Първанов умува дали да наложи вето на пенсионната реформа

Президентът разговаря с лидерите на синдикатите
Обновена: 9 дек 2011 11:26 | 9 дек 2011 11:25,
74
Първанов умува дали да наложи вето на пенсионната реформа
Снимка: архив, БТА

Започна срещата на президента Георги Първанов с лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Константин Тренчев заради одобрените от парламента пенсионна реформа.

Държавният глава изтъкна в началото на срещата, че внимателно е следил парламентарните дебати и обществените реакции, в т.ч и синдикалните, във връзка с промените в закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2012 г.

"Сега идва времето, в което на базата на допълнителни консултации ще трябва да определя своето становище във връзка с това дали да издам указ за обнародването или да наложа вето върху някои от тези промени
или върху закона като цяло. В рамките на срещата, е добре да обсъдим и други въпроси свързани с общественото напрежение", заяви държавният глава.

Още по темата

Президентът изтъкна още, че срещата днес е част от активния диалог между синдикатите и президентската институция през годините, но изрази съжаление, че често това е било по поводи свързани със социалното напрежение, какъвто и е настоящия.

Синдикатите не приемат категорично предложената от управляващите пенсионна реформа с покачване на възрастта за пенсиониране с по четири месеца от началото на следващата година.

Още преди приемането на промените профсъюзите бяха категорични, че ще търсят съдействие от президента и ще искат той да наложи вето на закона.

Те плашиха и с ефективна национална стачка, но все още нямат категорична позиция кога ще се случи тя – преди или след празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Из биволъ.бг :' Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов бяха сред почетните гости на 69-ия рожден ден на Тошо Тошев и представянето на най-новия му ежедневник. На шумно парти по случай 69-ия си рожден ден бившият главен редактор на вестник Труд обяви, че на 3 януари идната година на пазара ще се появи новият му медиен проект Преса. На пира в ресторант Континентал плаза присъстваха много родни знаменитости, политици и бизнес величия, сред които министрите Трайчо Трайков и Сергей Игнатов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева, Красимир Райдовски, Любен Гоцев, Любомир Левчев, Камен Пенков, Слави Бинев, Румен Петков, Венелина Гочева, Цветелина Бориславова, Румен Овчаров, Огнян Герджиков, Валентин Златев, Васил Божков '..................................................Който иска, може да чете между редовете !
50
6
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Турям ветото и заминавам да убия последното останало животно от един застрашен вид в Азърбайджан. Ми кво да направя кат съм си гад по рождение.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С КАКВО УМУВА ТОЯ *** ЛОВДЖИЯ.ДА СИ ГЛЕДА ПУШКАТА.
48
1
 
7
 
! Отговори
до №45 преди 12 години
"штракат" Вместо да ръсите глупости за пенсионерите, по-добре ще направите да се поограмотите!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поведението на синдикатите показва, че са се договорили с правителството да не им пипа 8 милиона, с които разполага всеки един от тях по Европейските проекти. Освен това им предстои преброяване и те са много послушни. Въобще трябва да си зададем въпроса - дали тези две организации са синдикатите, които са ни необходими - не са ли те отрочета на перхода, които трябва да изчезнат. Всичко е много пошло - Пламен Димитров е едно от резеврните имена за социален министър в бъдещ кабинет. Жалко...
46
7
 
9
 
! Отговори
Mumko преди 12 години
Ветото е задължително!!! Макар, че то само ще отложи нещата във времето, но на фона на развилнелите се в момента управляващи, по добре някой да им бие спирачката за момента, че докато се огледаме и може да се окаже, че са гласували за закриването на България и ние да не знаем! Голяма глупост беше да се концентрира толкова власт в ръцете на едни, но още не е непоправимо, просто май трябва време на народа да осъзнае каква заплаха е надвиснала над него и че с новия президент и тази спирачка отпада!
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всички форуми денонощно штракат пенсионери защитници на т.нар. "социален президент".Хора без работа, докато други трябва по 16ч. да бъхтят да изкарат за пенсиите им, за семействата си, за ***, за властта.
44
3
 
7
 
! Отговори
до №39 преди 12 години
Напротив лентите се режат сега от многото неща направени от социалистите, но трябва да имаш очи да видиш и ум да проумееш!
43
6
 
4
 
! Отговори
A. Кутев преди 12 години
Вийте ***, не ви чувам, за това ли ви плащам?!
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 януари 2012г един прекрасен ден за българската демокрация. Ден последен в президенството за ловджията.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го наложат **нафите...
40
3
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Народее,този вече 10-сет години...следи събитията и е вече един добре платен, пожизнен...наблюдател.Това останахме в Кривунделово;наблюдатели,анализатори,съдии,прокурори(и те...наблюдават),ДАНС(също баш...наблюдатели),КНСБ и КТП(вече ги мързи и данаблюдават),дупетати и...партократи(наблюдават кво още могат да...наблюдават),полисайчета(наблюдават битовата престъпност),рекетьорите по...етажите на власта(наблюдават кого да...бастисат)...и т.н. и последно...кривунделци(наблюдаващи всички...тези).
39
8
 
10
 
! Отговори
ре 33 преди 12 години
На кое да отреже лентата като 8 години нищо не построиха социалистите, освен собствените си палати, на тях ли да реже лентите?
38
9
 
9
 
! Отговори
22 януари преди 12 години
Чакаме с нетърпение последната му новогодишна реч и на 22 януари да се измете барабар с назначените от него съдии, прокурори и какви ли не.
37
7
 
4
 
! Отговори
Том Сойер преди 12 години
Вие пък всичките какво толкова не са се изказали та не са се изказали. Какво да кажат като им е спуснато от ББ и само могат да мълат като задни части. Ккавото каже ББ това е.
36
4
 
4
 
! Отговори
do 34 преди 12 години
Прав си, изключително интелигентен е Росен.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко бе, ко сте се спекли в коя държава хората имат тая привилегия да работят 190 г за 136 лв пенсия погледнете от добрата страна.
34
11
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Ти не си даже и мръсотията под ноктите му!Толкова си *** и ограничен!Президента е най-ерудираният в Българската История!
33
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюйте си Първанов колкото Ви злобата иска, но истина е, че стоя достойно като президент и не се появяваше всеки ден в медиите да се хвали колко много е направил, да реже ленти на поразия и да ръси глупости, да съветва Европа и да обижда народа!
32
7
 
9
 
! Отговори
А де преди 12 години
Ха свърши и ти нещо за 2 мандата. Наложи това вето. Щеше референдуми за Ирак, АЕЦ, ЕС да правиш за 10 години нищо. Даже и словата ти за празниците едни и същи ги четеше. По-голям лъжец си и от Боко.