Атанасова няма милост към цигареното лоби

Но водещо място сме по сърдечни заболявания, отсече тя
Обновена: 5 окт 2012 21:04 | 5 окт 2012 20:58,
185
Атанасова няма милост към цигареното лоби
Снимка: БТА

Милост за пушачите няма да има, отсече в Сливен здравният министър Десислава Атанасова. Тя беше категорична, че няма да подкрепи никакви облекчения в режима на пушене на публични места и в затворени помещения.

Тя цитира данни на кардиолозите, според които страната ни се нарежда на едно водещите места по брой на сърдечни заболявания, а основната причина за това е високият брой на пушачите у нас.

"За да сме здрава нация, трябва да спрем с цигарите и това е една европейска стъпка към това. Мисля, че вече хората виждат от три месеца, откакто е забраната, че могат с няколко цигари по-малко. Вярно, ще бъде вече студено, но това ще спаси техния живот и ще опази тяхното здраве”, мотивира се здравният министър.

В края на септември народните представители Стоян Иванов и Кирил Гумнеров внесоха в деловодството на парламента проект на промени в Закона за здравето, според които да се позволи пушенето в заведения, които разполагат със зали за пушачи, отговарящи на всички изисквания.

Още по темата
 Новото предложение включва възможността да се пуши в дискотеки, ресторанти, питейни заведения, кафенета и барове, както и в обособени помещения на летищата.

Предлага се в нощните заведения да се пуши навсякъде, без да се налага обособяване на специално помещение, като се уточнява, че в помещенията и заведенията, в които се пуши, няма да се допускат лица до 18 години.

Предлага се, когато заведението е по-малко от 70 квадратни метра, собственикът да има право да избере дали да се допуска пушене в заведението или не.

Десислава Атанасова потвърди днес отново, че ще иска в проектобюджета за следващата година  да бъдат заложени още 20 млн. лева за капиталови разходи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
3
 
! Отговори
До 119 преди 11 години
Сега няма ли разделение???Навън пълно в заведението е пълно а вътре стои само един-двама.Добре ,сега е топло ами зимата познай когато стоят навън а ти излезеш отвътре сам какво ще ти мислят,ох пък незнам дали само ще го мислят.
115
4
 
10
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 11 години
Нека извади доказателство за връзката сърдечни заболявания- цигари! Твърди си нещо без доказателство и въз основа на това забрани! Що за глупост?! А няма ли значение мярката с която се пуши?! А? Ами то и с щоколад и хамбургери да прекаляваш- пак същото! А няма ли пряка връзка между сърдечните заболявания и стреса и това, да живееш в несигурност всеки ден?! Или с алкохола?! Смешна жена, но послушна и затова е там!!!
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да съм ЛЕЛКА, дето ходи да гледа по заведенията и пише актове кой пуши и кой не. :)))КОРУПЦИЯ, :))) КОРУПЦИЯ, ПОДКУПИ :))) КОРУПЦИЯ ХАХАХАХАХ ГЕРБ- МАФИОЗИ
113
4
 
8
 
! Отговори
до Бивш Пушач преди 11 години
Непушачи-Пушачи, Кучелюбци-Кучемразци, Комунисти-Демократи(МУтрократи), Крадци- Почтени. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !БОКО ТИКВАТАМОЖЕ ДА Е *** АМА ЕДНО Е РАЗБРАЛ------РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !тебе ЩЕ ТЕ ВЛАДЕЕ щото си сляп !!!
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
atanasова се радва защото киризи лангата на някой от електората,като и примерят кръвното и тя ще му го измери с уста
111
4
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Тя цитира данни на кардиолозите, според които страната ни се нарежда на едно водещите места по брой на сърдечни заболявания, а основната причина за това е високият брой на пушачите у нас."А основната причина за високия брой на пушачите у нас е вопиющата мизерия за която са отговорни комунистите които все още ни управляват в лицето на ГЕРБ, БСП, НДСВ и ДПС!!!Значи - комунистите са вредни за здравето на народа!!!
110
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Parvo ni zabraniha da rabotime , i se nauchihme da ne iademe i da ne e..eme ! Sega cigarite ,a posle da ne mislime i da ne dishame ! Tova se kazva BG opravia !
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва чоек да е много *** ако вярва, че това се прави заради нечие здраве. Трябва да си много лицемерен и фалшив за говориш подобни неща.
108
9
 
6
 
! Отговори
Бивш пушач преди 11 години
Никой нищо не Ви забранява, чисто и просто искат да се спре с това пушачите да тровят непушачите на закрити места. И не ми обяснявайте как това можело да се разреши с разделения на пушачи и не такива по заведенията, защото пушачите са най- големите егоисти и не се съобразяват с никого. Аз лично съм бил и от двете страни.
107
6
 
13
 
! Отговори
Житан преди 11 години
А на кое място сме в света по бедност и корумпирано медицинско обслужване *** тъпачко????
106
4
 
18
 
! Отговори
до Нейкова преди 11 години
Здравето на всеки си е личен проблем! Когато някой друг започне да мисли за моето здраве, започвам да се притеснявам.НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!ОТКЛОНЯВАТ СЕ ПО-ВАЖНИ ВЪПРОСИ.аз съм НЕПУШАЧ !ВСЕКИ САМ СИ РЕШАВА ДАЛИ ЩЕ ХОДИ ДА РАБОТИ В МИНИТЕ ИЛИ ЩЕ ДИША ЧИСТ ВЪЗДУХ. НАЛИ?вече не вземате ВИЕ решението, ВЗИМА ГО НЯКОЙ ДРУГ, а ТОВА ВЕЧЕ Е РЕЖИМ. РЕЖИМ !
105
4
 
7
 
! Отговори
Света Инквизиция преди 11 години
Милост, милост, милост... Върнаха ни в СРЕДНОВЕКОВИЕТО !!!!!!
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе що не го полигавиш,от няколко дена отказвам цигарите,правя го заради себе си,не че някаква овца казва да не се пуши,и изобщо много е дразнещо в тази калпава здравна система да отместват фокуса на проблемите единствено към цигарите
103
4
 
5
 
! Отговори
Neikova преди 11 години
Bravo-moje da ne e vsichko,no e krachka v polza na nasheto zdrave!
102
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С мерене на кръвно не се лекуват хората, защото горе долу така ни лекуват.
101
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Французите колко много пушат, пък не са от водещите по инфаркти. Значи нашето е от лошо здравеопазване и лош живот. Моята лична лекарка каза ,че вече е свършила направленията и докрая на годината няма да има повече направления .Аз и вярвам, защото е съвестен човек. И какво правят болните ?!
100
8
 
16
 
! Отговори
охлюв преди 11 години
Аз ги отказвам в момента....от 6 дни не съм пушил..............спрете цигарите и ще се почувствате здрави и силни !!!
99
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На водещо място сме по бедност, цигарите и сърдечните болести идват точно от това.
98
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩАСТЛИВА ***.ОТВРАТ.
97
6
 
15
 
! Отговори
don преди 11 години
когато има други далавери в здравеопазването веднага на дневен ред излиза " проблема " с пушенето. По този начин се прикриват далаверите с лекарства точенето на здравната каса и държавната субсидия към болниците.А истината е че в България здравеопазване няма.Влезеш ли в боница ди одират кожата.Плащаш плащаш и на края няма нищо.Плащам на здравна каса осигоровка . чрез данъците пак се плаща и накря като отидеш в болница пак плашаш и истината е че нищо не получавш.А проблема са пушачите