство инвестира в бензиностанции и търговия с нефтопродукти.7. Освен от окаяното финансово състояние западните компании бяха отблъснати и от остарялата технология и свръхнаситеността на регионалния пазар с горива. Румънските рафинерии, макар и в по-добро състояние, по това време също не привлякоха водещи световни инвеститори и някои от тях бяха закупени от по-малки европейски и руски компании Защото "умните комунисти" я бяха проектирали да работи само с руски петрол и за нито една западна компания рафинерията не представлявяше интерес
474
25
 
4
 
! Отговори
кккк преди 13 години
тоя Костов като го гледате не ви ли прилича на някой животно? Погледнете му снимката и открийте 5-те разлики с къртик. Нестига че е ман*ал ами и грозен, достоен лидер депутат на България, понякога си мисля че това поколение дето преди е гласувало за него е било малоумно. Заради тях сега страда още БГ, от серията спр депутати-Виденов, Костов, Станишев..продължавайте смело пенсионери ред е на ДПС или РЗС пък може и пак БСП, нали са комунисти, само те могат да ни опраят ,,със червеното знаме роди,,
473
4
 
16
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
до 459:Време е наистина да ги сплашим! Оядоха се бе:)Хубаво е като народ да ги притискаме непрекъснато но и да се дистанцираме от всякакви партии които експлоатират нашето недоволство за собствена изгода.А за Костов - не съм му извънбрачен син да го обичам толкова, но не харесвам хората които отричат всичко и навсякъде. Когато човек сочи проблемите, трябва да посочи и лекарството за тях. За мен Костов е горчивия сироп за тежката кашлица,която ни мъчи. Е има и странични ефекти:)
472
15
 
11
 
! Отговори
ГОШО преди 13 години
ЧОВЕКЪТ КОЙТО ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ДРЕБНИ СТОСТИНКИ , СЪЭДАДЕ СИВАТА ИКОНОМИЯ И НЕ НАПРАВИ НИЩО ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА СЪС СЕСТРИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗПИТВА ПОНЕ МАЛКО СРАМ И ДА СЕ СКРИЕ ОТ ПУБЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО
471
9
 
10
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Нерде бре Иване са цените,нерде ти е криворазбраната демокрация,нерде ти е благото което си допринесал за Българския народ???Който не скачаше беше червен!!!НАЛИ?Ни съм червен ,ни съм скачал .Но ми писна от луди политици .........и ще си го отнесете ама здраво,да знаеш!!!!!
470
14
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
сигурно съм ти дядо , не съм комунист , но , костовист никога няма да бъда пак - ИЗЛЪГА НАРОДА И СЕ ПОДИГРА С НЕГО !
469
4
 
8
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
до 489:Бих се радвал да имам наистина такъв работодател. Предпочитам го пред дебеловрати нашенски момчета или кормести "маляка", които се гърчеха при него и са истинските виновници за лошото състояние на държавицата ни.
468
2
 
9
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Бойко Борисов също като Костов преди години изпада в отчаяние от безсилието си да открие кадърни и в същото време почтени хора с които да управлява държавата.И ако мафията започва с тях то тя свършва с всеки един от нас. Когато подкрепип докрай хора като И.К. и Б.Б и победим във всеки един от нас зависта, егоизма, алчноста и малодушието тогава ще се оправим. Иначе няма начин просто.
467
11
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ТОЗИ Е МНОГО СБЪРКАН , кой ли му вярва :)
466
4
 
14
 
! Отговори
Сион преди 13 години
Костов безспорно е политика допринесъл най много за България от началото на промените..Имаше си и своите грешки , имаше си и своята Голгота , но това което направи за държавата след нескопосаното комунистическо управление няма аналог..Много са ми смешни някои като кажат - да бе - продаде БАЛКАН за без пари..Ами продаде я..Щото беше фалирала , със стар парк самолети дето не им даваха да кацат в Европа..Кремиковци като го държаха какво стана - само излапа още няколко милиарда от всички нас.
465
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до... nabludatelей платено драскаче , *** при *** си работодател и му съобщи че рейтинга му е много зле !
464
2
 
11
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Не може всички да управляваме и всички да сме олигарси. Още повече някой като хората с коментари тук - най-малкото трябва да си грамотен за ваше съжаление. За да си добър управник или ръководител трябват толкова много неща - повечето взаимно изключващи се, че е невъзможно да ги видим в един-единствен човек.Нека ценим редките появи на такива хора и ще се почувстваме много по-добре.Ще цитирам япончетата, но едва ли ще ме разберете: "Когато господаря е добре и слугата е добре".
463
11
 
5
 
! Отговори
до 482 преди 13 години
лична антипатия смесена с омраза ! ще направя банкет ако този *** пукне и неговата *** бившата Надежда Михаилова . на такива лицемери мястото им е на 2 метра в земята ! не съм българин ... намразих ги за мръсната политика която водиха против моята страна .
462
4
 
14
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Управлението на Иван Костов реанимира българската икономика за много кратко време (по-малко от година). Колкото и да го плюят този човек за мен си остава най-успешния политик в най-новата ни история. И той се излага напоследък, но това не умаловажава направеното от него за България. Жалко, че не намериха общ език с Бойко Борисов. Това щеше да помогне и на тях и на нас. Ако трябва да избирам от всички "мизерници", които ни управляваха до сега пак бих избрал Костов и Борисов в този ред
461
3
 
4
 
! Отговори
От 476 преди 13 години
До 478Грешиш не съм комунист и никога не съм бил, и няма да бъда. Много е елементарно и удобно когато някой не харесва Костов или Герб да го наричате комунист.