Костов: Нерде Либия, нерде цени!

"И Тато все се оправдаваше с международното положение"
Обновена: 21 мар 2011 14:27 | 21 мар 2011 14:14,
551
Костов: Нерде Либия, нерде цени!
Снимка: БТА

Цената на горивото у нас не зависи от Либия, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов. България не внася суров петрол от Либия, а от Русия, обясни той.

Не обръщайте внимание на опитите непрекъснатото вдигане на цените да се обясни с международното положение, това са уроци от Тодор Живков, призова Иван Костов.

Според лидера на партията скритите договорки с монополите са причина за високите цени. По думите му проблемът е, че държавата покровителства монополите чрез своите институции.

"Борисов да спре да обещава да не ги закача и да започне да ги закача", призова Костов.

Командира съсипа от критика и идеята на премиера да се поиска поне 1-месечен мораториум, за да не се повишават цените на горивата.

"Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?!  Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов.

Лидерът на ДСБ припомни, че през 1997-98 година икономическата криза е била много по-тежка от сегашната, а на границите ни се е водила война.

"Тогава България излезе от кризата буквално за 7-8 месеца", отбеляза бившият премиер.

"При конфликт, в който не можем да участваме, трябва да сме солидарни с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и основните ни съюзници в НАТО", е позицията на ДСБ.

"През 1998 г. при същата ситуация вътрешните гласове в България бяха категорично в полза на Милошевич. Правителството застана категорично зад ударите върху Милошевич и то се оказа единственото спасително решение, оздравяващо мира на Балканите", разясни Костов.

"Никой не ме е спрял на улицата да пита дали ще участваме в Либия. От сутринта обаче слушам: Не може, не се издържа това, не мога да гледам децата и семейството си, какво да правя с тази намалена заплата", сподели Костов.

"На фона на тези растящи цени и фиксирани доходи Борисов иска да строи АЕЦ Белене", каза Костов.

"Няма да печелим от АЕЦ Белене. При нас ще остане само рискът и отработеното гориво, печалбите ще са само за руснаците", подчерта Костов.

"Защо е необходима на България централа, която ще произвежда ток за износ", попита той. Костов изтъкна, че за 32 години 3 ядрени централи са аварирали тежко.

"Белене е близо до сблъсъка на тектоничните плочи, никой не може да каже, че няма риск", посочи лидерът на ДСБ.

Докато светът не се произнесе защо тези централи породиха заплаха, да се вземе решение за строителство на АЕЦ у нас е абсолютно предателство към интересите на българските граждани, смята той.

"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов.

Още по темата

Според ДСБ проектът "Белене" не може да се изплати. За 2010 г. АЕЦ Козлодуй е получила малко над 100 млн. евро брутна печалба. "Белене" трябва да работи 60 години, за да изплати 6 милиарда евро, изчислиха от ДСБ.

"Профилът на нашата представа за президент не съвпада с Алексей Петров", каза Костов във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите.

"Не ни изглежда сериозно, тази взаимна обвързаност внася сериозни подозрения", поясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ciganina kostov podari aktivite na oligarsite,maloumnici takiva
459
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 476 Поздравления, браво за краткия и точен коментар :)
458
2
 
4
 
! Отговори
До 480 преди 13 години
Ти да си жив и здрав! Не си виновен, толкова можеш, толкова казваш!
457
4
 
5
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
"*** народ , слаба държава ! Имаме си човек умен и образован , голям финансист който ни избави от немотията преди години.Сега какво чакаме и не си го изберем да ни оправи и избави от тия некадърници.Слушаме само глупостите на Борисов и се гърчим без доходи за най-нужното-хляба. Костов е ненадминат политик. Да е жив и здрав! Да помислим с разума си за изборите."Много точно казано. Подкрепям на 100%. Много бързо забравяме и хубавото за съжаление.България е била добре само при Иван Костов.
456
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
грозен *** , смрадлив *** , дано пукне ***
455
5
 
3
 
! Отговори
Кара Колю преди 13 години
мнението му е точно,той единствен, назовава нещата с истинските им имена!може би най изградения бг.политик!то всъщност ,другите нямат собствено мнение или им го променят,лесно.то толкова са и политици...
454
8
 
7
 
! Отговори
дo #476 преди 13 години
Аз пък ще ти кажа,че по-свестен и милеещ за България политик от КОСТОВ - НЯМА и скоро няма и да има! Да е жив и здрав, за да преодолее идиотщините които се сипят в/у него от комунистите и заблудените като теб!
453
4
 
5
 
! Отговори
VES666 преди 13 години
DRUGARIA IZMENIK I RAZSIPNIKA NA BALGARIA
452
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, Костов е умен и казва много истини, но понякога казва и полуистини... Той беше последният бг политик, който имаше голямо мнозинство, знания и ум да промени нещата и България да не е това, което е днес, но той не го направи. Много къса памет имате вие, които пак бихте гласували за другаря Костов.
451
1
 
6
 
! Отговори
до 462 преди 13 години
Аре ти като си много отворен и много в час ми отговори защо, когато на запад петрола беше под 70 долара за барел, ние бензина и нафтата пак ги плащахме на 2,40 лв? Нещо за богоизбрани беше споменал.....
450
2
 
6
 
! Отговори
Данте преди 13 години
До БеатричеМного точен коментар. Поздравления
449
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kradliv *** se izkaza...i toi ogladnia ,ne e kral skoro
448
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само на мен ли ми се струва или Костов, който колкото и да не ми допада е единствения който разсъждава в тази държава? Другите само празни приказки и *** постъпки...Бойко се джавка със Станишев и Първанов....Цв.Цв. и хер Флик бълват глупости на поразия...Яне Янев пък не знае за какво е тук, нито пък с кой е, нито пък срещу кой е.....
447
2
 
5
 
! Отговори
istinata преди 13 години
edin ot malkoto bilgari koyto kazva istinata v o4ite na naroda i na boyko.a dokolko nie go osiznavame tova e nash problem.
446
7
 
21
 
! Отговори
БЕАТРИЧЕ преди 13 години
В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,че е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...Докато не се вземе насилствено ограбеното от олигарсите, нищо няма да стане. Така че, за Доган е абсолютно прав, все отнякъде трябва да се започне...
445
4
 
18
 
! Отговори
50г. преди 13 години
Е като е най-незначителния политик и т.н. защо има толкова много коментари след всяко негово изказване ?Май нещо е сбъркан аршина. Трябва ли да минат 50г. за да се отчете, че КОСТОВ Е НАЙ-ДОБРИЯ ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК НА ПРЕХОДА ОТ комунизъм към демокрация!
444
1
 
4
 
! Отговори
сам преди 13 години
Цена на БРЕНТ - 110 $..Цена на руския петрол- 74-76 $..НИКОЙ не го купува за повече пари...:)))
443
4
 
20
 
! Отговори
бивш гербаджия преди 13 години
Костов е най-добрия ПОЛИТИК на прехода!Този път ще гласувам за СИНИТЕ!Не искам повече ШМЕНТИ КАПЕЛИ и просташки приказки!
442
4
 
18
 
! Отговори
алекс преди 13 години
Всяко едно изречение му е абсолютна ИСТИНА ...
441
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Българино! Опомни се!По-голяма глупост от тази сигурно не си и чувал.След като сами си произбеждаме хляба защо и неговата цена се вдига