БСП депутати алармират: ГЕРБ приватизира апетитни дружества

Според БСП се готвят скандални изменения в Закона за приватизацията
Обновена: 20 юни 2011 21:06 | 20 юни 2011 21:04,
139
БСП депутати алармират: ГЕРБ приватизира апетитни дружества
Снимка: Булфото

Депутатите от БСП Петър Мутафчиев и Захари Георгиев обвиниха ГЕРБ в готвени далавери с имоти.

Червените определиха като скандални готвените изменения в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. Те са внесени миналата седмица от народни представители от партия ГЕРБ, като с тях се цели изваждането на четири атрактивни предприятия от забранителния списък за приватизация – „Български пощи” ЕАД, ‘АДИС” ЕООД, „Аудиовидео Орфей” ЕАД, и „Военно издателство” ЕООД.

"Скандален и фрапиращ е фактът, че промените не се внасят от Министерския съвет, каквато е практиката, а се използват депутати „маши”, заяви пред журналисти в Пловдив депутатът от БСП Захари Георгиев.

Левицата подозира частни интереси зад готвените бъдещи приватизации. Като пример опозицията посочи Агенцията за дипломатически имоти в страната – „АДИС” ЕООД, в чийто капитал има 630 апартамента, почивни станции в планините и по морето, както и над 20 резиденции.

"Приватизацията на тази държавна фирма е чиста далавера”, заяви бившият транспортен министър Петър Мутафчиев.

По думите му скандална ще бъде и готвената приватизация и на пощите, след като дружеството бъде извадено от забранителния списък.

"Дружеството е на печалба и ако бъде раздържавено, управляващите от ГЕРБ по-лесно ще могат да продадат имотите му”, коментира още Мутафчиев.

Според хората на Сергей Станишев готвената приватизация и на другите две апетитни дружества е заради атрактивните имоти, които притежават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво излезе.Ученикът изпревари учителя си.Добре си е научил Борисов урока.С личният си пример добре сте възпитали по-малкото си братче.Радвайте му се.За съжаление народа пак беше измамен от комунистическите ***.
101
4
 
22
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
До малоумният 108. Абе ***, не ти ли е ясно, че независимо, кой го прави това е лошо? Или си на принципа, не ме интересува, кой го взима стига да не са комунистите и турците? Ето заради това малоумно разсъждаване сме на този хал!Аз съм против да ги взима който и да е те са държавни предприятия и ако се раздържавят ще закъсаме още повече!
100
6
 
8
 
! Отговори
абсолютно вярно! преди 13 години
прав си тони.младите,на които живота е пред тях,нямат алтернатива в българия.да се махат в човешките държави от ЕС.там,със заплата на обикновени работници,ще живеят по-добре,по-спокойно,по-сигурно...,дори ще могат и да почиват,ако искат на родното черноморие.младежи,махайте се от тази държава.възможностите ви в развитите държави от ЕС,действително са многократно по-големи!
99
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мутра на комунист-бетонена глава, нагла.Какъвто и да е ББ, не е идеален, но го предпочитам пред тези нагли, лицемерни комунисти.
98
16
 
10
 
! Отговори
ех...МЪКА,МЪКА..А преди 13 години
Е за това *** се борят да бутнат бат ти Бойко,ако го бяха бутнали сега тия апетитни имотчета щяха да отидат в техните крадливи ръчички.
97
5
 
31
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, ***, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Така че ако сте по-млади бягайте! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене!
96
9
 
21
 
! Отговори
postradal преди 13 години
ГЕРБ не приватизира-ГЕРБ краде!
95
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
"Да не съжаляваш за нищо е началото на всяка мъдрост. " К. Бьорне
94
1
 
19
 
! Отговори
ЦЦ преди 13 години
Абе какви са тия дружества с повече апартаменти от мен !!!Имаш ли повече от 6 дай дарение няколко и на мен
93
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенчев кажи ми които гласува за ГЕРБ какъв е !?*** е човек без принципи които непрекъснато хленчи и се жалва.Аз лично до сега от ТИКВАТА само оплаквания от предишните слушам.Веднага още от началото на 2009 вдигнаха осигуровките на ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИТЕ и Едноличните Търговци които се спасяват сами без помощта на държавата за разлика от милионите на социална помощ роми които лапат милиард от бюджета.Вдовиците и майките ще чакат да получат трошици от държавата .
92
4
 
19
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Това е *** народ,когато някой ги ограбва блеят а после плачат на чужди гробища.И аз да съм горе сред управниците ще крада колегиално наравно със всички,няма комунисти,герберисти има далавера :)
91
21
 
21
 
! Отговори
Пенчев преди 13 години
БСП, КОМУНИСТИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ И МАФИОТИ!!!КОЙТО ГЛАСУВА НЯКОГА ЗА ТИЯ Е ***.
90
12
 
29
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 13 години
ПАСЕТЕ АСЛФАЛТ, МИЛИ МОИ ОВЧИЦИ, А НЕ СЕ ОПАКВАЙТЕ!
89
4
 
6
 
! Отговори
za 97 преди 13 години
Трябвало е да те нашамарят, че да научиш езика ни...кОпувачо
88
26
 
4
 
! Отговори
стига сте ривали! преди 13 години
Първи сме по ръст на заплати в ЕС20.06.2011Независимо от тежкото икономическо положение, България продължава да е абсолютен лидер по ръст на работните заплати на годишна база в целия Европейски съюз.Това поне показва статистиката на европейската статистическа служба Евростат.През първото тримесечие на 2011 г. възнагражденията са се увеличили със 7.8%, като и през предходните четири тримесечия сме били на първо място със среден ръст от 9%.По този начин страната отчита три пъти по-бърз темп на растеж спрямо средния за ЕС, който е 2.7%.В еврозоната заплатите са се увеличили с 2.6%. Най-близо до нас са Унгария, където за една година заплатите са скочили с 5.6%, Румъния с 4.5% и Словакия с 3.8%. Точно на противоположния полюс се намират Гърция и Ирландия, където заради затягането на коланите заплатите са паднали съответно със 6.8% и 2.2%. През първото тримесечие на 2010 г. заплатите в Гърция скочиха с 14.4%, но през следващите три тримесечия те намаляваха между 2% и 6.5%.Според данните на Националния статистически институт най-голямата част от увеличението идва от сектора на услугите, където покачването на възнагражденията е с 11.1%. През първото тримесечие на 2010 година увеличението на заплатите беше 11.9%, а през 2009 - 14.4%. В индустрията, в която икономическото оживление е далеч по-голямо, отколкото при услугите, ръстът на заплатите е по-скромен - 4.4%.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добро утро то се знаеее от една година
86
7
 
14
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Другари, ще ви обясня накратко за пореден път, за най -тъпите от вас. Израснах гладен и сега аз ще ям ,а вие ще гладуватеАко сте много гладни можете да ми хапнете ****а намазан със свинска мас, а за десерт 2 та ми картофа....
85
5
 
11
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
До EntusiastЕхо! Четири пъти една и съща простотия си изцвъкал. Що така? боко ли те накара да пишеш диктовката по 4 пъти? За наказание ли?
84
3
 
0
 
! Отговори
kjhk преди 13 години
kjhkj
83
10
 
10
 
! Отговори
Умерен преди 13 години
Отнемането на икономическата власт от червената буржоа си е услуга за тях...другия вариант е да им устроим нов 9-ти Септ...