ГЕРБ регистрираха президентската си двойка

Росен Плевнелиев няма да става член на партията
Обновена: 5 сеп 2011 20:54 | 5 сеп 2011 10:19, Елка Василева
1034
ГЕРБ регистрираха президентската си двойка
Снимка: БТА

Политическа партия ГЕРБ регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) кандидат президентската си двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

От днес до 17 септември ЦИК ще приема документи за регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати както от политически партии, коалиции на партии, така и от инициативни комитети.

От 30 август младежи на ГЕРБ пазеха ред пред сградата на комисията, за да може партията да спази традицията си първа да внесе документите.

Тази сутрин председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и двамата кандидати дойдоха десетина минути преди 9 часа, когато започна регистрацията в ЦИК.

След като бяха внесени документите му за регистрация в ЦИК, на въпрос кой ще бъде основният му опонент в надпреварата за държавен глава, Плевнелиев каза, че това ще бъде кандидатът на БСП.

„Виждате обаче разликата – ние вече имаме екип, ние сме първите, които се регистрираха, те тепърва ще решават кой ще бъде техният кандидат за вицепрезидент”, изтъкна той.

Росен Плевнелиев заяви, че с кандидатурата си за президент не абдикира от отговорностите на министър, а точно обратното. Ще разширя хоризонта на работата си по националните приоритети, каза Плевнелиев и увери, че правителството ще изпълни поетите ангажименти, въпреки че той напуска Министерството на регионалното развитие.

За разлика от Плевнелиев кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова няма да подаде оставка, а ще излезе в отпуск за предизборната кампания. Подаването на оставка на Росен Плевнелиев е негово лично решение, аз спазвам закона и ще изляза в отпуск, а след като спечелим изборите, ще видим как ще процедираме, каза Попова.

След регистрацията Цветанов изрази надежда всички българи да се гордеят с кандидат президентската двойка на ГЕРБ. Той посочи, че президентът и вицепрезидентът трябва да направят всичко възможно България да изглежда по друг начин от президентската институция.

По-рано днес Росен Плевнелиев заяви, че няма да става член на партията ГЕРБ.

Аз получавам в момента доверието на ГЕРБ, но категорично няма да стана член на партията, заяви за bTV кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

Той коментира, че е много важно да подаде оставка, тъй като в регионалното министерство има нужда от активен действащ министър, защото се гонят графици.

"Оттук нататък съм кандидат за президент, няма да откривам обекти", коментира Росен Плевнелиев.

Според него до последно се е мислило по различни варианти за кандидат за президент на ГЕРБ.

"Най-честен и най-почтен към вас е самият премиер, който винаги ви разказваше за тези варианти. В крайна сметка това, което е важно, е, че самите ние с Маргарита Попова не само че се чувстваме много добре подготвени, но и дълбоко вярваме, че това, което ще правим оттук нататък, е това, което вече правихме. За нас няма изненади. Истинската политика за нас е тази, в която ние можем да бъде максимално полезни за хората и обществото”, каза още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1034
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
860
6
 
4
 
! Отговори
Петров преди 13 години
847Това,че бъдещия президент Плевнелиев и семейството му са богати хора е само в наш плюс!Значи той няма нужда да се облагодетелства "на всяка цена"като предишните по-бедни президенти.Нека да е богат-не ме дразни дори напротив-радва ме!Плевнелиев/Попова са много добро попадение на ГЕРБ и абсолютно сигурно е,че те ще са бъдещата президентска двойка!Всичко останало е само чесане на езици
859
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевнелиев не е политик и няма да знае какво да каже. На срещите на високо равнище ще говори за 19-те километра и трафика в София.
858
1
 
7
 
! Отговори
А сега де преди 13 години
Росен Плевнелиев - най-богатият в кабинетаСпоред имотната декларация пред Сметната палата, Росен Плевнелиев и съпругата му притежават пет къщи. Две от тях са в София, други две - в Разлог и Созопол. Плевнелиев има и имот на полуостров Халкидики, в Гърция, който е за близо 1,4 млн. лева. Плевнелиев се занимава с бизнес от 1990 г., когато прави първата си фирма Ирис Интернешънъл АД. Фирмата получава разрешително и работи на строителни обекти в Германия. По-големите обекти на фирмата му в България са: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др. Плевнелиев е съдружник в бизнеса с Иван Тодоров, собственик на винарна Тодоров. От края на 90-те участва в управлението на подразделенията на германската компания Линднер в България, която се занимава със строителство и недвижими имоти. Тя проектира и строи Бизнес парк София. От 2008 г. е член на настоятелството на фондация За нашите деца и става член на борда на директорите на Американска търговска камара. От 2007 г. е член на управителния съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Плевнелиев е роден 1964 г. в Гоце Делчев. Завършва природоматематическата гимназия в Благоевград и специалност изчислителна техника във ВМЕИ (Техническия университет) в София. За кратко работи като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника, но политическите промени в България го оставят без работа. През 1990 г. се опитва да емигрира в САЩ, но не получава виза. Тогава започва строителен бизнес. Владее немски и английски. Женен е, има 3 деца, момчета.
857
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ искам "светлото" комуно-социалистическо "бъдеще"...Не искам мутро-комуно-социализъм в родината си!
856
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката;Все отбор юнаци на БКП(ДС)!
855
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ - ПОЛУЧАВАШ ДОГАНЯ(ДПС) И БСП...гоце
854
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевня, сменяй дилъра, че вместо на черешата си в киреча бе, брато.
853
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВИ СМЕШНИ КОМЕНТАРИ, МИ КАТО НЕЩЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ - НА ВИ ДОГАН, НА ВИ СТАНИШЕВ, НА ВИ САРАИ, И СБОГОМ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ. ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО ЗЛЕ, ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ОКОНЧАТЕЛНОТО МЛАДИТЕ МОЖЕЩИ ХОРА И ВИЕ ВЕЧНОПЛЮЕЩИТЕ КОМПЛЕКСАРИ И КОМУНИСТИ ЩЕ ИЗМРЕТЕ. ТОВА ВИ ЧАКА АКО ПОДЛОГАТА СТАНИШЕВ И ДОГАНЧО ПАК ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. ТО СЕГА НЯМА ЗА ЗАПЛАТИ, А ТОГАВА СЪВСЕМ НЯМА ДА ИМА, ЗАЩОТО ПАРИЧКИТЕ ЩЕ СА В ХИДРОЛОГА ДОГАН, НАЛИ ТОЙ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯ.
852
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото до това пуделче роско се оказа че само се е снимал и до тези магистрали.Нищо реално няма от ес в бюджета и е оскъпил Люлин със 100 мил.
851
0
 
8
 
! Отговори
дърт комунист 872 преди 13 години
Бъди по-конкретен другарю. Какво точно имаш предвид под правено от Бойко. Той е наше момче и прави каквото му казваме. Разбира се, че пенсиите ви ще нарастнат, но значително по-малко от инфлацията, щото иначе за нас няма далавера. Естествено, че сме му казали и да се противопоставя на корупцията - не може дребен чиновник да прибира двайсетак и да не отчита нищо. От най-дребния чиновник до Мишо Бирата всички трябва да ни плащат на нас. А Боко е само касиер. А ти що още не бачкаш? Кво кат си пенсионер? А, ние променихме закона така, че повече пенсионери да няма и всичко живо да бачка до живот. Явно теб сме те пропуснали, но обещавам в новата сесия да се поправим. Странно как още си оцелял при положение, че сме те оставили на 200 лв. пенсия да плащаш ток и парно за 300. Явно си много здраво ***, щом не си минал и през нашата здравна система, щото ако беше минал сега пенсия нямаше да ти плащаме. Но нищо, ще се погрижим това да не продължава :))))
850
0
 
7
 
! Отговори
А сега де преди 13 години
Дългоочакваният кандидат на ГЕРБ за президент, освен че е родом от Гоце Делчев, донякъде прилича външно на Георги Първанов - Гоце в предизборния си клип. Същите жестове и заучено ръкомахане, същата прическа, добре изгладени послания. Фризьорът, фотографът, пиарите им сякаш са едни и същи. Или са учили на едно и също място. Дори премиерът Борисов каза пред журналистите, че клипът с Плевнелиев бил като за БСП. Тия имиджмейкъри, където и да специализират и се учат, сякаш произвеждат едно и също. Може би недоволството на Борисов стана причина клипът да изчезне от YouTube часове, след като беше пуснат. Но иначе, за разлика от старото Гоце, Плевнелиев е технократ и чужд на политиката. Самият той каза преди няколко месеца - аз не съм политик, не съм член на партията, не се стремя да ставам президент. Нещо го е накарало да промени това решение. Симпатизанти на ГЕРБ са разделени. Една част се радват, че Плевнелиев и Попова са кандидатите, друга смятат, че правителството губи двамата си най-свестни министри. Действително, президентският пост, за който преди време Бойко Борисов каза, че не е толкова важен за ГЕРБ, стана причина правителството да се раздели с най-популярния си министър. Той беше с най-висок рейтинг в кабинета, най-харесван и от хора, които не са привърженици на ГЕРБ - технократ, успял бизнесмен, конструктивен, без политически изхвърляния и нападки.
849
0
 
9
 
! Отговори
До 867 преди 13 години
А сега си готова да гласуваш за "неокомуниста" Борисов, който мачкаше ушичките на Тато и забогатя от мутренски сделки по време на прехода, а бившата му сподвижница е най-богата жена в България. Малко ти издиша логиката не мислиш ли?
848
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевнелиев не е политик и няма да знае какво да каже. На срещите на високо равнище ще говори за 19-те километра и трафика в София. Желан и интересен събеседник с немско възпитание.
847
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се опитвайте да ни втълпявате ,че преди да дойде Герб сме били по-добре.и тогава си бяхме зле ние народът,както и преди и сега богатите дето ни ограбваха и сега го правят си живеят на ален фес.Но не отричайте ,че това което сега прави Бойко за държавата и за всички ни никой преди не можа да го постигне и аз си мисля че така както върви въпреки кризата и доходите ни и пенсиите ни ще нарастнат.Бойко се противопоставя ежедневно на корупцията и всеки престъпил закона го гони от Герб докато комуни
846
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 13 години
аааааааа за кво говорим,,,каквото боико каза става а др,партии още си спорят кои е по по наи,,накрая се чудя защо ще се прахосват излишни народни пари като гер е 100 на 100 спечелил
845
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
банда червени ***!
844
1
 
4
 
! Отговори
дърт комунист преди 13 години
Не се карайте, не се плюйте, а бачкайте :). Каквото и да правите и за който да гласувате все ще е за наш човек. От вас се изка да бачкате за жълти стинки, че да има за нас и много много да не руптаете. Е в некое форумче отвреме навреме да изпускате напрежението може, ама не прекалявайте, защото ние все пак слушаме и там :)
843
1
 
6
 
! Отговори
копи преди 13 години
Къде се изгубиха другите кандидати за президент да се наредят до Боленчо,Трактора,Плювналиев,Пръмова,Калфата....Къде са останалите великани на политиката и народолюбците Галевите,Маджо,Очите,Черепа?Поне един футболист да видим Ицето,Лечков???Защо не и Веско потния или Славчо или някой от айдълите??Хайде,какво чакат иначе СКУКА?!?!
842
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добрата двойка... Каквото и да злобеете не можете да го отречете ,а може би имате интерес да говорите безумия? Аз съм гласувала 20 г. за СДС но край! Не че и преди не осъзнавах,че БСП и СДС както и всички други предишни действаха точно по комунистически....народът да се държи беден и на ръба на оцеляването а те само 10 % от народът да богатее .Така че стига милиардери-крадци! Герб единствен за сега работи за България.Вярно е че народът е зле,аз съм пенсионер и хич не ми е лесно,но така беше
841
0
 
6
 
! Отговори
860 преди 13 години
А който гласува за ГЕРБ гласува за изброеното по-долу от теб в гарнитура с *** австралопитек плюс цялата олигархия в добавка с мутрите.