Атанасова не се дава на пушачите, не иска вдигане на забраната

Тя обаче призна, че не знае каква ще бъде позицията на ГЕРБ
28 сеп 2012 20:00, Красимир Ангелов
84
Атанасова не се дава на пушачите, не иска вдигане на забраната
Атанасова е против отмяната на забраната за тютюнопушене. Снимка: Булфото

Няма да подкрепя отпадането на забраната за тютюнопушене на закрито, категорична бе здравната министърка Десислава Атанасова в коментар на внесения днес от независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов проект за промени в Закона за здравето, отменящи пълната забрана.

Атанасова посочи, че в ГЕРБ не се е водил дебат за отпадане на забраната и допълни, че няма да внася предложение за отмяната й.

"Прекалено е рано да коментирам позицията на ПГ от ГЕРБ по внесения законопроект“, застрахова се все пак министърът.

Тя коментира и изнесената от Кирил Гумнеров информация, че имал сигнали от собственици на заведения за "абонамент", който осигурява предупреждения за проверките за тютюнопушене.

Министър Атанасова посочи, че до този момент не е получавала такива сигнали и призова депутатите, както и хора, които твърдят, че са пострадали от такъв "рекет", да сигнализират в министерството, за да се назначи проверка.

"Не съм съгласна да се твърди, че инспекторите от РЗИ рекетират хората, без да има конкретни факти", каза Атанасова.

Министърът на здравеопазването посочи, че в споразумението между ведомството и сдружението "България без дим" няма текст, който да дава правомощия на неправителствената организация да съставя актове по забраната за тютюнопушене на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
3
 
! Отговори
До 78, 79 преди 11 години
Твоите права на непушач е че трябва да търпиш !Като не ти отърва дима по заведенията си стой в къщи и лапай мухите
72
2
 
3
 
! Отговори
Николов преди 11 години
... и един шут в крадливия г.з
71
3
 
1
 
! Отговори
Николов преди 11 години
И аз застава зад министърката.Свалям и гащичките и ...
70
11
 
8
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Не бива да е оправдание само това,че заведенията ще фалират!!! Вижте в моловете не се пуши,а заведенията са пълни,особено тези за бързо хранене,а и др.Нека пушачите започнат да се съобразяват с правото на непушачите,защото досега само непушачите се съобразяваха с това пристрастяване и гадния дима на пушачите!Толкова е грозно,*** и демоде да видиш някой да ти пувка насреща и да се прави на голяма работа от това!!!
69
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки знае, че пушенето е пристрастяване, също като наркоманията, само дето дрогата е по-лека. Пушачите първо насилват организма си да свикне с отровата. После зависимостта е толкова силна,че не могат без цигара. Маса грешни пари буквално се изпаряват яко дим, пушача хляб няма да яде, но за цигара ще намери пари...Изобщо не ги интересуват другите около тях, нито каквито и да е доводи. Те искат да пушат!! Навсякъде, когато те поискат и където те поискат. Баста!!! А моите права на непушач???
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то май от катастрфи по магистралите умират повече хора ,отколкото от пушенето.
67
9
 
8
 
! Отговори
пурата преди 11 години
Заставам зад министърката......
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой беше тоз гомнаров, щото толкоз години кат депутатин, никой не е чувал за него! я ся, кат наближиха избори, зачепка темата за пушенето, та белким се сети народа пак да гласува за него! *** и тъпанара!
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой я пита тая.
64
11
 
11
 
! Отговори
баба ГИЦКА преди 11 години
НЕКА СЕ ПОКЕФИ ОЩЕ МАЛКО ДО ИЗБОРИТЕ.КАТО НЕ ВДИГА ТЯ ЗАБРАНАТА НЕЯ НАРОДА ЩЕ Я ВДИГНЕ И ИЗХВЪРЛИ ЗАД БОРДА ,ТАКА КАКТО ТЕ НИ ИЗХВЪЛЯТ ОТ ГОДИНИ КАТО НЕНУЖЕН И НЕКАЧЕСТВЕН МАТРИЯЛ.
63
3
 
10
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 11 години
...министърКА хахахахах ще умра от смях....
62
5
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко Митич преди 11 години
Основното е дали ще се вземе ДЕМОКРАТИЧНО или недемократично решение. Вижте резултатите от Референдума в Швейцария и позицията на правителството им.
61
4
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
За информация, специално за пишман кандидат- европейците- непушачи-"Is it allowed to smoke in Europes bars?"copy/paste-spottedbylocals/blog/is-it-allowed-to-smoke-in-europes-bars/
60
6
 
23
 
! Отговори
пушач преди 11 години
Пуша, но съм против отмяната на забраната. Сага в ресторант пуша 5 цигари, преди отиде цялата кутия. Не е проблема в цигарите за ресторантьорите, а в убийствените цени в менюто. Как няма да фалират, шопската салата при себестойност 50 ст. я предлагат за 5 лева, а за месата да не говорим. ТАМ Е ПРОБЛЕМА В ЦЕНИТЕ.
59
3
 
15
 
! Отговори
??? преди 11 години
А бива ли министъра на здравеопазването да пуши в служебния си автомобил.
58
5
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
ми нека си има "абонамент", все пак и бачкерите трябва да ходят някъде. важното ече хубавите заведения са без дим.
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Извод"НЕ Е лекар. Съдете сами! " Ами браво, министъра не лекува а управлява. За това се иска: 1) да е политик за да носи политическа отговорност. 2) да разбира от бизнес администрация, право и финанси - за това е желателно да има съответното образование. А специалистите с клизмите докараха последните 20 години здравеопазването до колапс
56
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая гад ползва властта да си избива комплексите
55
9
 
20
 
! Отговори
юнак гюро преди 11 години
Не само цигарите, и алкохола трябва да се забрани в кръчмите! Кръчмите да станат сладкарници -ще си къркаме боза и ще си лапаме пасти... а, и пастите са вредни....е ще хрупаме заленчук и ще се радваме на живота, те това е пълно щастие!
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах ти бацила !