ГЕРБ възмутена, иска комисия за скандала в Сливен

Цветанов да си гледа неговата паничка, съветва Гагаузов
Обновена: 18 май 2012 15:15 | 18 май 2012 12:06,
193
ГЕРБ възмутена, иска комисия за скандала в Сливен
Искра Фидосова възмутена от действията на БСП в Сливен. Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ предлага създаване на временна анкетна комисия за установяване на фактите около скандала за купуването на изборите в Сливен.

Вчера такава препоръка направи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Прокуратурата също започна разследване по случая.

Целта на комисията е да  се запознае с всички факти и обстоятелства, да изслуша всички участници, да излезе с констатации и да предаде всички данни на компетентните органи.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ  Искра Фидосова тези, които са правили манипулации и са фалшифицирали изборите, трябва да носят отговорност. Тя осъди колегите си от БСП и лидера на левицата Сергей Станишев, които според информациите в публичното пространство сазнаели за "сделките" в общината там.

По думите й случаят в Сливен е позор за всеки български парламентарист.

Още по темата
„Когато чета публикациите, когато слушам записите, аз се срамувам за това, че има хора, които са представители на друга политическа сила, и петнят изобщо политическите партии в страната. Всички, които сме представители на българските граждани, трябва да бъдем избрани по един честен и почтен начин. На това стават свидетели всички европейски медии. Какво ще обясняваме пред ОССЕ, ПАСЕ, ЕК?”, попита в пленарната зала Искра Фидосова.

Тя призова колегите си от Коалиция за България да не купуват гласове.

„Нашата парламентарна група не си е позволила такава наглост, никъде нашата партия не купува гласове, няма да организира подобно нещо, не ни е хрумнало дори“, отбеляза Фидосова.

„Нямаме нужда от намеса нито от вътрешния министър, нито от министър-председателя за скандала в Сливен, иначе бихме се досетили за други записи, които знаете какво пишеше в тях“.

Това заяви в парламента депутатът от БСП с избирателен район Сливен Асен Гагаузов. Неговото име също беше споменато в разпространените вчера скандални записи, от които става ясно как се купуват гласове за изборите миналата година.

Гагаузов обясни светкавичната реакция на вътрешния министър Цветан Цветанов по случая с опит да кадрува.

„Това си е негов проблем – да си кадрува в ГЕРБ, а ние ще се оправим с проблема, който сме си забъркали или по-точно са забъркали хора от нашата партия”, каза Асен Гагаузов и посъветва всеки да си гледа в неговата паничка.

Контролният съвет на БСП ще се занимава със скандала в Сливенската партийна организация.
От разпространените записи ставаше ясно, че двамата събеседници - Мартин Славов, шеф на общинската организация на БСП, и бизнесменът Галин Кънчев водят преговори как Славов да се откаже от изборите, за да участва Кънчев.

„Не мога да си представя, че такова нещо може да се случи. Хубавото е, че аз ги познавам достатъчно добре и двамата. Нито единият, нито другият е бил сега кандидат за кмет от БСП. Това, което двамата са си говорили, е да си обясняват какво са имали предвид и защо са го правили. Но нито единият, нито другият беше кандидат за кмет. Имахме си друг кандидат, който спечели изборите, и той няма нищо общо с цялата тази работа”, каза Гагаузов.

„Името ми се замесва дотолкова, доколкото двамата коментират, че аз не съм подкрепил нито единия, нито другия и как не ми искат нито жилото, нито меда. Това е, в което се замесва моето име”, оправда се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
1
 
! Отговори
aniletevzt преди 12 години
Нали знаете, че който се подиграва после на него му се връща рано или късно! Моля да не намесвате фигурата на г-жа Фидосова, защото 100% и вие не сте иделани за гледане!!! Престанете да обиждате и да пишете тъпите си продиктувани от кой знае кой коментарчета!!!
147
1
 
3
 
! Отговори
Фидоска мимозка преди 12 години
Таз фидоска расте и дебелееМале леле,малее...
146
0
 
4
 
! Отговори
Бат Колю преди 12 години
Аууууу ние не сме такива Как Сийке !? Моля ви се всичките правите изборите по подобен начин но тия се издъниха ! Стига с това лицемерие !
145
2
 
11
 
! Отговори
БОДРО ГЕРБЕРЧЕ преди 12 години
Тази стройна госпожа със самодоволно изражение лъже по-нагло от много други. Всъщност следва примера на началника си. Как ли ще изглежда когато ГЕРБ си отиде? Да знаете само какви неща обещаваше предизборно! А сега - нищо! Начина по който ГЕРБ "спечелиха" изборите е неморален, а сега безцеремонно обвиняват други за всичките си проблеми. Изглежда сами си вярват! А в Кюстендил вече не им вярват!
144
2
 
6
 
! Отговори
Друмев преди 12 години
165 , май по притеснени са ГЕРБ от това ,което е станало или не станало в Сливен ? Защото техния крадлю /Лечков/ е пак в тая афера и Борисов е много притеснен ,видно от всичко показано до вчера ! Конгреса на БСП ще си каже тежката дума ,без крадливите десни "демократи " да си казват думата ! Моля ,моля , в това определение /десни демократи /,влизат и ГЕРБ !
143
1
 
6
 
! Отговори
Гост на София преди 12 години
Сега като погледнах снимката и прочетох статията разбрах,защо не мога вече трети ден да дремна следобед от неистово грухтене.А наех тих апартамент в центъра на София срещу Парламента
142
0
 
0
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Моят най-голям коз е подкрепата на моята партия
141
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При внимателно слушане на записа , никъде не се чува Мартин Славов да иска мангизи !
140
1
 
7
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН ОТ ГЕРБ преди 12 години
Новата френска министърка на равномерното териториално развитие и жилищното строителство, 37-годишната Сесил Дюфло се яви на първото заседание на министерския съвет с дънки и предизвика сензация, предаде Ройтерс. УЧЕТЕ СЕ МАРОДЕРИ ОТ ГЕРБ КАК ТРЯБВА ДА ОТИВА МИНИСТЪР НА РАБОТА. АКО ТРЪГНЕТЕ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ ВИ ИЗБЕРЕМ ПАК АКО НЕ ШУТ В ГЪ*ЗА.
139
3
 
9
 
! Отговори
уфсъ преди 12 години
точно след година, ще започнат и разследвания за Гроб-арите. много ми се иска хората от снимките да попаднат там където им е мястото и да спазват - поне за известно време - някаква диета!!
138
0
 
3
 
! Отговори
Сливен преди 12 години
Ех, де късмет някой да разследва, ама не би. Нищо чудно да се окаже, че техният кандидат и до втори тур реално не е стигнал.
137
3
 
14
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
А ГЕРБ защо не бе възмутена, когато излязоха записите на Борисов с Танов за Мишо Бирата?
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами, тези управляващи взеха да се самозабравят! Как бързичко забравиха записите на великият си вожд и учител с Ваньо Танов! Как се правят на "ощипани"! Карадецът вика "дръжте крадеца"! Хайде стига вече циркове! Искаме нормален живот! Стига сте се замервали с мръсотии, че вече стана многоооооо!
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много правилно са поискали да се разследва Вярвам ,че бойко ще препоръча да се разследват и всички останали случай Така и така мандата изтича поне да каже истината на хората Може да му простят и отново да го изберът за премиер на президента Плевнелиев
134
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
А ТЕЗИ ОТ ГЕРБ,КАКВО ДА ГИ ПРАВИХА,ТЕ НИМА НЕ КУПУВАХА ГЛАСОВЕ,ИМАШЕ И ПОБОИ НАД ХОРАТА ПРЕЗ ИЗБИРОТЕ 2011Г.БРАТЯ,НАКЪДЕ ОТИВАМЕ С ТЕЗИ КЛЮКАРИ И БАНДИТИ!!!!
133
7
 
5
 
! Отговори
МИКОВ-ЧЛЕН НА БСП преди 12 години
НАШИТЕ СЕ О С **Х А ЯКО !
132
0
 
1
 
! Отговори
Radost преди 12 години
Nakazatelniq kodeks triabva da byde promenen i podobni postypki nakzvani s maksimalno nakazanie. Tova e vyrha na naglostta na BSP. To se znae, che sa zameseni sys vsqkakvi lica ot podzemniq svqt, no tezi zagovori sa napravo potresavashti. Dano privyrjenicite im (izlygani pensioneri) da ne izleznat i tozi pyt da glasuvat za podobni prestypnici!
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам женапоне 1 тон да тежи!
130
2
 
22
 
! Отговори
Ебаааа преди 12 години
Тая на снимката все по-наклана става! Грух-Грух!
129
13
 
6
 
! Отговори
мичо преди 12 години
Този път комунистите яко нахапаха патката ! Няма спор по това ! Просто безспорен факт !