ГЕРБ регистрираха президентската си двойка

Росен Плевнелиев няма да става член на партията
Обновена: 5 сеп 2011 20:54 | 5 сеп 2011 10:19, Елка Василева
1034
ГЕРБ регистрираха президентската си двойка
Снимка: БТА

Политическа партия ГЕРБ регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) кандидат президентската си двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

От днес до 17 септември ЦИК ще приема документи за регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати както от политически партии, коалиции на партии, така и от инициативни комитети.

От 30 август младежи на ГЕРБ пазеха ред пред сградата на комисията, за да може партията да спази традицията си първа да внесе документите.

Тази сутрин председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и двамата кандидати дойдоха десетина минути преди 9 часа, когато започна регистрацията в ЦИК.

След като бяха внесени документите му за регистрация в ЦИК, на въпрос кой ще бъде основният му опонент в надпреварата за държавен глава, Плевнелиев каза, че това ще бъде кандидатът на БСП.

„Виждате обаче разликата – ние вече имаме екип, ние сме първите, които се регистрираха, те тепърва ще решават кой ще бъде техният кандидат за вицепрезидент”, изтъкна той.

Росен Плевнелиев заяви, че с кандидатурата си за президент не абдикира от отговорностите на министър, а точно обратното. Ще разширя хоризонта на работата си по националните приоритети, каза Плевнелиев и увери, че правителството ще изпълни поетите ангажименти, въпреки че той напуска Министерството на регионалното развитие.

За разлика от Плевнелиев кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова няма да подаде оставка, а ще излезе в отпуск за предизборната кампания. Подаването на оставка на Росен Плевнелиев е негово лично решение, аз спазвам закона и ще изляза в отпуск, а след като спечелим изборите, ще видим как ще процедираме, каза Попова.

След регистрацията Цветанов изрази надежда всички българи да се гордеят с кандидат президентската двойка на ГЕРБ. Той посочи, че президентът и вицепрезидентът трябва да направят всичко възможно България да изглежда по друг начин от президентската институция.

По-рано днес Росен Плевнелиев заяви, че няма да става член на партията ГЕРБ.

Аз получавам в момента доверието на ГЕРБ, но категорично няма да стана член на партията, заяви за bTV кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

Той коментира, че е много важно да подаде оставка, тъй като в регионалното министерство има нужда от активен действащ министър, защото се гонят графици.

"Оттук нататък съм кандидат за президент, няма да откривам обекти", коментира Росен Плевнелиев.

Според него до последно се е мислило по различни варианти за кандидат за президент на ГЕРБ.

"Най-честен и най-почтен към вас е самият премиер, който винаги ви разказваше за тези варианти. В крайна сметка това, което е важно, е, че самите ние с Маргарита Попова не само че се чувстваме много добре подготвени, но и дълбоко вярваме, че това, което ще правим оттук нататък, е това, което вече правихме. За нас няма изненади. Истинската политика за нас е тази, в която ние можем да бъде максимално полезни за хората и обществото”, каза още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1034
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 13 години
Няма ли някой от Гоце Делчев, който да познава рода на Плевнята и да ни кажи - е ли *** или не е !!!
99
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Последните ще станат първи.
98
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ни е честит новия президент :)
97
7
 
9
 
! Отговори
Хрельо преди 13 години
Аз ще гласувам за Светльо Витков! Долу всички партии и всички политически мижитурки като тея на снимката!
96
3
 
10
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 13 години
REVETE MOMCHETA--DRUGO NE NI OSTANA
95
1
 
9
 
! Отговори
до татко Карло преди 13 години
..инж. Прегьов - това много руски ми звучи, за това ли го хвалиш, татко Карло ???
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Елементарни сметки показват,че президенските избори не могат да бъдат спечелени от Герб,освен ако *** не им удари едно рамо,като предишните избори с изказване като в с.Кочан
93
10
 
8
 
! Отговори
дантес преди 13 години
а за мен е важно,4е през последните 8 год. аз НЯМАХ президент и сега се очертава и следващите четири пак да нямам.сигурно сьм голям неудачник!!!
92
11
 
10
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Германец, преди ред, дисциплина и т.н... означава преди всичко достойнство! А точно това качество не е придобил Росенчо от германците! Научил се е само да изпълнява нарежданията, да няма собствено мнение и да лиже *** на шефа си! Ако беше се научил на поне мъничко от немското достойнство, никога нямаше да се примири с популизма на началника си. Никога нямаше да се съгласи, да се яви пред народа като човек, назначен от Борисов! Ей това е разликата!
91
4
 
21
 
! Отговори
НЕ СЪМ 100% ЗАВИСИМ преди 13 години
Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент! Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не ставаПлевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президентПлевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кметВИЖДАТЕ ЛИ СЕГА КОЙ ДЪРПА КОНЦИНЕ...
90
6
 
7
 
! Отговори
yazoniks преди 13 години
Президентът Георги Първанов лично е разговарял с лидера на ДПС Ахмед Доган за кандидатурата на Ивайло Калфин като кандидат на червените за Дондуков 2, пише в. Стандарт.Срещата им е била още преди соцпленума по-миналата събота. Тогава Националният съвет на Столетницата издигна евродепутата за претендент на БСП. Това потвърдиха и високопоставени източници от Позитано 20, Дондуков 2 и централата на движението. Задкулисните игри около номинацията на Калфин бяха най-обсъжданата тема в кулоарите на червения конгрес.Срещата между Първанов и Доган била по инициатива на Сокола. Той настоял за разговор с държавния глава, притеснен от зараждащото се етническо напрежение след боя пред софийската джамия, разкриха още източниците ни.Те разказаха как Първанов и Доган стигнали до общото мнение, че България има нужда от кандидат-президент с широка, а не тяснопартийна платформа, който да е гарант за стабилността и националната сигурност на страната ни. Така двамата се обединили около името на Калфин. Едва след като Сокола казал да на Калфин, социалистите започнали сериозното му лансиране за изборите на 23 октомври.Миналата седмица пред Нова телевизия Калфин не отрече, но и не потвърди, че е имало такава среща. В същото време обаче той призна, че дори и с гласовете на ДПС няма да може да бие на 1-ви тур на президентските избори, но с тях е сигурен за балотаж. Междувременно сред политиците се носят слухове, че срещу подкрепата на ДПС, партията ще може да предложи вицепрезидент. Това била и причината на поредния конгрес на БСП да не бъде предложен такъв. Самият Калфин не коментира този въпрос, въпреки че имал своите предпочитания за жена вицепрезидент.Доган не е поставял условия за подкрепата на ДПС към Калфин, уточняват източниците на Стандарт.Следвайки хода на този разказ за един от кандидатите за президент, който има реални шансове да е на балотаж срещу вероятният, кандидат на ГЕРБ, Росен Плевнелиев, не може да не направим извода, който важи и за останалия политически елит на българските партии, а той е, че всъщност няма такъв елит и произходът им и биографиите им са толкова спорни и обагрени със съмнителни връзки, че по-добре е да не гласуваме за подобни личности, защото не винаги ще можем да знаем кои стоят зад този елит и за какви далавери всъщност се касае.Добре го е казал Алеко чрез Бай ***, всички са маскари...
89
0
 
12
 
! Отговори
IrD преди 13 години
Росен Плевнелиев, бе Росен Плевнелиев, докато не прие да стане "политик".
88
9
 
18
 
! Отговори
до 76 преди 13 години
Точно - немски възпитаник За това Гелмания като победена във войната се изправи на крака първа !За това и сега Германия, въпреки че прие бившата соц.Германия със всички негативи, пак е добре !Та немски възпитаник не означава концлагер, а ред ,дисциплина и точност !!!!
87
14
 
18
 
! Отговори
бай Ганьо преди 13 години
Тия гербери първо трябва да постъпят за лечение - манията за величие е сериозно психическо заболяване!
86
16
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Напълно окаяна гледка и тези са тръгнали да ни представляват пред света...
85
10
 
17
 
! Отговори
татко Карло преди 13 години
А то било вЕрно и не било трудно да си плюеш на сурата :(Е вече и осеммесечното неспазване /лъжата/ на обещанието да решиш проблемите с незаконите остъклени балкони отива в коша! Няма го човека няма го обещанието :) Ше забравим и за неизготвения Публичен регистър на незаконните държавни/общински сгради и инфраструктура...за санирането да не говорим, за Техническите и Енергийни паспорти също,за значими промени в Законът за етажната собственост и Законът за устройство на територията също да не говорим....ПЛЕВНЕЛИЕВ - ЧОВЕКЪТ КОЙТО "ДЪРЖИ" НА ДУМАТА СИ! ПЛЕВНЕЛИЕВ - РАЗРУШИТЕЛЯТ НА БАЛКОНИ!Само преди няколко месеца днешният кандидат за президент на ГЕРБ казваше: "Аз не съм тук да правя избори, не съм тук да се целя в позицията на президент, кмет или министър-председател. Аз не съм политик, не съм член и на партията, аз съм експерт и държа да остана такъв, защото в живота си трудно съм се местил бързо от едно място на друго. :):)Господин ВЕДНАГА ОТГОВАРЯМ:Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не става :) 2 януари 2011, 21:16"За да съм политик, трябва да стана професионалист, а не искам да бъда. Аз съм професионален мениджър"blitz.bg/news/article/95867Плевнелиев не заменя първите копки с президентска кампания news.ibox.bg/news/id_54534721Плевнелиев: Ако съм кандидат за президент, първи ще кажа :)novinar.bg/news/plevneliev-ako-sam-kandidat-za-prezident-parvi-shte-kazha_MzY0MTs5.htmlПлевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент! dnes.bg/politika/2011/04/15/plevneliev-dano-ne-iskat-da-sym-kandidat-prezident.116358Плевнелиев: Аз съм обичайният заподозрян за кандидат-президент"С моето немско възпитание, ако това е факт, първи ще изляза и ще го съобщя", призна регионалният министър Росен Плевнелиев пред бТВ :) Явно излъга,че и е немски възпитаник,чисто Гоце Делчевско възпитание :) - Едно обещаваш друго правиш!24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=977952Плевнелиев: Аз президент? Трябва да избутам "Марица" :)trud.bg/Article.asp?ArticleId=915531Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент! politics.bg/?p=10548Плевнелиев: Дано не ме извикат за президент dnes.dir.bg/news/prezident-rosen-plevneliev-nadezhda-neynski-izbori-2011-8430703Плевнелиев: Не съм получавал предложение за президент trud.bg/Article.asp?ArticleId=927027Плевнелиев без аспирации за президент econ.bg/news86511/article201265/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82Росен Плевнелиев: Няма да ставам президент, нито кмет! Имам да строя 3 магистрали :)slivendnesiutre.wordpress/2011/02/16/%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8/Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент :) :)***.bg/view_article.php?article_id=701160&audio_id=79472Плевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кмет " dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/18/1076647_plevneliev_ne_sme_govorili_s_premiera_da_stavam/Росен Плевнелиев: Избори за президент за мен не стоят на дневен ред cross-bg.net/politika/13-partii-i-izbori/1220475-rosen-plevneliev-izbori-za-prezident-za-men-ne-stoyat-na-dneven-red==========..............=========Честит ни нов Президент - Росен Плевнелиев - Бърборкото на Републиката! Най-лошото е,че спрягат за заместник на Плевнелиев - Лилияна Павлова!.Просто една грешка никога не идва сама!Единственият Професионалист в управлението на министерството на РРБ се казва инж. Прегьов и той би бил най-точния избор, но кога у нас е имало значение професионализма? С класи е над Плевнелиев,но има ли значение за народа е от значение да се усмихваш и да говориш крилати фрази, е и аз мога да кажа нещо "Там където свършват магистралите на говоренето на Плевнелиев ще започнат пътищата на мисълта на народа"
84
9
 
13
 
! Отговори
Нострадамов преди 13 години
Плевенлиев, не само няма необходимите познания и опит за поста Президент, но и като кучешки впряг каран от Бойко ще дисбалансира разделението на властите описани в Конституцията. Очаквам Росенчо да подтичва редовно от "Дондуков" 2 до 'Дондуков" 1 и питайки "Одобряваш ли Бащице"!!!!
83
12
 
19
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Милионер,далавераджия и пионка в ръцете на боса си , момче за всичко и лейтенант от мафиотските структори на Боко-асфалненият кандидат -президент Росен-това е той,новата звезда....!!!
82
7
 
15
 
! Отговори
galq преди 13 години
и защо цяло лято беше тоя цирк...прави се Плевнелиев на ощипан и отрича, че няма да е той като беше ясен целия цирк. Такава "голяма" изненада, че никой не се изненада. За съжаление май сега и този висок рейтинг май ще се срине, защото на всички нас ни омръзна от циркове...
81
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ДА СЕ ПИШЕ И ДА НЕ СЕ ПИШЕ ГЕРБЕРИ НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО Е.НИТО ПЕНСИОНЕРИТЕ С ЗАМРАЗЕНИТЕ ПЕНСИИ НИТО РАБОТЕЩИТЕ С ЗАМРАЗЕНИТЕ ЗАПЛАТИ НИТО ОТ ЧУЖБИНА ХОРАТА ДЕТО ГИ ИЗГОНИ ГЕРБ С СКАПВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА И БЕЗРАБОТИЦАТА ЩЕ ГЛАГУВАТ ЗА ГЕРБ.НЯМА КАК ДОРИ И С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВИ ПРОЦЕНТ 20% ДА СПЕЧЕЛИТЕ. ЕДВА ГЕРБ ВЗЕ 40% НА ПРЕДИШНИТЕ А СЕГА НАРОДА ВЕЧЕ ГО РАЗБРА КАКЪВ Е.ИЗБОРИТЕ СА НАПЪЛНО ИЗГУБЕНИ ЗА ГЕРБ. ХУБАВОТО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ Е, ЧЕ ПОВЕЧЕ НАРОДА НЯМА ДА ЖИВЕЕ В ЛЪЖА С ИЗМИСЛЕНИ РЕЙТИНГИ.