Титаничен изборен сблъсък - двама експремиери един срещу друг!

Борисов и Станишев ще се борят в 25 МИР в София
Обновена: 28 мар 2013 10:12 | 26 мар 2013 16:18,
299
Титаничен изборен сблъсък - двама експремиери един срещу друг!
Сергей Станишев и Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

Титаничен сблъсък се очертава в 25 МИР в столицата на предстоящите избори на 12 май, стана ясно по време на продължаващия Национален съвет на БСП, на който се утвърждават водачите на листи за парламентарния вот.

„Червеният лидер“ Сергей Станишев ще е кандидатът за левицата за този район, като той ще изправи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Освен в София, Станишев ще води листата на „социалистите“ и в Стара Загора.

Досегашният депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков пък за първи път няма да бъде водач на плевенската листа на партията.  Подобни слухове се носят вече от месец, но днес станаха официално факт. На мястото на Петков в Плевен ще застане Стефан Данаилов, който ще води и листата на БСП в Пловдив.

Листата в 24 МИР в столицата ще бъде поведена от Петър Курумбашев от гражданската квота на левицата. 23 МИР пък вероятно ще бъде оглавен от Жельо Бойчев, който ще заеме мястото на Румен Овчаров, който по традиция е водач на тази листа.

Бившият финансов министър Пламен Орешарски ще води листата на социалистите във Варна, а в Бургас - Димчо Михалевски.

Ето и останалите водачи на „червените“ листи: Добрич – Явор Гечев, Пловдив област – Светла Бъчварова, Ловеч – Емил Райнов, Хасково – Драгомир Стойнев, Пазарджик – Илияна Йотова,
Кюстендил – Мая Манолова, Шумен – Димитър Дъбов, Монтана – Младен Червеняков, Благоевград - Емил Костадинов, Смолян – Дора Янкова, Сливен – Валери Жаблянов, Кърджали - Милко Багдасаров,  Видин – Михаил Миков, Велико Търново – Марияна Бояджиева, Търговище – Георги Божинов, Враца и Русе – Янаки Стоилов.

Пълните листи на левицата ще станат ясни до седмица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я герберите да напуснат форума и да отидат да подкрепят с протест бъдещият затворник Миро Мършата.
119
7
 
8
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Първо сблъсъкът не е титаничен, а е сблъск между прасенца! Второ те не държат много да влизат в новото НС, имат си достатъчно пари ! Трето предстоят 4 ужасяващи години и някой трябва да го отнесе - явно няма да са те ! Четвърто на тях не им пука за нас !
118
17
 
16
 
! Отговори
е преди 11 години
как точно ще се борят двама провалени БИВШИ ПРЕМИЕРИ с най-успешния български политик като Иван Костов. Могат да го бият само с купен и контролиран вот или с фалшификации!
117
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен122Какво им е сродното ?! Не се сещам Путин да е бил мутра крадлива,да са го арестували в Буда Пеща или да е прочел само една книга като нашия Тапир!
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СНИМКАТА;:( кгб с/у дс
115
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За ГЕРБ ще гласуват само нормалните и умни българи...
114
19
 
11
 
! Отговори
не син преди 11 години
Дори и да си съберат процентите,Съсела и *** ще са далеч зад Бойко !
113
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Варна номиниран за кандидат депутат на ГЕРБ е боксьорът Ивайло Маринов,като с него се опитват да оберат *** гласове-Афера БГ.Отвратително и цинично,към всички български граждани и гласоподаватели! Маринов сегурно е добър човек,но не виждам,какъв ще го играе в Парламента ! Изглежда ГЕРБ ги гони голямо шубе и са готови на всичко и с цената на всичко да останат във властта! Отвратителна,долна мутренска работа!
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко следваШЕ модела на Путин - сродни души с подобна биография -затова имаШе мнооого ченгета/функционери в адмистрацията.ТОЙ изгради"перфектна"мафия!
111
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проклет да е всеки, който ще гласува за тези тримата.
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
38 партии регистрирани за изборите... Такава глупост и *** няма никъде по Света...
109
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко без комунистите е като каубой без кон,особено в пустинята.Затова и в народното събрание и в правителството СИ,натика все"бивши комунисти"или децата им...Но какво да се прави,като си гласувахте за 'бившия"комунист,бившия бодигард - не на кой да е,а на простака-диктатор живков,"бивша"мутра...Сега всички ще ви сърбаме попарата...Безмозъчни същества и пак искате да повторитр тъпата си грешка...
108
5
 
11
 
! Отговори
и какво сега преди 11 години
Хора, ние си чешаме езиците , но факта е че няма за кого да се гласува !
107
6
 
6
 
! Отговори
Митьо преди 11 години
Мазни лицемери е първото наум, което ми идва като им гледам мутрите. Може ли такъв човек да сравниш с образите на Левски, Ботев или Каравелов- хора с плам в очите и с тъга в сърцето по родината? Мечтата ми е да ги видя на бесилото!
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
LETIM KAM PROPASTA DRUGARI I DRUGARKI , A TE KRADAT LI KRADAT, TUK V ISPANIA PRI SIGNAL ZA KORUPZIA VAV VLASTA IDVAT KACHULKITE S AVTOMATI I BLOKIRAT KVARTALA NEMA DEN NEMA NOSHT SEDAT VATRE I VSICHKI DOKUMENTI SDELKI SE PREGLEZDAT AKO SA VINOVNI POVECHE TIA HORA NIKOI NE GI VIZDA VAV VLASTA
105
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Очертава се титаничен сблъсък... - 99 партии срещу една... - и то с предизвестен край...
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак са овоняли форума комуноидите,голям рев,голямо тръшканеАбе червени дрисльовци, цял свят ни сочи, като най-бедната,най-корумпираната,с най-ниски заплати, с най-висока смъртност, с най-голяма престъпност държава в Европа...а вие леете помия с/иу най-добрия ДЪРЖАВНИК - Костов...НЕЩАСТНИ *** И ПРОСТИ СЪЩЕСТВА СТЕ,ЗА ТОВА ЩЕ ЖИВЕЕТЕ В БЕДНОСТ,КАТО СКОТОВЕ!
103
3
 
4
 
! Отговори
ган преди 11 години
До Питам деЦентрален Софийски
102
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Костов България беше най добре. Факт!!!
101
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хадесКаквото и да си пишем...БсП са с по-добрите и подготвени кадри в краденето и лъжите ..Герб имат само некадърни кадри, които уволняват, а не ги издигат, както правят комунистите...