Ще готвим нов проект за договор за АЕЦ "Белене"

Връщаме се в началото на лабиринта, смята Трайков
28 май 2011 19:43,
14
Ще готвим нов проект за договор за АЕЦ "Белене"
Трайчо Трайков Снимка: архив Булфото

Вероятно ще трябва да представим нов проект на договора за АЕЦ "Белене". Това мнение изрази министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков на пресконференция, на която представи новия си заместник Делян Добрев.

Според консултанта по икономическата рентабилност на проекта - британската банка HSBS, проектът на договор за изпълнение, доставка и строителство на централата не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип.

Това е договор между двете държави, които се разбират, че ще правят ядрена централа, осигурено е финансиране, ясно е, че там ще текат пари, допълни министърът.

По тази причина вероятно ще трябва да се върнем в началото на лабиринта и вероятно да представим нов проект на договор, каза министърът.

За да се балансират възможностите за сътрудничество в ядрената енергетиката, беше сключен меморандум за сътрудничество с най-голямата енергийна компания в Европа - "Арева", отбеляза Трайков, цитиран от БТА.

В началото на следващата седмица, след като "Уестингхаус" минат през съгласувателните си процедури, ще подпишем такъв документ и с тях, допълни икономическият министър.

Според него, ако през 2006 г. предишните управляващи бяха имали по-принципна позиция при преговорите с "Газпром", сега цената за 1000 кубически метра газ можеше да е със 160 лева реално по-ниска.

През следващите дни ще има окончателни решение по въпросите за нов директор на НЕК и за това дали бившият заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев ще остане в Борда на директорите на Българския енергиен холдинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: АЕЦТрайчо Трайков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Чопър преди 13 години
И сега накъде? Ке плащаме до дупка на руснаците и цената на ток здраво ще удря по джоба и икономиката ни.Най-добре да се запасим със свещи и газови фенери. И Енергетиката ни -производството на ел.ток е като всичките други обществени дела.. Тука има-тука няма.От една зависимост попадаме в друга и Бог да пази българите и България.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ЕВН ратайче изкукурига!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Според консултанта по икономическата рентабилност на проекта - британската банка HSBS, проектът на договор за изпълнение, доставка и строителство на централата не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип." - тоест не е задължително да е изгодно за България - ами що не ми дадодха на мене 3 мил. евро и аз щях да им го кажа същото- аматьори! Сега започваме нови договорки- да ще строят руснаците централата ВЯРНО НЕ Е ИЗГОДНА ЗА БЪЛГАРИЯ но пък ще договорим рушветите
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мдаа сложиха за заместник на Тайчо послушно момче което хал хабер си няма от от енергетика, ама изпълнява партиините порачения като прецакване на фотоволтаиците, изгонване на инвеститоери в чиста енергия и даване едни 2-3 милиона евро за консултант HSBS а после ;) преговори отначало, демек да договором нова комисионна България кучета я яли!
9
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
боко и трайчо,да вземат доганчо за консултант на новия гьол на герб.
8
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
*** стана за смях... - Трайчо му извива ръцете...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Връщаме се в началото на лабиринта, смята Трайков======================================================Като опитни мишки
6
5
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Тия дни *** от герб се надпреварват да дрънкат простотии,белким никое *** не се сети да пита:бойчо,вярно ли казва американският посланик,че наркотрафикант и престъпник.Не ни баламосвайте с централи,магисрали и др.Кога ще заживеем поне на малко под средно европейско ниво?Какво правите в таз посока.Другото са подробности.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ново преизчисление. Искат да откраднат повече.
4
3
 
6
 
! Отговори
Киро пора преди 13 години
първо ще се консолтираш с ЧОВЕКА ОТ ЛУКОЙЛ и после всичко устанало че Бойко ще откачи бе Трйчо
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо, с мутрите няма да се пребориш. От време на време поглеждай обявите за работа, щото скоро може да ти се наложи.
2
5
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Трайчо бате,нема да Ви остават тия чифти руските.Мутрата Боко ше ви натисне щото Консултанта от правец ше мо шушне на ушенце-сешлисе?юЩо ми се струва,че тоя е един от малкото хора с ясни идей и казал най-много истини,ама му подвиха крилцата!!
1
1
 
5
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
Надеждиииииииииииии